T625 GÖKBEY ÖZGÜN GENEL MAKSAT HELİKOPTER PROJESİ

Başlatan cabatli_53, 16 Haziran 2010, 22:37:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: SH - 10 Nisan 2023, 01:11:20
Bilin bakalım son yıllarda en çok nereden mühendislere kondular.
:)
gelirken ticari sırları da beraberinde getirirler inşallah :D zira çinliler de öyle başlamıştı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: re - 10 Nisan 2023, 00:23:05
Amarika değilde Hollanda engeli var. Fotolitografi diye bir alet var Hollanda bu alette tekel durumunda ve o olmadan yeni nesil chip ler yapılamıyor.
EUV deniyor Hollandali ASML sirketinin tekelindeki o teknolojiye. Onu da 7nm alti chip'lerde ihtiyac oluyor. 14-16nm o teknoloji gerekmiyor. Turkiyenin askeri anlamda 7 ve altindaki teknolojilere ihtiyaci oldugunu sanmiyorum. Dunyadaki mevcut yariiletken sirketleri zaten daha onceki teknolojileri eskidiginde yani amorti ettiginde o makinalarini fabrikada yer acmak icin satiyor diye biliyorum. 16nm ve 28nm teknolojileriye uretilen chip'ler orta vadede Turkiyenin ihtiyacini karsilayacaktir. Fakat o fab'in turkiyedeki isletimi bence basli basina bir sorun olacaktir yetismis insan gucu acisindan. Fab isi elektronik tasarim isine benzemiyor. Tamamen ayri bir dal. Turkiyede design yapan cok kisi bulunabilir ama fab'de calisacak Turk muhendis ya da teknik kadro bulabileceklerini sanmiyorum.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MeACuLpA - 10 Nisan 2023, 10:08:52Dunyadaki mevcut yariiletken sirketleri zaten daha onceki teknolojileri eskidiginde yani amorti ettiginde o makinalarini fabrikada yer acmak icin satiyor diye biliyorum. 16nm ve 28nm teknolojileriye uretilen chip'ler orta vadede Turkiyenin ihtiyacini karsilayacaktir. Fakat o fab'in turkiyedeki isletimi bence basli basina bir sorun olacaktir yetismis insan gucu acisindan. Fab isi elektronik tasarim isine benzemiyor. Tamamen ayri bir dal. Turkiyede design yapan cok kisi bulunabilir ama fab'de calisacak Turk muhendis ya da teknik kadro bulabileceklerini sanmiyorum.

Eski makineleri satıyor olabilirler amaaa, ABD "No-lamaz, Nalan!" dediği an, bize satmazlar.  ;D

Teknik kadro konusuna %100 katılıyorum. Ancak, bence, çip savaşları nedeniyle işsiz kalan veya kalacak olan, çok sayıda "savaş gazisi" teknik kadro oluşacaktır. Onları devşirebiliriz diye düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı YapGÖKBEY Genel Maksat Helikopteri'ne, milli imkanlarla geliştirilen TS1400 Turboşaft Motoru entegre edildi ve iki TS1400 motoru, GÖKBEY üzerinde aynı anda çalıştırıldı.

https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayiST
Mesajı Paylaş
]

Milli turboşaft motoru TS1400'ün entegre edildiği milli Genel Maksat helikopteri Gökbey, ilk uçuşunu yaptı.

Türk havacılık tarihinin en önemli olaylarından biri gerçekleşmiş... Bayram müjdesi geldi.... Mesajı Paylaş

Video şart. İzleyelim ve keyfimiz yerine gelsin accuk. (Neyse, geldi videosu.)

Atak-2'nin ucube burnu canımı sıktı, Gökbey bunu telafi etsin bari.

https://twitter.com/SavunmaSanayiST/status/1649694865641418754 Mesajı Paylaş

Alıntı Yap

Türkiye'de ilk defa milli genel maksat helikopterimiz T625 GÖKBEY, Türkiye'nin ilk yerli  turboşaft motoru  TEI-TS1400 'le başarılı bir test uçuşu icra etti.

Yusuf Akbaba @ssysfakb
Mesajı Paylaş
]

Müjdeli haberler içinde bunun kadar heyecanlandığım haber çok kazdır belki som füzesini ilk gördüğümde filan olmuştur Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hayırlı olsun,
Stabil askıdayken, ufak denge sorunu hala devam ediyor görünüyor. Ts1400 ile çevikliği artmış ve adeta kendi gücüne kavuşmuş. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz