T625 GÖKBEY ÖZGÜN GENEL MAKSAT HELİKOPTER PROJESİ

Başlatan cabatli_53, 16 Haziran 2010, 22:37:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gökbey'in TS-1400 performansı hakkında bilgi var mı? Kuvvet memnun kalmış mı?

Sayın Merzifonlu gibi ben de yerli Ağır sınıf helikopteri işimiz uzayacağı için GÖKBEY'in hayati roller üstleneceğini düşünüyorum... Mesajı Paylaş

Jandarmaya 3 adet T625 Gökbey helikopteri bugün törenle teslim edilecek.

Mesajı Paylaş

Böylece resmi ağızdan, TS-1400'ün 2027'den itibaren envantere gireceğini öğrenmiş olduk.

https://x.com/Defence_Turk/status/1851260164197711903 Mesajı Paylaş

İki sene çok uzun gibi durmuyor ama korkuyorum gene uzamasından Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 29 Ekim 2024, 17:44:24
İki sene çok uzun gibi durmuyor ama korkuyorum gene uzamasından
Deneme uçuşunun yapılışından tam 4 yıl sonra yerli motorla teslimatlara devam edeceğiz diyor Sn Demiroğlu. Bu aradaki zamanda, LHTech 800 ile başka Gökbey teslimatı yapılacak mı? Bunu açıklığa kavuşturmamış.

İlk ateşlemesi 2018 Aralığında yapılan TS1400 motoru demekki, ilk ateşlemeden sonra tam 8.5 yıl sonra helikopterlerimizi uçuracak duruma gelecek.

2024 Mart'ında ilk ateşlemesi yapılan TF6000'de, bu hesapla 2032'de Anka3'ü uçurmaya başlayacak demektir. Haydi, askeri ve insan taşımayacak deyip 2-3 senesini kırpsak. Genede en erken, 2029 oluyor.

TF35000 daha ateşlenmedi. Ona hiiiç dokunmayalım o zaman. (2028'de ilk uçuşu, söz verdikleri gibi yaparlarsa, 3031-32 gibi tf35K ile uçan ilk KAAN'ı belki görürüz.) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 29 Ekim 2024, 17:34:26
Böylece resmi ağızdan, TS-1400'ün 2027'den itibaren envantere gireceğini öğrenmiş olduk.

https://x.com/Defence_Turk/status/1851260164197711903

Üç şey uzun süre saklanamaz: Güneş, Ay ve Hakikat.     KONFÜÇYÜS

Yakında kokusu çıkar. Çıkar da bu tarihleri sürekli sürekli öteleme işi biraz sıkmaya başladı.

Mesajı Paylaş

Birkaç saat önce Ankara üzerinde 2 Gökbey ve 2 T-129 gördüm. Sevgili Putty'yi çok seven ortak bir dostumuzla görüştüm. Bazı bilgiler verdi. Bunlardan paylaşabileceğim; bu ay Hürjet'in 2. prototipinin ilk uçuşunu yapacağı, bunun ilkinden farklı olarak silahlı eğitim uçağı formunda olacağı şeklinde. Anladığım kadarıyla, Deniz Kuvvetleri rüzgarı, fırtınayı arkasına almış adeta koşuyor. Bu defa Putty'den önce ben söylüyorum. Gümbür gümbür ... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Ekim 2024, 18:35:46
Üç şey uzun süre saklanamaz: Güneş, Ay ve Hakikat.     KONFÜÇYÜS

Yakında kokusu çıkar. Çıkar da bu tarihleri sürekli sürekli öteleme işi biraz sıkmaya başladı.                                                                               

Aksine, özellikle Tusaş için, önceden bol keseden verilen tarihler, gerçekçi tarihlerle düzeltiliyor. Bu verilen tarihler, bizim gibi bu konularda çok sınırlı tecrübe sahibi ülkeler için, müthiş tarihler. Sanırım ne kadar zor işlerle uğraşıldığı unutuluyor.

Alıntı yapılan: Yasar - 29 Ekim 2024, 18:11:52
Deneme uçuşunun yapılışından tam 4 yıl sonra yerli motorla teslimatlara devam edeceğiz diyor Sn Demiroğlu. Bu aradaki zamanda, LHTech 800 ile başka Gökbey teslimatı yapılacak mı? Bunu açıklığa kavuşturmamış.

Evet, Jandarma'nın siparişleri var. 2025 yılında teslimatı devam edecek ve 20 adet kesin sipariş var. Sağlık bakanlığının da 3 adet sipariş vardı 2027'ye kadar galiba. Kara ve denizcilerin kesin siparişi var mı bilmiyorum. Fakat onlarda ciddi manada bekliyor Gökbey'i. Mesajı Paylaş

Daha başka bilgi ve müjdeler de var ama şimdilik açıklayamam. Arkadaşlara navalinsider adlı siteden deniz havacılığı ve geleceği başlıklı yazıları tavsiye ederim. Mesajı Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Seri üretim sözleşmesi kapsamındaki 2 adet helikopterin teslimatı bu yıl sonunda yapılacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 7 adet, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 4 adet, Jandarma Genel Komutanlığı'na 3 adet, Emniyet Müdürlüğü'ne 3 adet, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na 3 adet olmak üzere toplamda 20 adet GÖKBEY Helikopteri'nin teslimatı 2026 yılı içerisinde tamamlanacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için ilave 57 adet GÖKBEY'in seri üretimine yönelik planlamalar ise devam ediyor."

Kaynak: https://x.com/Defence_Turk/status/1851268198055739638 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz