İsrail İle İlgili Stratejik Değerlendirmeler ve Haberler

Başlatan the demons, 01 Nisan 2009, 18:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 27 Eylül 2011, 11:25:51
Alıntı yapılan: seyyah - 27 Eylül 2011, 11:21:48
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 27 Eylül 2011, 10:57:40
O sistemi seyir füzeleriyle de uygulayabiliriz.
Ama balistik fuzenin ayri bir caydiriciligi var, ve menzil farkida.

Neden? Bir seyir füzesini tespit edip vurmak bir balistik füzeyi yok etmekten kaç kat zordur. Dolayısıyla çok daha etkili ve caydırıcıdır.
Aslinda dogru soyluyorsunuz ancak balistik fuzenin ayri bir piskolojisi var. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

yunanistanın  elinde  500+ km (35 adet)  seyir  füzesi  var  ,  bu  füzeleri  durdurmak  çoook  zor    durdurmayı  biryana  bırakalım  tesbit  etmek  bile  çok  zor    ,  açıkcası  yunanlıların   elindeki  seyir  füzelerine benzer  bir  füze  geliştirsek  yeterli  caydırıcılığa  sahip  oluruz  ,  ben  önümüzdeki 5 yıl içerisinde  böyle  bir  seyir  ffüzesine  sahip olacağımıza  inanıyorum. Mesajı Paylaş

sayın enes benim bildiğim yunanlılarda Storm Shadow/SCALP EG var 400 kilometreye çıkabilir diyenler varsada operasyonal menzili 250 km (bildiğim kadarıyla ) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kosavalı1989 - 27 Eylül 2011, 16:49:55
sayın enes benim bildiğim yunanlılarda Storm Shadow/SCALP EG var 400 kilometreye çıkabilir diyenler varsada operasyonal menzili 250 km (bildiğim kadarıyla )
ben yalnış  biliyorumdur  ,  öğrendiğim  kaynak  düzgün bir  kaynak  değildi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 27 Eylül 2011, 10:53:11
iyi korunan (hava savunma sistemleriyle korunan)  ve  her uçak  için hangarı  bulunan  bir  hava alanını nasıl  yok  edebiliriz?  dünden  beri  düşünüyorum  içinden  çıkamadım ,  seyir  füzeleriyle  saldırsan  bir  seyir  füzesi  1  hangarı  yok  eder  yetiştiremezsin   ,  uçaklarla  saldırsan  oldukca  iyi  hava savunma  sistemleri  birçok  uçağını  daha  hedefe  ulaşmadan  yok  eder ,  tek mantıklı  çözüm    çok  miktarda  bombacık  taşıyan  savaş  başlıklarıyla  donatılmış  iyi  balistik  füzelerle  saldırmak  gibi  göründü  , tabi   korunaklı  hangarlara  ne  ölçüde  zarat  verir  bilemem  ama  açıktaki bir  uçağı kullanılamaz  hale  getirebileceğini  sanıyorum. söylediğim  başlık  demet  bombası  gibi  hedefin  üzerinde  açılıp  binlerce   bombacığın  bölgeye  dağılarak  patlamasını  sağlayan  başlıklardan  , hani  iranın  2000  km  menzilli  dedikleri  füzesinin  başlığı  gibi. bence  tek  çözüm  balistik  füzeler.

Amaç hava kuvvvetlerini yok etmek değil. Kullanılmaz hale getirmek. Bunun en basit yolu pisti tahrip edip uçakların kalkış yapmasını engellemek sanırım. Mesajı Paylaş

Gemi mevzusuna taktım çünkü aynı anda yüzlerce füze gönderip beklemedikleri bir anda etkisiz hale getirebiliriz. Ve can kaybımız daha az olur. Eğer dediğiniz gibi 50 tane F-4 kaldırırsak durumu anlarlar. Zaten gecenin köründe 50 tane F-4'ü kaldırmak sanırım en az 2 saat sürer. Ani bir baskın olmaz.

Bu iş elimizde ki füzelerle, savaş gemileriyle olur mu bilmem. Ama böyle bir durumda denizden saldırmak en mantıklısı. Mesajı Paylaş

O sistemleri o kadar gemiy koyup günlerce açık denizde düşmana doğru gönderirken düşman da bunu farkedemeyecek öyle mi? İsrail',n gözetleme uyduları, insansız hava araçları vs de tıpkı radarları gibi süs olsun diye değil, gözetlemek için var. Sonra bütün donanmayı denizin dibine gönderidklerinde de can kaybımız az mı olacak? Yetmemiş gibi bir de bütün dünya bize bir tarafıyla gülecek afedersiniz!

Teknoloji çok ilerledi. Evet kaldırırsın bir kaç uçak. Elektronik karıştırma yeteneğin varsa zaten işin kolay. Nasıl ki İsrail uçakları bir ara yakıt tanklarını bizim sınırlar içerisinde bıraktıysa onun gibi. Stand-off cephaneyle düşman hava savunma radarlarını imha edersin, gözleri kulakları kapanır. Tabi bunu yaparken de sizi uydudan görme ihtimalleri de çok yüksek. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 27 Eylül 2011, 19:09:35

Teknoloji çok ilerledi. Evet kaldırırsın bir kaç uçak. Elektronik karıştırma yeteneğin varsa zaten işin kolay. Nasıl ki İsrail uçakları bir ara yakıt tanklarını bizim sınırlar içerisinde bıraktıysa onun gibi. Stand-off cephaneyle düşman hava savunma radarlarını imha edersin, gözleri kulakları kapanır. Tabi bunu yaparken de sizi uydudan görme ihtimalleri de çok yüksek.

hava kuvvetleri : bizim için zor yok imkansız zaman alır . Mesajı Paylaş

O sistemleri o kadar gemiy koyup günlerce açık denizde düşmana doğru gönderirken düşman da bunu farkedemeyecek öyle mi? İsrail',n gözetleme uyduları, insansız hava araçları vs de tıpkı radarları gibi süs olsun diye değil, gözetlemek için var. Sonra bütün donanmayı denizin dibine gönderidklerinde de can kaybımız az mı olacak? Yetmemiş gibi bir de bütün dünya bize bir tarafıyla gülecek afedersiniz!

Teknoloji çok ilerledi. Evet kaldırırsın bir kaç uçak. Elektronik karıştırma yeteneğin varsa zaten işin kolay. Nasıl ki İsrail uçakları bir ara yakıt tanklarını bizim sınırlar içerisinde bıraktıysa onun gibi. Stand-off cephaneyle düşman hava savunma radarlarını imha edersin, gözleri kulakları kapanır. Tabi bunu yaparken de sizi uydudan görme ihtimalleri de çok yüksek.

Bu sistemleri Mısıra satma bahanesiyle gemiye yüklersek İsrail istediği kadar radardan, uydudan takip etsin. Elinden birşey gelmez.

Bütün donanmayı denizin dibine nasıl gönderecekler afedersiniz? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ayyuk - 27 Eylül 2011, 19:50:29

Bu sistemleri Mısıra satma bahanesiyle gemiye yüklersek İsrail istediği kadar radardan, uydudan takip etsin. Elinden birşey gelmez.

Bütün donanmayı denizin dibine nasıl gönderecekler afedersiniz?

Sormadan edemeyeceğim, yaşın kaç senin? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz