YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ

Başlatan Subutay, 02 Nisan 2009, 01:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

S-400(Rusya)
S-300(Rusya)
Patriot(ABD)
HQ-9(Çin)
Arrow(İsrail)
Aster-30
Çevirebilecek arkadaşların ellerinden öper..;

Turkey May Adopt Chinese Air Defence System

Turkey is strongly leaning toward adopting a Chinese long-range anti-missile and air defense system, Turkish procurement officials said, even though it may be impossible  to integrate the system with its existing NATO architecture.

One senior procurement official familiar with the program said the Turkish government has concluded that the Chinese proposal was technologically satisfactory, allowed technology transfer and was much cheaper than rival proposals.

The decision to select the Chinese contender awaits final approval from Defense Minister Ismet Yilmaz and Prime Minister Recep Tayyip Erdogan.
The decision would be finalized and officially announced at the next meeting of the Defense Industry Executive Committee, chaired by Erdogan, which oversees major procurement decisions. No date has been set for the meeting.

In January, Turkey restructured the $4 billion program, dubbed T-Loramids, which had originally been constructed as an off-the-shelf purchase. The contenders' bids would remain valid, but the Undersecretariat for Defense Industries (SSM) procurement office would ask bidders to submit parallel, co-production solutions. Erdogan ordered the launch of feasibility studies on "potential co-production" of the system.
T-Loramids consists of radar, launcher and intercept missiles.

The same month, SSM wrote to the bidders and asked them to send letters of intent for any co-production deal. The bidders are a U.S. partnership of Raytheon and Lockheed Martin, offering the Patriot air defense system; Russia's Rosoboronexport, marketing the S-300; the China Precision Machinery Export-Import Corp., offering its HQ-9; and the Italian-French consortium Eurosam, maker of the SAMP/T Aster 30.
T-Loramids, has been designed to counter both enemy aircraft and missiles. Turkey has no long-range air defense systems.

But diplomats and analysts warn that Turkey may not be allowed to integrate the Chinese-Turkish system into Turkey's mostly NATO-owned early warning assets.

"I cannot comment on how the [US] administration would react to that. But I can tell you that integrating a Chinese or Chinese-Turkish air defense system into NATO assets may not be a good idea," a US diplomat here said.

A Western industry source  said that US officials have warned the Turkish bureaucrats several times about the potential difficulties in achieving interoperability if Turkey decided to go for a Chinese or a Russian architecture.

"I see that the Turks remain defiant. But I do not think it would be practically possible to integrate either the air defense or the anti-missile components of the planned Turkish-Chinese architecture into NATO radars," a London-based Turkey specialist said. "The Turks would have the same problem if they chose the Russian system, but I think for the Americans, China represents a more direct threat."
About half of Turkey's network-based air defense picture (radars) has been paid for by NATO, said a Turkish defense official familiar with NATO work. They are part of the NATO Air Defense Ground Environment. He did not comment on potential problems if Turkey wanted to make the planned system interoperable with these assets.

To defend against missile threats, Turkey needs satellite and dedicated ballistic missile detection and tracking radar like the NATO radar deployed last year in Kurecik.

For the anti-aircraft component, Turkey needs an overall picture for data fusion.  The Patriot system, for instance, can detect threats with its own radar. So does the Chinese system. But without integrating into a full air picture,  the Chinese system could not work efficiently, officials said.

"Turkey can always decide to build a stand-alone system. But in that case, abstracting the air defense system from NATO assets would mean that Turkey will lose half of its radar capabilities," said one defense analyst here.
He said Turkey would need interface data to make its own air defense architecture interoperable with NATO assets, primarily data on the identify friend or foe system.

"This is top secret and cannot be installed into any Chinese system," the analyst said.
Another major question, he said, is "how would Turkey have in its possession a made-in-China IFF system, and how would that system be integrated into its fleet of F-16 aircraft?

"There is an important degree of incompatibility here and all in all any Chinese-Turkish co-production program would look problematic," he said.

DefenseNews Mesajı Paylaş

Cin'in urunu satma hevesinden ve turkiye'nin teknoloji transferi meragindan bashediyor tabi birde Sam amcanin bundan rahatsiz olmasindan birde uyum sorunundan bashediyorlar Mesajı Paylaş

Fuarda Çin sisteminin başında konuştuğumuz Çinli yetkili geldi aklıma. Sistemi epey övmüştü. Ama nedense o standa pek ilgi yoktu. Eğer bu sistemde her türlü değiştirme ve geliştirme hakkımız varsa iyi bir seçim. Ama yoksa sitemin yeterliliği konusunda şüphelerim var. Zira Çin elinde böyle bir sistem varken geçtiğimiz yıllarda S-300 alıyordu!

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 06 Nisan 2010, 14:41:09
Çin Rusya'dan S-300PMU-2  Hava Savunma Sistemi Alıyor

İnterfax haber ajansının cuma günü verdiği habere göre Rusya 2,25 milyar dolarlık bir anlaşma ile 15 batarya S-300PMU-2  Hava Savunma Sistemini Çin'e veriyor.

Rus ordusunda kullanılan bir S-300 bataryasında normalde 4 kamyon üzerine yerleştirilmiş 4 metal tüp içerisinde dörder füze bulunuyor. Bir bataryanın maliyetli 120-150 milyon dolar arasında değişiyor. Batıda SA-20 olarak bilinen S-300 uçakları ve seyir füzelerini düşürebiliyor. Füzeler 150 km menzile sahipler ve saniyede 2km ilerleyebilirler.

Geçen seneki 8.5 milyar dolarlık Rus silah ihracatının üçte ikilik ksımını Çin, Cezayir ve Hindistan'a yapılan teslimatlar oluşturmuştur. Suriye, Venezuela, Malezya ve Vietnam'a yapılan  teslimatlar da yüzde 20'lik kısmı oluşturmuştur.

Rusya'nın daha gelişmiş hava savunma sistemi S-400 "Triumph" , 4. Nesil bir hava savunma sistemidir.
Geçen yıl üst düzey bir Rus generali Moskova'nın S-500 5. nesil hava savunma füzesi geliştirmekte olduğunu söylemişti. Bu yeni sistem saniyede 5 km hızla hareket eden hipersonik balistik hedefleri etkisiz hale getirebilecek.

DefenceTurk.com
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yani Türkiye yüksek irtifa hava savunma sistemi üretecek mi ve ya alacak mı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: altay - 28 Eylül 2013, 22:45:54
Yani Türkiye yüksek irtifa hava savunma sistemi üretecek mi ve ya alacak mı

Türkiye'de  ortak üretim yapılacak. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

bence HQ-9B olacak çünki projesnin adı daha sonradan değişti bu füze 1990 larla aynı teknoloji olan HQ-A versiyonuyla farklı olacaktır kuvvet bunu kesinlikle düşünmüştür çünkü HQ-A nın ABM kabiliyeti yok ama B modelinin ABM kabiliyeti var ayrıca atış kontol sistemleri patriot üzerinden çalınarak geliştirilmiş birde bu projede bence çin radarı yerine 2006 dan beri geliştirilen aselsan ın radarı kullanılacaktır diye düşünüyorum Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------


305A radarı menzil 400km stealt hedefler için pasif radar çok önemli TVC füzesi menzil arttırılmış 200 km olmuş  çoğu kaynak ya 100km  yada 125 km olarak belirtiyor bence iyi bir sistem ayrıca ülkemize teknoloji alanında büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum batılı devlerde tepkiliymiş ;D çok iş olmuş suriye den kaç tane roket yedik kaç insanımız seken mermilerle şehit oldu veya yaralandı o zaman nato neredeydi sonra HQ-9 nato radarına entegre edilemezmiş peki bu radar ülkemiz için mi kuruldu yoksa israil devleti için mi bize ne kadar faydası oldu TÜRKİYE CUMHURİYETİ bu güne kadar hava savunmasız geçirdi nato radarı olsa ne olur olmasa ne olur obama korkak tomahawk ateşlemeye bile korkuyor ülkemiz için devletimiz için milletimiz için hayırlı olsun :)    Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Türkiye'de üretim en önemli kriter

Davutoğlu, katıldığı bir programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
03 Ekim 2013 Perşembe 07:38

Türkiyede üretim en önemli kriter

Davutoğlu, bir televizyonunda katıldığı bir programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

-"Füze kalkanı konusu"-

Füze kalkanı ihalesiyle ilgili bir soru üzerine Davutoğlu, "Çinlilerle iş yapalım diye yola çıkılmış değil. Veya 'şu ülkeyle iş yapalım bu ülkeyle yapmayalım' diye bir tercihte bulunarak yola çıkılmış değil. Böyle bir şey yok. Ama acilen bizim bu kapasitemizi geliştirmemiz lazım" diye konuştu.

Davutoğlu, kriterler doğrultusunda sıralama yapıldığını ve hükümetin herhangi bir tercihinin söz konusu olmadığını dile getirerek, "

"Bu sıralamada Çinli firmanın verdiği şey ki bizim için en önemlisi; Türkiye'de üretilmesi ve teknoloji paylaşımı yapılmasıdır. Biz ilanihaye kendi güvenliğimiz için dışarıdan alım yapmak durumunda olan bir ülke olmak istemiyoruz. Bizim için iş yapacak olan teknolojiyi paylaşmaya hazır olması lazım. Üretimi paylaşmaya hazır olması lazım. Biz bunu kendi ülkemizde üretmek istiyoruz. Artık Türkiye savunma sanayini geçici alımlarla ya da hibelerle idame ettirmek gibi lüksü olan bir ülke değildir. Lüks bile değildir, bu bir zaaftır. Böyle bir zaafa biz göz yumamayız."



-İran-ABD arasındaki yumuşama-

İran ile ABD arasında son dönemlerde yaşanan yumuşamaya da değinen Davutoğlu, İran'ın Asya'nın en dinamik pazarlarından biri olduğunu ifade ederek, İran pazarının uluslararası topluma açılmasının komşu ülke olarak Türkiye'ye olağanüstü imkanlar tanıyacağını belirtti.

AK Parti'nin iktidara gelmesiyle, Türkiye ile İran arasında 2,5 milyar dolar olan dış ticaretin 10 yılda 10 kat artarak 25 milyar dolar seviyesine çıktığını hatırlatan Davutoğlu, "Emin olunuz bugün İran'a yönelik yaptırımlar hafiflesin, kaldırılsın bile demiyorum, hafiflesin bu, 50 milyar dolar. Kaldırılsın birkaç yıl içinde 100 milyar dolara kadar çıkar" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin her iki ülke ile de ilişkilerinin son derece açık ve samimi olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da başta nükleer müzakereler olmak üzere, Türkiye olarak bu gerilimlerin düşmesinde üzerimize bir görev düşerse elimizden geleni de yaparız" dedi.

kaynak:http://www.trthaber.com/haber/gundem/turkiyede-uretim-en-onemli-kriter-103276.html
Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Orko_8 in verdiği bilgiye göre ihale sıralaması ve sözleşme görüşmelerine konu olan HQ-9 batarya durumu.

Sıralama

1.cin
2.eurosam
3.patriot

Rusya diskalifiye


**Dört sistem üretilecek Türkiyede,her biri 3'er batarya her bataryada 6 lancer teslimatlar 4 senede tamamlanacak fiyati 3.44milyar. Diger teklifler 4 milyarlik ssm bütçesini asmis. Proje finansmani 100% kredi. Milli butce değil. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz