T625 GÖKBEY ÖZGÜN GENEL MAKSAT HELİKOPTER PROJESİ

Başlatan cabatli_53, 16 Haziran 2010, 22:37:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: kabardey - 29 Ekim 2024, 19:09:52
Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Ekim 2024, 18:35:46
Üç şey uzun süre saklanamaz: Güneş, Ay ve Hakikat.     KONFÜÇYÜS

Yakında kokusu çıkar. Çıkar da bu tarihleri sürekli sürekli öteleme işi biraz sıkmaya başladı.                                                                               

Aksine, özellikle Tusaş için, önceden bol keseden verilen tarihler, gerçekçi tarihlerle düzeltiliyor. Bu verilen tarihler, bizim gibi bu konularda çok sınırlı tecrübe sahibi ülkeler için, müthiş tarihler. Sanırım ne kadar zor işlerle uğraşıldığı unutuluyor.

Alıntı yapılan: Yasar - 29 Ekim 2024, 18:11:52
Deneme uçuşunun yapılışından tam 4 yıl sonra yerli motorla teslimatlara devam edeceğiz diyor Sn Demiroğlu. Bu aradaki zamanda, LHTech 800 ile başka Gökbey teslimatı yapılacak mı? Bunu açıklığa kavuşturmamış.

Evet, Jandarma'nın siparişleri var. 2025 yılında teslimatı devam edecek ve 20 adet kesin sipariş var. Sağlık bakanlığının da 3 adet sipariş vardı 2027'ye kadar galiba. Kara ve denizcilerin kesin siparişi var mı bilmiyorum. Fakat onlarda ciddi manada bekliyor Gökbey'i.

T625 GÖKBEY, 15.000 feet yüksek irtifa uçuş testini başarıyla geçmişti . 4 KASIM 2023
Ben bu uçuşun TS-1400 ile olduğunu zannetmiştim...
Neyse 2 sene daha bekleriz... Yalnız bunlara "hibrit milli platform" diyelim yerli motorla hizmete girene kadar...
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Ekim 2024, 20:06:25
T625 GÖKBEY, 15.000 feet yüksek irtifa uçuş testini başarıyla geçmişti . 4 KASIM 2023
Neyse 2 sene daha bekleriz... Yalnız bunlara "hibrit milli platform" diyelim yerli motorla hizmete girene kadar...

İsveç, Gripen'e milli diyorsa, bizde deriz sıkıntı olmaz. ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 29 Ekim 2024, 20:21:03
Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Ekim 2024, 20:06:25

İsveç, Gripen'e milli diyorsa, bizde deriz sıkıntı olmaz. ;D

İsveç telefon açsa F-414 motorları sabah Stokholm hava üssüne iner ... Bizim gibi bir motor için senelerce debelenmelerine gerek yok... ;)  Onun için ben GÖKBEY ,HÜRJET ve KAAN'a "hibrit milli platform"  demeye devam edeceğim kusura bakmazsanız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Ekim 2024, 21:13:11
İsveç telefon açsa F-414 motorları sabah Stokholm hava üssüne iner ... Bizim gibi bir motor için senelerce debelenmelerine gerek yok... ;)  Onun için ben GÖKBEY ,HÜRJET ve KAAN'a "hibrit milli platform"  demeye devam edeceğim kusura bakmazsanız.

Hakkını yemeyin, Lhtec bizi hiçbir zaman motorsuz bırakmadı. Üstüne Filipin, Nijerya hatta Pakistan satışlarında çok da yardımcı oldu. Hiçbir ön anlaşma olmamasına rağmen, o kadar ambargo içinde Gökbey'e takılmasına da sıkıntı çıkartmadı. Para kazınıyorlar yapacaklar tabi, diyebilirsiniz ama pek çok firma bunu yapmadı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 29 Ekim 2024, 21:23:11ama pek çok firma bunu yapmadı.

Ne firması, ne iradesi yahu?

Savunma sanayi firmaları, bu tür dış satışlarda, siyasi otoriteden bağımsız karar alamazlar. Yok öyle bir Dünya!

ABD'nin siyasi karar mercileri böylesini uygun görmüş. O kadar, hepsi bu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 29 Ekim 2024, 23:30:33
Alıntı yapılan: kabardey - 29 Ekim 2024, 21:23:11ama pek çok firma bunu yapmadı.

Ne firması, ne iradesi yahu?

Savunma sanayi firmaları, bu tür dış satışlarda, siyasi otoriteden bağımsız karar alamazlar. Yok öyle bir Dünya!

ABD'nin siyasi karar mercileri böylesini uygun görmüş. O kadar, hepsi bu.

Kim siyasi otoriteden bağımsız karar alır dedi ki? Dediğim gayet açık, Türkiye özelinde Lhtech lobi yaparak, Türkiye ve yurt dışı satışlarda ABD yetkililerinin sıkıntı çıkarmamasını sağladı. ABD yetkilileri, bize rakip, zaten sevmiyoruz, diyerek rahatlıkla bu motorların satışını da durdurabilirdi. Ama şimdi Gökbey'de bile Lhteh kullanıyoruz. Mesajı Paylaş

Þirket ortağının Rolls-Royce olması ile ilgili olabilir biraz da. İtalyanların da katkısı var.
LHTEC olmasa Safran'ın kapısını çalardık herhalde zaten ATAK ihalesi sırasında Rooivalk safran motorlarıyla uçuyordu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 30 Ekim 2024, 02:04:28
Þirket ortağının Rolls-Royce olması ile ilgili olabilir biraz da. İtalyanların da katkısı var.
LHTEC olmasa Safran'ın kapısını çalardık herhalde zaten ATAK ihalesi sırasında Rooivalk safran motorlarıyla uçuyordu

O dönem biz çokta T-129 işine girişmiştik, artık dönüş yoktu. Zaten Saftran'ın bu boyutlarda ve güçte bir motoru yok galiba. Lhtec'in en büyük 2. müşterisi olduk. Adamlar da aksatmadan ürün getirdi. İyi bir ortaklık. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 30 Ekim 2024, 00:22:21
Dediğim gayet açık, Türkiye özelinde Lhtech lobi yaparak, Türkiye ve yurt dışı satışlarda ABD yetkililerinin sıkıntı çıkarmamasını sağladı.

Ben de asıl buna itiraz ediyorum işte. Firmaların lobi faaliyetinin burada çok bir önemi yok.

ABD karar alıcıları bir noktada bize satılacak her havacılık motoruna yasak koydu. Tek, LHTEC T800 motorunda önceden yapılmış anlaşmalar olduğundan, bize yapılan satışlarda sorun çıkmadı. Ki, Pakistan için önceden yapılmış bir anlaşma yoktu ve orada da sorun çıktı.

Önceden satılmış Alaman tank motorlarında yedek parçaların gelmeye devam etmesi gibi, düşünün bunu. Bu kadar basit. Adamların algılarında gri yok. Siyah veya beyaz var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 30 Ekim 2024, 05:34:58
Alıntı yapılan: kabardey - 30 Ekim 2024, 00:22:21
Dediğim gayet açık, Türkiye özelinde Lhtech lobi yaparak, Türkiye ve yurt dışı satışlarda ABD yetkililerinin sıkıntı çıkarmamasını sağladı.
Ben de asıl buna itiraz ediyorum işte. Firmaların lobi faaliyetinin burada çok bir önemi yok.
+1. Bu firmalar zaten sadece paraya bakmıyor mu? Onaylanacağını ve başının derde girmeyeceğini bilse, herhalde Kuzey Kore'ye satmak için bile lobi faaliyetleri yürütürler. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz