T625 GÖKBEY ÖZGÜN GENEL MAKSAT HELİKOPTER PROJESİ

Başlatan cabatli_53, 16 Haziran 2010, 22:37:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#630
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 07 Ocak 2024, 11:22:13
Alıntı yapılan: putty - 07 Ocak 2024, 09:23:57
ben yılın adamı olarak baştan uyarayım sonra kalbin kırılmasın
Bu aracı tasarlarken eğer iki motoru var ise bir motor bozulsa bile araç diğer motorun gücü ile yere inebilecek şekilde olmalı.

Hepsi düşünüldü, dert etmeyin. 5 Yıldır tasarımın üzerinde düşünüyordum. Emin olmasam tasarımdan, yazmazdım. En sert eleştirileri kendime yapıyorum ben...

Kaç yıldır forumlarda yazıyorum, hiç daha önce böyle bir iddiada bulundum mu? Bulunmadım. Ha bu arada, araç çift motorlu.

Alıntı yapılan: aydındurmus - 07 Ocak 2024, 10:21:25
MERZİFONLU sizin düşüncenizde 2 motor tek dişli kutusuna bağlanıyor kutudan çıkış 2 adet üst üste ( 2 ayrı çıkışta olabilir)pervane mevcut fakat motorlardan herhangi biri bozulduğunda pilot istediği takdirde arızalı olan motorun güç verdiği pervaneyide sağlam olan motora aktarabiliyor yanlışmı düşünmüşüm....

O zaten olması gereken ve helikopterlerle tiltrotorlarda olan bir şey. Yeni değil. Magnetik alan falan da yok.

Bu tasarımda yenilik, aktarmada veya motorda değil. Aracın çalışma prensibi, hem tiltrotorlardan ve hem de helikopterlerden farklı.

Standart Gökbey motorlarını + aktarmasını ve hatta -kuyruk hariç- Gökbey gövdesini kullanacak. Kuyruk ve ana rotor tasarımı farklı. O nedenle fiiliyata hızlı geçecektir. Gökbey başlığı altında bu nedenle yazdım. Gökbey altyapısını kullanacak.
-------------------------------------------------------------------

Helikopter gibi havada asılı kalabilen, ve aynı zamanda 3 aşağı 5 yukarı Hürkuş kadar hızlı uçabilen, menzili de -aynı miktarda yakıtla- helikopterlerden neredeyse 3 katı fazla bir araç olacak. Tiltrotorlardaki gibi mafsalları da olmayacak. İmkansız gibi geldiğini biliyorum size, ama yemin ederim bu mümkün.

Sizi tebrik ederim inşallah muvaffak olursunuz ben her türlü düşünceye açık biriyimdir eleştirilerimde de her zaman yapıcıyımdır.
Yanılmıyorsam siz mühendissiniz ve kuluçka devrini söyleminizden geçtiğinizi anlıyorum aynı zamanda da bir çok yanlışlama yapmışssınız zaten mühendis ile teknisyeni ayıran en büyük özellik budur.
Hesaplamalar ayrı bir konu....

Benim zaten projelerim var motor ve güç sistemleri konusunda fakat en önemli özellik yok CUMHURBAÞKANI arkamda değil olsaydı bugün KAAN savaş uçağı dikey iniş kalkış yapabiliyor ve hiç durmadan dünya turu atar ve bunu da en az 4 5 mach hızında sürekli yapardı.. 

Gelişen savaş konseptlerinde fosil yakıtların savaş esnasında idamesinin imkansıza yakın olduğundan dolayı bu sistemi geliştirdim...

Bu sistem ile sırasında hangarda bulunan uçaktan enerji dahi çekilebilecek.... Mesajı Paylaş

Þu helikopteri ambulans helikopter olarak Sağlık Bakanlığı en az 100 tane alabilir. Mesajı Paylaş

Yazdıklarınızın hiçbirinin GÖKBEY'le alakası olmadığı için iletilerinizi ilgili bölüme taşıdım arkadaşlar. Eğer devam edecekseniz diğer yazacağınız alakasız iletileri de taşıyacağım haberiniz olsun. Lütfen konumuza dönelim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 08 Ocak 2024, 19:22:52
Yazdıklarınızın hiçbirinin GÖKBEY'le alakası olmadığı için iletilerinizi ilgili bölüme taşıdım arkadaşlar. Eğer devam edecekseniz diğer yazacağınız alakasız iletileri de taşıyacağım haberiniz olsun. Lütfen konumuza dönelim.

Benim mesajda güme gitmiş...Neyse tekrar yazayım...Askeri-sivil 1000'li rakamlarda üretileceğini ve TUSAÞ'ın en verimli projesi olacağını düşünüyorum Gökbey'in... Mesajı Paylaş

#634
Alıntı yapılan: serkan1976 - 08 Ocak 2024, 19:39:25
Alıntı yapılan: fırtına06 - 08 Ocak 2024, 19:22:52
Yazdıklarınızın hiçbirinin GÖKBEY'le alakası olmadığı için iletilerinizi ilgili bölüme taşıdım arkadaşlar. Eğer devam edecekseniz diğer yazacağınız alakasız iletileri de taşıyacağım haberiniz olsun. Lütfen konumuza dönelim.

Benim mesajda güme gitmiş...Neyse tekrar yazayım...Askeri-sivil 1000'li rakamlarda üretileceğini ve TUSAÞ'ın en verimli projesi olacağını düşünüyorum Gökbey'in...
+1
Eğer TUSAÞ üretim olarak istenilen rakamı yakalarsa askeri sivil tek başına  10-12 yıllık süreçte 1000+ li rakamları çok rahatlıkla yapabilir. Tabi bunun için yıllık 70-80 adetleri görmesi lazım ki ben en iyi yatırım ile 60 ı zor görüyorum şu an için. 
Ama olur ise tek başına TUSAÞ'ın 1 milyar dolarlık ekstra ihracat kalemini bile oluşturabilir. İnşallah çoktan bu helikopterin üretim tesisinin inşasına ve donatımına başlamışızdır. TUSAÞ'da çok hummalı bir inşaat çalışması var ( ve bunu uydudan bile görmek bile mümkün) inşallah bunlardan biri Gökbey üretim hattıdır. Azerbaycan Pakistan afrika ülkeleri derken yok satacağımızı düşünüyorum. ve artık bu kadar deniz platformu kararı almışken deniz Gökbey'in prototipini görelim. Nerde kaldı bu helikopter. Donanmada helikopter yok. İstifleri ne ile yüzdüreceğiz merak içinde bekliyorum. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: fırtına06 - 08 Ocak 2024, 19:22:52
Yazdıklarınızın hiçbirinin GÖKBEY'le alakası olmadığı için iletilerinizi ilgili bölüme taşıdım arkadaşlar. Eğer devam edecekseniz diğer yazacağınız alakasız iletileri de taşıyacağım haberiniz olsun. Lütfen konumuza dönelim.


nereye taşıdınız
Mesajı Paylaş


#637
Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Ocak 2024, 20:01:02
Nereye taşıdınız

http://www.defenceturk.com/index.php?board=30.0

Bu arada yazdıklarım anlaşılmadı galiba arkadaşlar hala konu ile ilgisi olmayan iletiler paylaşıyorlar. Ben de taşıyorum. Lütfen konuyu dağıtmayalım. Fizik, kimya, biyoloji konularını sohbet kısmında tartışabilirsiniz. Mesajı Paylaş

Alıntı YapGÖKBEY helikopteri Türkiye'nin dört bir yanında göreve hazırlanıyor.



Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY, farklı kullanım konseptleri ve iklim şartları için Türkiye'nin dört bir yanında test ediliyor.

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kurumların genel maksat helikopteri ihtiyacının karşılanması amacıyla 2013 yılında başlatılan Özgün Helikopter Programı'nın ürünü GÖKBEY, çok yönlü ve yoğun test maratonuyla göreve hazırlanıyor.

İlk uçuşunu 6 Eylül 2018'de gerçekleştiren GÖKBEY helikopterinin tam performansıyla kullanıcılarla buluşması için çok farklı koşullarda test süreci yürütülüyor. Test sürecinde uçuş ve test ekipleri ile kullanıcı kurumların personelleri yoğun bir çaba gösteriyor.

Helikopteri tasarlayıp üreten Türk Havacılık Uzay Sanayiinin (TUSAÞ) Kahramankazan'daki tesisleri, GÖKBEY için yapılan testler için merkez konumunda bulunuyor. Tesiste bulunan farklı altyapılarda GÖKBEY'le ilgili birçok test gerçekleştiriliyor.

Bunun yanında GÖKBEY, farklı kullanım konseptleri ve iklim şartları için Türkiye'nin farklı noktalarında eş zamanlı testlere tabi tutuluyor.




TUSAÞ ekipleri bu çalışmalar kapsamında 10 Martta GÖKBEY helikopteri ile Ankara, Kocaeli ve Erzurum'da 3 farklı test gerçekleştirdi.

Ankara Akıncı tesislerinde P3 prototipi ile "MCP VNE 165 Knt motor titreşim testleri", Kocaeli'de P2 prototipi ile "deniz seviyesi otopilot malfunction sertifikasyon testleri" (otopilotun kapandığı durumda pilotun kumandayı devralıp güvenli seyre ya da inişe devam etmesi) ve Erzurum'da jandarma J6001 helikopteri ile "kar testleri" icra edildi.

En zorlu iklim ve coğrafyalarda görev yapabilecek
GÖKBEY, geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde bulunabilecek.




Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için GÖKBEY helikopteri, görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda, yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında icra edebilecek.

Helikopterin askeri versiyonları, askeri sertifikasyon ve kalifikasyon süreçleri sonrasında kullanıcılara teslim edilecek. Sivil versiyon ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yürütülen sivil sertifikasyon sürecinin sonunda Genel Müdürlük tarafından yayınlanacak tip sertifikası ile sivil kullanıcılara sunulacak.

Bu doğrultuda 3 adet GÖKBEY, yakın zamanda Jandarma Genel Komutanlığına teslim edilecek.

https://gdh.digital/gokbey-helikopteri-turkiyenin-dort-bir-yaninda-goreve-hazirlaniyor-104829
Mesajı Paylaş
]

]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz