T625 GÖKBEY ÖZGÜN GENEL MAKSAT HELİKOPTER PROJESİ

Başlatan cabatli_53, 16 Haziran 2010, 22:37:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Þükür konuşulacak konu :D atak ve atak-2 varken neden böyle bir proje çıktı acaba ya da kafamdaki soru şu para yetecek mi hepsine Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Alıntı yapılan: Commander - 28 Ekim 2019, 18:24:44
Þükür konuşulacak konu :D atak ve atak-2 varken neden böyle bir proje çıktı acaba ya da kafamdaki soru şu para yetecek mi hepsine
Alt fotodaki helikopter İtalyan AW139'un  taarruz özelliği kazandırılmış hali. Bizim T625e en çok benzeyen model. Tabi bizim T625 taarruz helikopteri nasıl olur bilmiyorum ufak bir örnek oluşturması açısından paylaşmak istedim.

[IMG]https://resmim.net/f/moRNCe.jpg[/img] Mesajı Paylaş

Þahsen ben Tusaş'ın T625'e taarruz özelliği kazandırmaktansa tiltrotor'a yatırım yapmasını daha çok isterdim. Tusaşın yapmayı düşündüğü 10 ton sınıfındaki genel maksat helikopterinin Bell V280 kafasında birşey olması güzel olurdu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DonnieBrasco - 28 Ekim 2019, 18:38:38
Alıntı yapılan: Commander - 28 Ekim 2019, 18:24:44
Þükür konuşulacak konu :D atak ve atak-2 varken neden böyle bir proje çıktı acaba ya da kafamdaki soru şu para yetecek mi hepsine
Alt fotodaki helikopter İtalyan AW139'un  taarruz özelliği kazandırılmış hali. Bizim T625e en çok benzeyen model. Tabi bizim T625 taarruz helikopteri nasıl olur bilmiyorum ufak bir örnek oluşturması açısından paylaşmak istedim.

Yani atak ve atak 2 arası birşey dendiği için pek bu olacakmış gibi gelmedi bana.. Bu helikopter 6 ton var mıdır? VIP modeli 4,5 ton gözüküyor.. Mesajı Paylaş
Ertuğrul Müyesseroğlu
Dijital Pazarlama Danışmanı & Eğitmen
ertugrulmuyesseroglu.com

resimdeki helikopter İtalyan AW139 , Tusaşın yaptıgı T625 Gökbey ise 6 ton agırlıga sahip zaten 6 ton olarak yapılma sebebide dünyada bu tonajda bulunan pazara hitap etmekti.  Mesajı Paylaş

Ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider sıçmaya ... Bir atasözünü anlamıyla açıklamak için bundan güzel bir örnek olamaz...

Sen önce 2 haftada bir Ankara , İstanbul üzerine düşen ; düşmesi de önemli değil her düşüşte en az 4-5 şehit verdiğimiz ,1719 yapımı(!) pat pat pat UH-1'leri T-625 ile bir an önce değiştir...

O kadar tasarım mühendisin-maddi kaynağın varsa bu işle uğraşacağına HÜRJET-MMU gibi zaruri projelere bu kaynağı ayır...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 28 Ekim 2019, 19:37:20
Ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider sıçmaya ... Bir atasözünü anlamıyla açıklamak için bundan güzel bir örnek olamaz...

Sen önce 2 haftada bir Ankara , İstanbul üzerine düşen ; düşmesi de önemli değil her düşüşte en az 4-5 şehit verdiğimiz ,1719 yapımı(!) pat pat pat UH-1'leri T-625 ile bir an önce değiştir...

O kadar tasarım mühendisin-maddi kaynağın varsa bu işle uğraşacağına HÜRJET-MMU gibi zaruri projelere bu kaynağı ayır...
Latin Amerika ,Afrika , Ortadogu ve düşük profilli Asya ülkelerine ihraç edilebilir ve sonucta Tusaş ürün portföyünüde genişletiyor. Ben bu projenin ihraç düşünülerek yapıldıgını hissediyorum

Foto temsilidir.
[IMG]https://resmim.net/f/xVmkSg.jpg[/img] Mesajı Paylaş

Evet , hem genel maksat hem de silah yüklü hel. ihtiyacı olan ülkeler için ihraç şansı var...Ben bu açıdan düşünmemiştim... Doğru tespit... Mesajı Paylaş

Alıntı YapT129 ATAK ile 10 ton sınıfı ATAK-II taarruz helikopterleri arasında yer alacak olan 6 ton sınıfı T629 taarruz helikopteri için çalışmalar mevcut olup gelecek sene ilk uçuşunu yapması planlanmakta.
T629
6-6 ton
2-2 motorlu
9- t129 sınıfı.
Temel Kotil
https://mobile.twitter.com/TayfunErdil/status/1188946474782117890?s=19
https://twitter.com/CagataiTemuchin/status/1188809502885404673?s=19
Mesajı Paylaş
]

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz