YÜKSEK İRTİFA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ PROJESİ

Başlatan Subutay, 02 Nisan 2009, 01:49:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce SSM hangi sistemi seçecek?

S-400(Rusya)
S-300(Rusya)
Patriot(ABD)
HQ-9(Çin)
Arrow(İsrail)
Aster-30
Alıntı yapılan: acabuco - 04 Aralık 2014, 21:04:08
Benim bu savunma sistemiyle ilgili ogrenmek istedigim konu su. Gurcistan, Ermenistan, İran, Irak, Suriye gibi sinir noktalarini koruyacagiz, bu guzel. Lakin diger sinir noktalari ne olacak ?

Tam anlamiyla tum sinir noktalarini koruyabilecek bir proje mi bu ? Misir uzun menzilli fuze uretti diyelim, Akdeniz sinirlarini tamamen koruyabilecek bir teknoloji uzerinde mi calisiyoruz ?

Veya ileride Ukrayna, Rusya'nin Karadeniz uzerinden olasi bir fuze saldirisi icin savunma saglayabilecek miyiz ?

Bunun disinda bu proje ucaklara karsi bir defans sagliyorlar mi , yoksa sadece kara ustunden atilacak fuzelere karsi bir defans mi sagliyor ?

Sizin burada anlatdığınız füze savunma sistemi oluyor ve bu sisteme tam manası ile sahip 2 ülke varsa biri abd diğeri rusya olur. Buradaki yüksek irtifa hava savunma füzesi savunma sisteminin bir parçası oluyor. Eğer takvime göre sistemi geliştirebilirsek uydudan gemilere uçaklara yer sistemleri veya mobilize sistemlere kadar bütüncül yapıda olacak Mesajı Paylaş

Evet block 1 TBM'lere kadar önleme kapasitesine sahip şimdilik. Aster'in menzili ve irtifası gerçekten oldukça kısa fakat koruduğu çemberi diğer sistemlere görede daha fazla füze ile koruyor. Zaten füzenin booster kısmı gövdeden ayrıldıktan sonra minnacık bir şey kalıyor ama modern elektronik sistemleri ve kinematik yapısı ilede çok yüksek G'lerde manevra yapabiliyor ve hedefi vurabiliyor. Hedefi vurma oranı çok yüksek olduğuna inanıyorum asterim ama fiziksel değerlerinin yükseltilebilmesi için o gövde formunun değişmesi gerekiyor. Burdan gelecek sistemlerle ve aktarılacak ToT ile zaten 2020'lerin hemen başında tekrar bir projelendirme yapılacak geliştirilmiş bir füze elde edilebilmeye çalışılacak. Milli sisteme giden yol yani bize önemli olan ToT hemde önemli şehirleri veyi tehdit bölgelerini güvene almak. Mesajı Paylaş

Çin'le aşılamayan sorunlarda alternatif hangi füze?

Çin'in kazandığı hava savunma füzesi projesinde kitlenen görüşmelerde alternatif hangi sistem öne çıkıyor? Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir hangi ülkeyi ziyaret ediyor?

Çin'le aşılamayan sorunlarda alternatif hangi füze?
Barkın Þık

4 milyar dolarlık füze ihalesinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Çin ile sözleşme görüşmeleri yapılan ihalede, nihai kararın bugün Savunma Sanayi İcra Komitesi'nde alınması planlanırken toplantı son dakikada ocak ayı ortasına ertelendi.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de temaslarda bulunmak üzere Fransa'nın yolunu tuttu. Çin ile görüşmelerin kesilmesi durumunda ihaleye Fransa ile devam edilecek. Fransa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye yaptığı ziyaret sırasında Ankara'nın Suriye politikasına tam destek veren "yegâne" ülke olarak şansını arttırıyor.

Çin ile sözleşme görüşmelerine devam eden Türkiye'nin, 31 Aralık tarihinden sonra görüşmelere Fransız Eurosam firması ile devam edeceği Ankara kulislerinde sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Bu iddia savunma çevrelerini meşgul ederken, bugün yapılması planlanan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısının ocak ayı ortasına ertelendiği öğrenildi. Müsteşarlık kaynakları, toplantıdan füze ihalesi ile ilgili kararın çıkacağını söyledi. Bu arada Müsteşar Demir'in de Fransa'da temaslarda bulunacağı kaydedildi.



Gerekçe: Teknoloji transferi

Ankara kulislerinde, "istenen teknoloji transferinin sağlanamaması" gerekçesiyle ihalenin Çin'den alınarak Fransa'ya verileceği konuşuluyor. Türkiye'nin uzun menzilde ve alçak/orta/ yüksek irtifada hava savunmasını sağlamak amacıyla yürütülen proje, 26 Eylül 2013'te başlatıldı. ABD'nin Patriot sistemi, Çin'in FD- 2000 füzesi ve İtalyan-Fransız ortaklığıyla geliştirilen Samp-T sisteminin yarıştığı ihale kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC kuruluşu ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmişti. Bu karar, NATO, ABD ve Avrupalı yetkililerce tartışma konusu olmuştu. Savunma Sanayii İcra Komitesi talimatı gereği, CPMIEC ile görüşmelerden sonuç alınamaması halinde ikinci sıradaki Eurosam konsorsiyumu ile, onlarla yapılan görüşmelerden de sonuç alınamaması halinde üçüncü sıradaki ABD ile sözleşme görüşmelerine başlanması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet Mesajı Paylaş

Acaba gerçekten Çin'in teknoloji transferi yapmadığına inanan var mıdır? Mesajı Paylaş

 Çin'in teknoloji transferi yapmacagini  sanmam

mesela  yildirim füzesi  en iyi örnektir Mesajı Paylaş

Bu konuda ögrenmek istedigim birkaç sey var
1- Türkiyenin istedigi teknoloji transferi Yüksek irtifa hava savunma sisteminin hangi bölümlerini ve hangi oranlarda kapsiyor ?
2- Ihaleye katilan sirketlerin bu isteklere olan cevaplari (Bölümler ve transfer yüzdeleri) nedir ?
3- Bu konularda teknoloji o kadar hizli ilerliyorki 4 kusur milyar verip aldigimiz sistemler kisa bir süre sonra obsolet olabilirmi ?

Mesajı Paylaş
Ileri teknolojiler sihirlidir. Arthur C. Clarke

Alıntı yapılan: tumucin - 19 Aralık 2014, 13:29:45
Çin'in teknoloji transferi yapmacagini  sanmam
mesela  yildirim füzesi  en iyi örnektir

Peki Çin teknoloji transferinde eli bu kadar açıkta neden 600 km menzilli DF-15 veya 1700 km menzilli DF-21 sistemlerini ortak üretmedik..?

Her ülkenin mali, askeri, siyasi kırmızı çizgileri vardır. 300 milyon dolara Kasırga/Yıldırım kabiliyeti kazandıran Çin belkide 4 milyar dolarlık projede FD2000 'in Uzun menzilli radarını ortak üretime sokmayabilir.

Ayrıca resmiyette olmayıp Türkiye'nin masaya koyduğu farklı teknolojiler de olabilir.  (64N6E2 radarı, Uydu fırlatma ) Adamlar S-400 almayı planlıyor. Bize buradan pasta düşer mi ..?  mesela ;) Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Daha öncede belirttiğim gibi Çin bu ihaleyi kaybetti sayılır asıl görüşmeler eurosam üzerinden sürmekte. Çin ToT kısmında ciddi anlamda patavatsızlık yaptı. %90 ihtimal ihale eurosamda diye düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Destinyy - 20 Aralık 2014, 10:59:33
Daha öncede belirttiğim gibi Çin bu ihaleyi kaybetti sayılır asıl görüşmeler eurosam üzerinden sürmekte. Çin ToT kısmında ciddi anlamda patavatsızlık yaptı. %90 ihtimal ihale eurosamda diye düşünüyorum.

Daha önce de %90 ihtimalle başka sistemlerin seçileceğini düşünüyorduk. Hükümetin bu performansıyla %90 başka bir sistemin de seçilebileceğini söyleyebiliriz. Bu henüz hiç üretilmemiş bir sistem de olabilir.  ;D ;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Çinliler düşük fiyat perdelemesinde bulunmasa ciddi anlamda CPMIEC'e verilecekti ihale. Ihale sonuçlandı şirketin söz verdiği ama Çin'den kaynaklanan problemler oluştu ToT kısmında muhtemelende halledilemez gibi görünüyor heriflrr utanmadan Çin yetkili, ilgili bir subay çıkartıp Türkiye'nin kendi insiyatifleri açıklaması gibi bir terbiyesizliği yaptırıyor. Zaten bu kanıya kapılma sebebide, Roketsan-Aselsan yetkililerinin EUROSAM'da artık ToT'da ne paylaşırız aşaması. Ismail demir nezdinde görüşmeler ve Fransada Ismail demir nezdinde yine atışlar icra edilmesi vs.. Ben 2 aydır bağırıyorum tizden yuksek sese bence ihaleden Çin elenmiştir artık. Oda çook çook buyuk değişiklik olursa belki kazanirlar tekrar ama %10. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz