YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ

Başlatan Subutay, 02 Nisan 2009, 01:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

S-400(Rusya)
S-300(Rusya)
Patriot(ABD)
HQ-9(Çin)
Arrow(İsrail)
Aster-30
Türkiye ,çevresindeki füze tehditi nedeniyle hava şemsiyesi kurma ,uzun menzilli bölge hava savunma ve füze savunma sistemi projesi kapsamında Hava Tehditlerine karşı önlem almak istemektedir.

Bu maksatla  Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri ile ilgili olarak ilk etapta 8 adet Sistemin tedariki maksadıyla Rusya , ABD , Çin ve İsrail ile görüşmelere başlanılmıştır.

Görüşmeler kapsamında ,

Rusya ' nın S-300 ve S-400 Sistemleri ( Rus Rosoboronexport )

ABD' nin  Patriot Sistemleri ( Pac III ) veya Meads Sistemleri

İsrail' in Arrow 2 Sistemleri

Çin ' in  HQ -9   Sistemleri değerlendirmeye alınmıştır.

Patriot Füzeleri Karadan Hava hedeflerine karşı kullanılan , Hava savunma radarları sayesinde tehdit olarak yönelen füzenin yerini 100 Km uzaklıkta saptayan , kilitlendikten sonra hedefi 15-20 saniye içerisinde yok edebilen 70 km menzil özelliği ile ,

Rusların Ürettiği S-300 Füze  Sistemleri 150 Km menzil ve 27 Km irtifaya ulaşabilme ve hedefe 8-10 saniye arasında kilitlenerek yok etme özelliği ile ,

S-400  Füze Sistemleri  5.Kuşaktan Hava Savunma Sistemi olarak tanınmakta olup 400 Km menzil ,12 ayrı hedefe füze atabilme ve saniyede 2800 metre hızla hareteket eden hedefleri vurabilme ve yok etme özelliği ile ,

Çin'in ürettiği HQ-9 Füze Sistemi ise  Pasif Güdümlü Radar , 100 Km azami etkili menzili,
20 Km ' lik azami etkili irtifa , 4 + Mach  özelliği ile  ,

Arrow 2 Füze sistemleri 100 km menzil ve 50 km irtifaya ulaşabilme özelliği  ile ön plana çıkmışlardır.


Ancak Türkiye söz konusu Füze Sistemlerinin alımları sırasında Teknoloji Transferi şartını gündeme getirdiğin den , gerek ABD ve Arrow Füzelerinin yapımında % 30 Paya sahip olması ve etkisi nedeniyle İsrail tarafından  teknoloji transferi konusu kabul görmemiştir.Netice olarak bugün'e kadar bu sistemlerin alımı yapılmamıştır.

Bu nedenle Türkiye , gündemine S-300  esasen Patrıot ve Arrow Füzelerine karşı büyük üstünlüğü bulunan S-400 füzeleri ile ayrıca Çin HQ-9  Füzelerini gündemine almıştır. Buradaki asıl amaç Teknoloji Transferinin sağlanarak sistemlerin Türkiye tarafından üretilmesidir.Görüşmeler halen sürdürülmektedir.



Aşağıda,  alımı kararlaştırılan ancak yukarıda açıklanan nedenlerle alımı yapılamamış olan Arrow 2 Füze Sistemlerinin resimleri görülmektedir.









RIM-66 ( SM-1 ) STANDART MİSSİLE FÜZESİ

RIM-66  Füzeleri Raytheon  Firmasının geliştirdiği (USA)  Standart Misilse 1 Füzesi , 1960 ' lı yılların sonuna doğru üretilmeye başlanmıştır. MK 13  Guıded Misilse Launching System ( Güdümlü Mermi/Füze Fırlarıcısı)  ile fırlatılan SM 1 aşağıda yzılı özelliklere sahiptir.

•   Tipi: Kısa Menzilli Hava Savunma Füzesi
•   Güdüm Sistemi: Yarı Aktif Radar Güdümlü
•   Harp Başlığı: 62 kg Parça Tesirli Yüksek Infilakli
•   Azami Etkili Menzili: 18 km
•   Azami Etkili İrtifası:18-20bin m
•   Sürati: 2+ mach
•   İtki Tipi: Katı Yakıtlı Roket Motoru
•   Uzunluğu: 4,48 m
•   Çapı: 343 mm
•   Ağırlık: 617 kg
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 773,040 
  • Yerli Roket, Füze, Mühimmat Sistemleri ile İlgili Gelişmeler
  • 2830 Yanıtlar



#1
Türkiye ,çevresindeki füze tehditi nedeniyle hava şemsiyesi kurma ,uzun menzilli bölge hava savunma ve füze savunma sistemi projesi kapsamında Hava Tehditlerine karşı önlem almak istemektedir.

Bu maksatla  Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri ile ilgili olarak ilk etapta 8 adet Sistemin tedariki maksadıyla Rusya , ABD , Çin ve İsrail ile görüşmelere başlanılmıştır.

Söz konusu alımı düşünülen sistemlerden ......

Rusların Ürettiği S-300 Füze  Sistemleri 150 Km menzil ve 27 Km irtifaya ulaşabilme ve hedefe 8-10 saniye arasında kilitlenerek yok etme özelliği ile ,

S-400  Füze Sistemleri  5.Kuşaktan Hava Savunma Sistemi olarak tanınmakta olup 400 Km menzil ,12 ayrı hedefe füze atabilme ve saniyede 2800 metre hızla hareket eden hedefleri vurabilme ve yok etme özelliği ile öne çıkmaktadır.

Bu arada , S-400'lerin teknik verilerini tam olarak bildirmeyen Rus yetkililer , İhale görüşmeleri sırasında  "S-400 çok ileri teknolojili ve gelişmesi süren bir üründür. Bütün rakiplerle birlikte aynı masaya oturup ürünün özelliklerinin anlatılmasının beklenilmemesini , karşılaştırmak üzere bütün özelliklerinin istenilmesi halinde bu talebin yerine getirilemeyeceğini , ancak ürünün mutlaka alınmak istenilmesi durumunda görüşmelere hazır olduklarını ve 2015 yılından itibaren satışının söz konusu olabileceğini ifade etmişlerdir.








Yukarıda S-300 Sisteminin resimleri yer almaktadır. Mesajı Paylaş

#2
Türkiye , çevresindeki füze tehditi nedeniyle hava şemsiyesi kurma ,uzun menzilli bölge hava savunma ve füze savunma sistemi projesi kapsamında Hava Tehditlerine karşı önlem almak istemektedir.

Bu maksatla  Yüksek İrtifa Hava Savunma Sistemleri ile ilgili olarak ilk etapta 8 adet Sistemin tedariki maksadıyla Rusya , ABD , Çin ve İsrail ile görüşmelere başlanılmıştır.

Bu bağlamda düşünülen Patriot Füzeleri Karadan Hava hedeflerine karşı kullanılan , Hava savunma radarları sayesinde tehdit olarak yönelen füzenin yerini 100 Km uzaklıkta saptayan , kilitlendikten sonra hedefi 15-20 saniye içerisinde yok edebilen 70 km menzil özelliği ile tanınmaktadır. Bu sistemin ancak Teknoloji Transferi yapıldığı taktirde alınmasının olumlu olacağını düşünen Türkiye , bu yöndeki arzusunun ABD tarafından uygun görülmemesi nedeniyle sistemi bekletmeye almış ve ihale görüşmeleri olumlu neticelenmemiştir. 








Mesajı Paylaş

insallah bu eksigimizde en kisa zamanda giderebiliriz...
bu konu cok uzadi derim...
ne zaman tedarik edecegizde... ne zaman kendimiz üretecegiz...
insallah ölmeden kendi uzun menzilli hava savunma sistemlerimizi görebilirim...
yoksa mezarda  gözü acik kalirim yukari bakar halde... ;D
saygilar Mesajı Paylaş

benimde gönlüm s-300 ve s-400 den yana ama sanırım bu işi patriot alacak. Mesajı Paylaş

#5





Kendi favorinizi değil de SSM'nın hangisini seçeceğini düşündüğünüzü işaretleseniz daha sağlıklı olur... Mesajı Paylaş


Ben Orta Asya'dan türeyen Anadolu'da büyüyen Avrupa içlerine yürüyen Türküm...

GMH ihalesi başlığında belirttiğim üzere helikopter ihalesini AW'nin alacağını düşünüyorum,bu ve diğer bazı siyasi sebeplerle bu ihalenin ABD tarafına paslanacağını düşünüyorum.Zira son zamanlardaki alımlara baktığımda ortaya şöyle bir durum çıktığını görüyorum.Majör projeler haricinde ABD sistemleri seçilmemekte buna sebep olarakta teknoloji trensferi vs gösterilmektedir.Hava araçlarında özellikle savaş uçağı alımlarında asla ABD dışı bir kaynak düşünülmemekte ve bu gelenek devam ettirilmekte;diğer orta ve ufak çaplı ihalelerde ise öncelik yine teknoloji transferi ve birlikte çalışmaya uygun olmaları nedeniyle İTALYA-G.Kore-İSRAİL gibi ülkelere verildiği görülmekte.Bu açıdan baktığımda majör bir proje olarak gördüğüm HFSS ihalesinin ABD ye verileceğini düşünüyorum. Mesajı Paylaş




Gönlüm S-400 den yana,



Ama beynim Patriotu seçeğiz diyor... ;D ;D ;D Mesajı Paylaş


Ben Orta Asya'dan türeyen Anadolu'da büyüyen Avrupa içlerine yürüyen Türküm...

#8
Politik sebeplarden dolayi Patriotveya Arrow olabilir. Patriot sistemini isaretledim  ama sonucun ne olacagi pek belli olmaz. Mesajı Paylaş



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz