T625 GÖKBEY ÖZGÜN GENEL MAKSAT HELİKOPTER PROJESİ

Başlatan cabatli_53, 16 Haziran 2010, 22:37:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

The Black Hawk can transport 11 fully equipped combat soldiers in an assault ready configuration, or 14 in a maximum capacity situation. Dediğine göre kara şahinler 2+2+14 şeklinde uçuyor.
kaynak:http://www.military.com/equipment/uh-60a-l-black-hawk Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve TUSAÞ tarafından 5 Eylül'de Ankara'da, Özgün Helikopter Programı'nın sanayileşmesi konulu bir toplantı gerçekleştirildi, toplantıya OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) de katkıda bulundu. Açılış konuşmasını TUSAÞ Helikopter Grup Başkanı Metin Sancar'ın yaptığı toplantı, SSM Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ve SSM Helikopter Daire Başkanı Köksal Liman'ın konuşmalarıyla devam etti. Daha sonrasından TUSAÞ'tan yetkililer şu konularda sunumlar gerçekleştirdiler:

•   Tedarik zinciri,
•   Koltuklar,
•   Camlar,
•   Işıklandırma sistemi,
•   İniş takımı,
•   Yakıt sistemi,
•   Uçuş kontrol mekanik sistemi,
•   Çevresel kontrol / İklimlendirme sistemi,
•   Hidrolik güç sistemi ve
•   Yangından koruma sistemi.

Ayrıca, toplantı salonunda bu konu başlıklarının her biri için bir masa oluşturuldu ve katılımcılar toplantı tamamlandıktan sonra bu masalara giderek birebir bilgi alma olanağı buldular.

http://www.milscint.com/tr/ozgun-helikopterde-uretim-tabana-yayiliyor/ Mesajı Paylaş

Google a uh60 yazinya resimlerde silahli olanlari var , pencerelerden kast etmiyorum Mesajı Paylaş

Uludağ Üniversitesi'nin projesine TAI desteği!
Savunma Sanayii Müsteşarlğı ve TUSAÞ uzmanları tarafından incelenerek uygun bulunan proje için sözleşme imzalandı.

Uludağ Üniversitesi'nin projesine TAI desteği!
Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat'ın, Gaziantep, Selçuk ve İstanbul üniversitelerinden öğretim üyeleriyle ortaklaşa hazırladığı, helikopter geliştirmeye yönelik projesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Döner Kanat Teknoloji Merkezi'nin, Þubat 2014 ayında SSM/TUSAÞ web sitelerinde duyurulan çalışma konuları ve çalışma esaslarına göre yapılan proje ön başvuruları, SSM ve TUSAÞ uzmanları tarafından incelenerek 6 proje için sözleşme yapılması uygun bulundu.

Projenin bir kısmı TAI ve Uludağ Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülecek.


Proje ön başvuruları, var olan teknolojik duruma katkı, yenilikçi, destekleyici, millileştirici, uygulanabilirlik, bütçe, insan kaynağı ve takvim açılarından ve mevcut hali ile başlatılıp başlatılamayacağı gibi ölçütlere göre değerlendirildi.

Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih Karpatın, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden öğretim üyeleriyle sunduğu 'helikopter için yüksek performanslı güç aktarma ünitelerinin geliştirilmesi' projesi, kabul edilen 6 proje arasında yer aldı.

Proje ekibinde Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Nurettin Yavuz, Prof. Dr. Osman Kopmaz, araştırma görevlisi Celallettin Yüce, araştırma görevlisi Tufan Yılmaz ve araştırma görevlisi Oğuz Doğan yer alıyor.

Döner Kanat Teknoloji Merkezi  Projeleri Sözleşme İmza Töreni 22 Aralık 2014 günü TUSAÞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ tesislerinde gerçekleştirildi. Törene, başta Savunma Sanayii Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir, TSKGV Genel Müdürü Fikri Gönültaş olmak üzere birçok yetkili ile üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı. Projeyle ilgili sertifikayı Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz aldı.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, sertifika töreninde yaptığı konuşmada DKTM'nin hedeflenen amaçlarına ulaşmasıyla, helikopter geliştirme alanında önemli bir ihtiyacın da giderilmiş olacağını belirterek, "Müsteşarlığımız bünyesinde halihazırda uygulanmakta olan teknolojik kazanım yükümlülüğü faaliyetleri çerçevesinde en kapsamlı ve farklı uygulamalardan biri olduğu söylenen merkezin bugün imzalanarak başlatılacak projeleri ile kuruluş amaçlarını başarmada emin adımlarla ilerleyeceğine şüphem yoktur" dedi.

Kaynak: www.kokpit.aero Mesajı Paylaş

Türkiye geleceğin helikopter teknolojisini üretecek

01

Döner Kanat Teknoloji Merkezi (DKTM) Projeleri Sözleşme İmza Töreni 22 Aralık 2014 tarihinde TUSAÞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ) tesislerinde gerçekleşti. Törende konuşan TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, DKTM'nin  TUSAÞ'ın ürünlerinde fark yaratacak yeni teknolojileri araştıran ve üniversitelerde var olan araştırma potansiyelini, Sanayi'nin esnekliği ve dinamikliği ile harekete geçiren bir yapıda olmasını hedeflediklerini söyledi. Savunma Sanayii Müsteşarı Demir ise DKTM'nin hedeflenen amaçlarına ulaşmasıyla, helikopter geliştirme alanında önemli bir ihtiyacın da giderilmiş olacağını belirtti. DKTM dünyada mevcut olmayan veya ülkemizde erişilemeyen teknolojileri geliştirmek amacıyla kuruldu.
C4Defence. Mesajı Paylaş

Yerli helikoptere Honeywell motor...

Honeywell, Yerli Sivil Helikopter Projesi için T129 ATAK'ta da kullanılan LHTEC CT800-4A motorlarını öneriyor. İhracat konusunda izin için adımların atıldığını belirten Honeywell Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Orhan Geniş, gelişmeleri anlattı.



Dünyanın önde gelen havacılık teknolojileri şirketlerinden biri olan Honeywell, Türkiye'de tasarlanan 'Özgün Helikopter' Projesi'nde ortaklık için düğmeye bastı. Þirketin Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Orhan Geniş, 2 pilot ve 12 yolcu kapasiteli olacak helikopter için halen T-129 ATAK helikopterinde de kullanılan LHTEC CT800-4A motorlarını öneriyor.

Honeywell ve Rolls Royce'un ortak geliştirdikleri motorun T-129 ATAK'ta kendini ispat ettiğine dikkat çeken Orhan Geniş, "Türkiye artık savunma ve havacılık projelerinde kendi ihtiyaçlarının yanı sıra ihracat potansiyeline de bakıyor. Rekabet edebilmek için bu tür projelerde kendini ispat etmiş motor ve avionik sistem desteği şart. Honeywell olarak bu desteği sunmayı hedefliyoruz" dedi.

İHRACAT İÇİN İZİN

Motorun seçilmesi durumunda yüzde 45 oranında yerli imalat ve nihai montajın Türkiye'de yapılabileceğine söyleyen Orhan Geniş, "Burada önemli nokta helikopterin sertifikasyon sonrasında ihracatı. Motor için başvurumuzu yaptık. ABD'den izin konusunda ilk adım tamamlandı. Bu konuda iznin önümüzdeki aylar içinde çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Maksimum kalkış ağırlığı 5 ton olarak planlanan helikopterin ilk uçuşunu Eylül 2018'de gerçekleştirmesi planlanıyor. Orta sınıftaki helikopterin hem sivil hem de askeri modelleri olacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından gerçekleştirilen projede tasarım ve ana yüklenici TAI. T-129 ATAK'tan elde edilen tecrübenin yansıtılacağı Özgün Helikopter Projesi'nde uluslararası havacılık otoritelerinin de sertifikasyonundan geçecek helikopterin teslimatları ise 2020'de başlaması öngörülüyor.
http://kokpit.aero/honeywell-yerli-helikopter-motor Mesajı Paylaş

Motora izin diyor bu dogruysa biz bu isi abd dısında cözdük yada cözmek üzeremiyiz ne bilgi varmı bu konuda. Rusya dan falan yada baska bir kaynakmı bulduk acaba. Mesajı Paylaş

#187
ABD kongresindeki ermeni ve yahudi lobileri projenin bu aşamasından sonra bize yeni motorlar vermeyi engellerlerse ne yaparız! Daha önceki iptal edilen projeler gibi bu proje de iptal mi olacak, yoksa daha düşük performanslı bir motora mahkum mu olacağız ya da çok daha pahalıya başka bir yerden yüksek performanslı motor mu bulacağız. Sonuçta astarı yüzünden fazla hale gelecek mi? Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#188
Alıntı yapılan: sephiroturk - 07 Eylül 2014, 14:36:11
Google a uh60 yazinya resimlerde silahli olanlari var , pencerelerden kast etmiyorum
mh60 varyantıymış özel operasyonlar için üretilmiş. yani modifiye edilmiş bir versiyonu diyelim

Upgrades and variations
After entering service, the helicopter was modified for new missions and roles, including mine laying and medical evacuation. An EH-60 variant was developed to conduct electronic warfare and special operations aviation developed the MH-60 variant to support its missions. Mesajı Paylaş

Yerli helikopterin motoru için ilk adım atıldı



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hafif sınıf genel maksat helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Türk Hafif Sınıf Özgün Helikopter projesinde kullanılacak olan CTS800 motoru için imzalar atıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) ve Light Helicopter Turbine Engine Company (LHTEC) arasında, Özgün Helikopter Programı için CTS800 turboşaft motorlarını sağlamak amacıyla bir anlaşma imzalandı.
Özgün Helikopter Programı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından 2013 yılından beri yürütülüyor. Bu yılki Paris Air Show'da LHTEC ile TAI arasında imzalanan mutabakat muhtırasını pekiştiren bu anlaşma, Özgün Helikopter platformuna CTS800-4AT motor modelini entegre etmek ve bu entegrasyonu sertifikalandırmak için beş yıllık bir geliştirme programını içeriyor. Anlaşmanın, global pazarın yanı sıra yerel olarak Türk askeri ve sivil pazarına helikopterler sağlayacak bir üretim programı ile sonuçlanması bekleniyor.
TAI ve LHTEC arasındaki anlaşma, Türkiye'de yerel montaj, parça imalatı, kontrol, test ve bakım istasyonunun oluşturulmasını da kapsıyor.
Geliştirme programına ek olarak LHTEC, motorun Türkiye'de üretimini ve bakımını sanayileştirmeyi planlıyor, böylece üretim ve istasyon onarımı için yerel fırsatlar sağlanarak Türk havacılık pazarı da geliştirilecek.
LHTEC başkanı Daryl Mastin, "Bu anlaşma Türk havacılık endüstrisine yeni bir istihdam zenginliği ve endüstriyel faydalar sunacaktır. LHTEC, gelecekteki bu filo için bakım ve tamir yeteneklerine sahip yerel bir istasyon kurmanın yanı sıra CTS800 motorunu üretmek için yerel Türk şirketleri ile çalışmaya da kararlıdır" dedi.
Light Helicopter Turbine Engine Company'de Honeywell International Inc. (NYSE: HON) ve Rolls-Royce'un yüzde 50'şer ortaklıkları bulunuyor.

HEDEF 2018 YILI İLK UÇUÞ

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile TAI arasında 26 Haziran 2013 yılında Özgün Helikopter Programı sözleşmesi imzalandı. 5 ton sınıfında, 2 pilot + 12 yolcu kapasiteli, çift motorlu hafif genel maksat helikopterinin sivil ve askeri versiyonu TAI tarafından üretilecek. Yaklaşık 690 milyon dolar civarındaki geliştirme sürecinde ilk Özgün Helikopter prototipi test uçuşunu 6 Eylül 2018 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Özgün Helikopterin askeri versiyonunun 2020'li yıllarda Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki UH-1H helikopterinin yerini alması öngörülüyor. Sivil alanda ise VİP, ambulans, trafik kontrol gibi görevlerde kullanılması planlanıyor.

http://savunmaveteknoloji.com/yerli-helikopterin-motoru-icin-ilk-adim-atildi/

skorsky ile birlikte üretilecek olan t70 bu projeden apayrı bir proje mi yoksa aynısından mı bahsediliyor? Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz