YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ

Başlatan Subutay, 02 Nisan 2009, 01:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

S-400(Rusya)
S-300(Rusya)
Patriot(ABD)
HQ-9(Çin)
Arrow(İsrail)
Aster-30
Alıntı yapılan: F-16 - 22 Ocak 2013, 17:08:22
S-400 yok ihalede

Biliyoruz.

Alıntı yapılan: mavi1991 - 21 Temmuz 2012, 00:09:31

Rusya'nın, Türkiye ihalesine, S-400 yerine S-300 füzeleri ile katıldığı için teknik açıdan kazanma şansı azalmıştı. Siyaseten ise Ankara, uzunca süredir ABD'nin, Amerikan sistemini seçmesi baskısıyla karşı karşıya bulunuyor.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

arkadaşlar bende s-300 den yanayım çünkü bu amerikalılar herdefasında bizi kazıklıyorlar Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Buraya yeni çıkan haberler eklenmemiş...  Bir bakarsınız Aster 30'u alıp millileştiririz. ? Mesajı Paylaş

Olabilir valla. Ben HQ-9, Samp-T arasında gidip geliyorum ama 2 taraftada belli pürüzler çıkacağını düşünüyorum hangisi seçilir bilemiyorum :)

HQ-9 seçilirse hem Nato'ya uyumlu değil, S-300'den devşirme nitelik olarak öyle olmasa dahi. Samp-T ise henüz yeni bir füze, Fransa problem çıkarabilir (israil'in lobileri vs.) fakat teknoloji transferi olursa en mantıklıda sistem. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: F-16 - 28 Ocak 2013, 15:10:40
Buraya yeni çıkan haberler eklenmemiş...  Bir bakarsınız Aster 30'u alıp millileştiririz. ?

Ancak SSM sitesinde halen

"Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi

Amaç    :    Uzun menzilde ve alçak/orta/yüksek irtifada hava savunmasını sağlamak

Kapsam    :    Uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi tedariki

Proje Modeli    :    Yurt dışı hazır alım

Ana/Alt Yüklenici    :    -

Sözleşme İmza Tarihi    :    -

Mevcut Durum    :    
Teklif değerlendirme çalışmaları devam etmektedir."

Yazıyor. Ayrıca ekranın sağ altında "Son Güncelleme Tarihi : 28.01.2013 11:50" de yazıyor. Resmi kurumca hazır alınacağı belirtilen sistem nasıl millileştiriliyor?
Bir zamanlar birileri Fransız parçaları kullanılıyor diyerek Rooivalk helikopterini elinin tersiyle iterken, şimdi Fransa'nın parmağı bulunan bir sistemi nasıl millileştirecek?

HQ-9'un iyi bir sistem olduğunu sanmıyorum. Olsaydı geçtiğimiz senelerde Çin S 300 siparişi vermezdi. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Fransa'nın eli Smart S, Göktürk 1, Meltem vb.'de zaten var. Yok mu ??

SSM'nin sitesine bakınca benim de kafam karıştı ... Mesajı Paylaş

Çin S-400 siparişi verdi hocam. HQ-9 iyi bir füze ama sınırlı işte. Misal bugün kalksalar HQ-9 üzerinden bir füze geliştirseler ne çıkarabilirler merak konusu. S-400 muadili HQ-18 geliştiriyorlar ama birde işte... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Destinyy - 29 Ocak 2013, 01:56:05
Çin S-400 siparişi verdi hocam. HQ-9 iyi bir füze ama sınırlı işte. Misal bugün kalksalar HQ-9 üzerinden bir füze geliştirseler ne çıkarabilirler merak konusu. S-400 muadili HQ-18 geliştiriyorlar ama birde işte...
Çin  hq-9 üretimi ve envantere alımının ardından  s-300  alımı yaptı  diye biliyorum  hatta bu  alım kararı  hq-9  sistemi  tamamlandıktan sonra alındı  ,  3-4  yıl  önce  bu  konu hakkında  bir  forumda  oldukca fazla  tartışılmıştı  , oradan hatırlıyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Destinyy - 29 Ocak 2013, 01:56:05
Çin S-400 siparişi verdi hocam. HQ-9 iyi bir füze ama sınırlı işte. Misal bugün kalksalar HQ-9 üzerinden bir füze geliştirseler ne çıkarabilirler merak konusu. S-400 muadili HQ-18 geliştiriyorlar ama birde işte...

http://www.defenceturk.com/index.php?topic=1796.0 Mesajı Paylaş

Diğer ülkeler de sağolsun Patriot aldırmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz