YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ

Başlatan Subutay, 02 Nisan 2009, 01:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

S-400(Rusya)
S-300(Rusya)
Patriot(ABD)
HQ-9(Çin)
Arrow(İsrail)
Aster-30
Biz zamanında ABD ye ATACMS füzelerini ortak üretmeyi teklif ettik ve ret cevabı aldık. Yani teknoloji ve bilgiyi paylaşmadılar.( belkide orta doğuda ABD müttefiki bir ülke buna razı olmadı.) Biz de yönümüzü Çine çevirdik. Risk aldık. Peki netice..? ilk önce 150 km lik yıldırım.. şu an ismi BORA denen 850 ile 1500 km menzilli bir füze üzerinde çalışıyoruz. Peki hedef ne ? 2500km... Ya ATAC füzelerini ortak üretseydik..? elimizde 2014 itibarı ile 185 km lik tamamen hakim olamayacağımız, satamayacağımız, izinsiz kullanamayacağımız bir roket olacaktı....

Bana göre Hava savunma projesin de  batı ister fiyat kırsın, ister hibe etsin veya teknoloji paylaşsın farketmez. Bizim mutlaka Çin ile yolumuza devam etmemiz lazım. Bu kadar yaygaranın çıkması bile doğru yolda ilerlediğimizin işaretidir.  HQ-9 sistemini Çin ile ortak geliştirip daha kabiliyetli THAAD benzeri bir sisteme sahip olabiliriz. Bu sistemi kendi ismimizle satabiliriz.

İş bu duruma gelmişken tekrar yüzümüzü batıya dönersek üzülerek söylüyorum BAĞIMSIZ bir devlet olamayız. 1974 Kıbrıs barış harekatında F-5 uçak lastiği için Libya'nın eline baktık.    Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Sayın Okçular fikirlerinize kesinlikle katılıyorum. Fakat BORA füzesinin menzili 850-1500 km arası değildir. Yıldırım füzesinin çok az gelişmişidir. Mesajı Paylaş

Doğrudur sayın Xaero .. Bora henüz o menzillere ulaşmadı. Ama önemli olan ilerleyen bir projemiz var. Burada hepimizin anlaması gereken şey Batıyı IFF ve Çin ile işbirliği endişelendirmiyor. Paranın Çine gitmesi de ilgilendirmiyor. Onların çekindiği konu müdahil olamayacakları tamamen Türkiyenin teknolojik ve kabiliyet olarak hakim olduğu bir sistemin elimizde olması. Falkland savaşında Fransızların yaptığı kahpeliği unutmamak lazım.
Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

yildirim füzesini gizli yaptigimiz gibi bu sistemide yapa  bilirdik  hükümet  neden bu  yolu  secmedi konu  bu

Mesajı Paylaş

Bu ihale için referanduma gidilmeli artik  ;D Mesajı Paylaş

Çin, Türkiye'ye satılacak hava savunma füze sistemiyle ilgili açıklama yaptı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying , "Bize göre Çinli şirket ile Türkiye'nin arasındaki işbirliği, askeri ticari bir işbirliğidir. Bir prensip olarak, her türlü normal ticari bir işbirliğinin siyasallaştırılmasını arzulamıyoruz.'' dedi.

Çin, Türkiye'ye satılacak hava savunma füze sistemiyle ilgili açıklama yaptı
ABD ve NATO'nun, Türkiye'ye 3,4 milyar dolarlık Çin füze savunma sistemini alma niyetiyle başlayan baskıları devam ediyor.

Son olarak Hong Kong'da yayımlanan South China Morning Post gazetesini, Çinli uzmanların konuyla ilgili görüşlerine yer verdi.

"TÜRKİYE İDDİALARI GÜLÜNÇ"

Gazeteye konuşan Çağdaş Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Çin Avrupa çalışmaları Feng Zhongping, Çin'in HQ-9 yada FD-2000 füze savunma sistemi için Türkiye'nin anlaşmadan çekileceği açıklamaları ve bunun için ortaya sunduğu nedenlerin "inandırıcı olmadığını" söyledi. Feng, Ankara'nın kararının "tahmin edilebilir" ve "ABD ve NATO'nun baskısının sonucu" olduğunu ifade etti. Çinli uzman, Türkiye'nin açıkladığı ve Çin'in ihalenin şartlarını karşılamak için başarısız olduğu yönündeki iddiasını da "gülünç" olarak niteledi.

Geçen Eylül ayında, Çin şirketi China Precision Machinery Import-Export Corp (CPMIEC), Türkiye'deki ihaleyi kazandığını açıklamış ve bu durum başta ABD olmak üzere diğer NATO ülkelerinin tepkisini çekmişti. Çin'in CPMIEC şirketini, ABD'nin yaptırım listesinde yer alıyor. Çinli firmanın ihaleyi alması, Çin'de büyük başarı olarak görülmüş ve ilk defa Çin'in füze savunma sisteminin bir NATO ülkesine satılmasının önemine işaret edilmişti.

"TÜRKİYE ÇİN'İ KOZ OLARAK KULLANIYOR"

Pekin merkezli askeri uzman Xu Guanyu ise Türkiye'nin etkin olarak ikinci plana atılan Çin ve Rusya'dan ziyade, varsayılan ABD'nin Patriot sistemini seçeceğini ileri sürdü.

Türkiye'nin pazarlıkta, ABD firmasını zorlamak için Çin'i bir "pazarlık kozu" olarak kullandığını iddia eden Xu, Patriot füze savunma sistemini üreten ABD'li Raytheon'un anlaşma sonucunda fiyatını düşüreceği ve teknolojisini ayarlayacağını vurguladı.

JEOPOLİTİK KAYGILAR

Uzman Feng, Rusya'nın sisteminin ise jeopolitik kaygılar nedeniyle ihale dışına itildiği, özellikle Ukrayna'da NATO'nun Rusya'ya karşı konumunun etkili olduğu, Rusya'nın Rosoboronexport teklifini revize etmesine rağmen diğerlerinden daha yüksek olduğu ve ihaleyi almasının pek mümkün olmadığına dikkat çekti.

Gazetenin haberinde ayrıca Ankara'nın ihalede yarışan Fransa-İtalya ortaklığı Eurosam ile ABD'li Raytheon'un teklif geçerlilik sürelerinin dolduğu gün bunu iki ay daha uzattığına ve Mart ayında Çinli firmadan Türkiye'nin ilk uzun menzilli füze savunma sisteminin alınmasında kilit rol oynayan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın görevden alındığına dikkat çekildi.

ABD, Çin füze sisteminin NATO sistemleri ile uyumlu olmayacağını savunurken, İtalyan-Fransız ortaklığındaki Eurosam ise rüşvet soruşturmalarıyla gündeme gelmişti.

ÇİN İHALEYİ KAZANMAYI NASIL GÖRMÜÞTÜ?

Türkiye'nin uzun zamandır beklediği Uzun Menzilli Füze Savunma Sistemi ihalesi Çin'in CPMIEC firmasına verilmesi konusunda Çin Komünist Partisi yayın organlarından Global Times gazetesi, CPMIEC'in ürettiği HQ-9 (Kızıl Bayrak FD-2000) füze savunma sisteminin Türkiye'deki ihaleyi kazanmasına geniş yer vermişti. Gazetenin haberinde, Çin'in Rusya ve ABD karşısında büyük bir zafere imza attığı vurgulanmıştı. Çinli uzmanlar da bağımsız bir ülke olarak, Türkiye'nin askeri ekipmanlarını diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlardan satın almak hakkına sahip olduğunu ve bu noktada Türkiye'nin verdiği karara saygı gösterilip, anlayışla karşılanması gerektiğini söylemişti. Uzmanlar, Çin'in sisteminin NATO ile uyumlu olmadığı teknik sorunu konusunda, iki ülke teknik adamlarının bu sorunu çözme yeteneğine sahip olduğunu belirtmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Hong Lei ise "Çin hükümeti, dikkatli ve sorumlu bir şekilde savunma ticari işbirliği yürütmektedir. Çin ve Türkiye arasındaki savunma ticari işbirliği normal şartlar altında gerçekleşiyor.'' demişti. Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Milli Savunma Üniversitesi'nden Profesör Li Daguang ise, Çin medyasına verdiği demeçte, Çin'in Türkiye'ye satacağı füze savunma sistemi HQ-9'un yüksek performansı ve fiyatının Türkiye'yi cezbettiğini ve söz konusu füzenin hava savunma açısından nispeten ileri düzeyde olduğunu söylemişti.

http://kokpit.aero/cin-den-turkiye-icin-aciklama Mesajı Paylaş

Rusya, Türkiye'nin hava savunma sistemleri ihalesinden çekildi

Rosoboroneksport şirketi genel müdür yardımcısı Igor Sevastyanov, Interfax'a verdiği demeçte hava savunma füze ihalesinden çekildiğini açıkladı.

Rusya, Türkiye'nin hava savunma sistemleri ihalesinden çekildi
Igor Sevastyanov, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın kararı ile söz konusu ihalenin süresi 30 Haziran 2014 tarihine kadar uzatıldığını belirterek, şu anlık ihale ile ilgilenmediklerini ve teklif vermeyeceklerini söyledi.

Sevastyanov, Fransa'nın başkenti Paris'te bugün başlayan ve 20 Haziran'a kadar sürecek olan 'Eurosatori 2014' Uluslararası Kara Kuvvetleri Silahlandırma ve Donatım ve Hava Savunma Sistemleri fuarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aynı zamanda Rosoboroneksport heyetinin de başkanlığını yapan Sevastyanov, Türkiye'ye 'Kornet - E' modeli tanksavar füze kompleksleri tedariği ile ilgili ek anlaşma yapma şansı olup olmadığı sorusunu olumlu şekilde cevaplayarak Sevastyanov, böyle bir tedariğin mümkün olduğunu açıkladı.

Kaynak: Rusya'nın sesi Mesajı Paylaş


Türkiye Çin Füzesi Kararını Gözden Geçiriyor

Türkiye, Çin füzesi kararını gözden geçirmeye başladı. Çin şirketinin verdiği sözlerden geri adım atması, ibreyi rakip firmalara çeviriyor. Çin'de temaslarda bulunan Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, teknoloji transferi konusunda işlerin zorlaştığını açıkladı. Müsteşar Demir'in Çin temaslarından olumlu yanıt gelmezse 30 Haziran'da Çin füzesi görüşmeleri sonlandırılabilir.

http://akademikperspektif.com/2014/06/27/turkiye-cin-fuzesi-kararini-gozden-geciriyor/ Mesajı Paylaş

Çin böyle bir fırsatı neden geri itsin ki! Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz