Silah Taşıyıcı Araç Projesi

Başlatan AVCI, 22 Haziran 2010, 16:09:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#120
Bunu kaç kere tartıştık fakat yazmadan duramıyorum şu araçların üzerine omtas atıcılarıyla birlikte 20 veya 30mm top kulesi entegre etmek çokmu zor acaba. Yada biz düşünüyoruzda bu araçları tasarlayanlarmı düşünemiyor, kafada deli sorular...

Bu arada STA projesi için bir video hazırlamış SSB uzun zaman olmuş fakat yinede paylaşayım dedim.

Mesajı Paylaş

Konu hakkında fikrimin bir  önemi var mı bilmiyorum ama yine de yorum yapmak istiyorum.
Kuleye 20 veya 30mm top koymanın bu aracı  görev tanımında ona nasıl bir kazanç sağlar diye düşündüğümde bir şey aklıma gelmiyor. Araç adı üstünde tank avcısı 30mm topu tanka karşı kullanamayız. Olsun koyalım derseniz ise top ve mermilerinin kapladiği kütle kuleyi yavaşlatıp asıl görevini engelleyebilir. Ayrıca kapladığı hacım daha görünür kılıp yine asıl istenen özelliklerden birisi olan düşük görünürlüğe de etki edebilir. Ayrıca araç içerisinde 20 30mm top mermisi için ayrılacak yere daha fazla füze koyulabilir. Eğer piyade gibi bir hedef ile karşı karşıya kalırsa kulede 7.62 silah var o iş görür diye düşünüyorum. Bana kalırsa asıl eksiklik  yukarıda da belirtildiği gibi 2 adet hazır mühimmatı kulede barındırıyor olmasıdır. Ama kesin mühendislerin de aklına 4 namlulu sistem akıllarına gelmişlerdir. Ancak hesapta bir sorun oluşuyordur ki yapmamışlar. O yüzden ellerine sağlık diyorum. 🙂 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Eray537 - 27 Kasım 2019, 01:55:16
Konu hakkında fikrimin bir  önemi var mı bilmiyorum ama yine de yorum yapmak istiyorum.
Kuleye 20 veya 30mm top koymanın bu aracı  görev tanımında ona nasıl bir kazanç sağlar diye düşündüğümde bir şey aklıma gelmiyor. Araç adı üstünde tank avcısı 30mm topu tanka karşı kullanamayız. Olsun koyalım derseniz ise top ve mermilerinin kapladiği kütle kuleyi yavaşlatıp asıl görevini engelleyebilir. Ayrıca kapladığı hacım daha görünür kılıp yine asıl istenen özelliklerden birisi olan düşük görünürlüğe de etki edebilir. Ayrıca araç içerisinde 20 30mm top mermisi için ayrılacak yere daha fazla füze koyulabilir. Eğer piyade gibi bir hedef ile karşı karşıya kalırsa kulede 7.62 silah var o iş görür diye düşünüyorum. Bana kalırsa asıl eksiklik  yukarıda da belirtildiği gibi 2 adet hazır mühimmatı kulede barındırıyor olmasıdır. Ama kesin mühendislerin de aklına 4 namlulu sistem akıllarına gelmişlerdir. Ancak hesapta bir sorun oluşuyordur ki yapmamışlar. O yüzden ellerine sağlık diyorum. 🙂



Hocam tank avcısında otomatik top olmaz diye birşey yok. Tamam tanklara karşı anti tankın var ama otomatik topta tanklara yanlardan arkadan ve diğer zırhlı araçlara nüfuz edebildiğinden gayet . Keza üstteki fotoda da çok ünlü erkekleri var. Sta'nın altındaki muhtemel kafa yapısını altta söyleyeceğim hocam.

Alıntı yapılan: fırtına06 - 26 Kasım 2019, 20:19:11
Bunu kaç kere tartıştık fakat yazmadan duramıyorum şu araçların üzerine omtas atıcılarıyla birlikte 20 veya 30mm top kulesi entegre etmek çokmu zor acaba. Yada biz düşünüyoruzda bu araçları tasarlayanlarmı düşünemiyor, kafada deli sorular...

Bu arada STA projesi için bir video hazırlamış SSB uzun zaman olmuş fakat yinede paylaşayım dedim.



Bende sizle aynı fikirdeyim hemde senelerdir. Tabi bu durumun farklı sebep ve nedenleri olabileceğini düşünüyorum.

1- ) Komuta kademesinin hala eski m-113 tow kafası doktrininde olması ve onun modern yorumlamalarını istemeleri.
2-) Þirketlerin daha fazla araç ve alt sistem satmak için şöyle güzel 30 mm + eş ekseni atgm podlu bir zma tasarımı veya kule konfigürasyonu çıkarmaması sonuçta towlar omtaslar zmalara çıksaydı ekstradan sta yapmaya gerek kalmazdı buda fazladan milyonların kaybı demek.
3-) Eş eksenli katlanır anti tank podu olmaması. Tabi sabit pod olabilir örneğin sta  poduna otomatik top eklenebilir. Ancak titreşim vs pod ne kadar sağlıklı olur bilemiyoruz. Roketsanın katlanır ve yükseltilebilir anti tank podu projesi vardı o final haline geldiğinde daha net konuşabiliriz ;




Yani toparlarsak bu konsept öyle ufak kullanımı olan bir durum değil ki. Batı paktıda doğu paktıda kullanıyor az zma'sı olanda çok zma'sı olanda kullanıyor. Bizim gibi bu kadar geniş bir kara araçları üreticisi olan bir ülkede böyle bir alternatif olmaması skandala eş değer.

Artık günümüzde ;



Bu kadar orta sınıf Anti tank sistemlerini çatal ayakla piyadeye zimmetlemek saçmalık, hantallık ve verimsiz bir kullanım sunuyor.



Ancak böyle kısa menzilli sistemler piyadeye uygun zaten bu konseptin ana dayanağı hız, pusu ve süprize dayanıyor. Mobil olmayan bir sistemle bu imkansız.



Bu konseptin sıkıntısı şu . Üzerinde bulundurduğu füzelerin etkili menzili (4 km) karşılarındaki tankların atış menzilinde . Evet şu an l-55 toplar en etkili vurulu 2 km civarında yapıyor. Ancak çok daha uzun menzillere atış yapabiliyorlar. Ha deliş ve penetrasyonları düşüyor. Ancak o düşmüş hali bile bu sta ların önden deler arkadan çıkar o derece. Geçmişte bir sta savunması vardı . E abi bu arkadaşlar sutre gerisinden atış yapacak vs. E abi bu adarmlarda yükseltilebilir mast optroniği yokki nasıl atsın ? Ancak sipere girer gövdesini korur onuda her zırhlı araç yapar. Ki o zamanda mobiltenin bir anlamı kalmaz.

Kısaca bana göre sta projesi şu an için anlamsız bir kaynak kaybıdır.  Ha nasıl daha mantıklı olabilirdi;



Bu konsept her zaman sta'dan daha avantajlı. Yaparsın spike nlos gibi 8-12 veya 16 km menzilli kara konuşlu anti tank füzesi atıcısını top ile delinemeyeceği menzilden atabilecek . Bu arkadaş kaldırır optroniği resimdeki gibi güvenli menzilden düşman mekanize müfrezesini her şartta rahat rahat indirir. İşte bu mantıklı . Ancak bu menzildeki füzelerle mast optroniksiz haliyle saçmalık yani .


-----------------------------------------------------------------

Omtas, tow vs. nasıl mantıklı olur mesela. Aslında şu an dünyanın en iyi zma'larından birini yapabiliriz. Bizede yakışır. Nasıl ?

Elimizde zaten çok başarılı bir konsept var . İsmi Aselsan Korhan ;



Kabiliyetlerine bakalım ;



Zırh kabiliyetinin de değerlendirildiği bir  değerlendirmeye bakalım ;



Bu zma veya zma çözümünün farkı entegre 360 derece farkındalık , entegre ve otonom lwr, etkili ve mantıklı bir kompozit zırh koruması, aselsan akkor, entegre standart mini uav desteği ve en önemlisi hava savunma özelliği üst düzey akıllı mühimmat destekli 35 mm topa sahiplik ve çok yüksek açılı topa sahip . Þu sisteme birde 2'li anti tank podu eklesek yapabileceklerimizi ben size anlatayım ;

+ Üstündeki komutan e/o periskopun devamlı dönerek tarama ve arama modu var. Bu modla etraftaki helikopter ve hava araçları tespit edilip 35 mm parçacıklı mühimmatla hem kendini hem çevresini koruyabilir.

+ Aynı tarama moduyla tankları ve zırhlı araçları tespit edip tankların toplarının etkili menzili dışından 4 km'den omtasla onlara angaje olur. Eski tanklar ve diğer zırhlılara 35 mm'nin anti tank mühimmatıyla saldırır ve çoğunu delebilir.

+ Piyadelere parçacıklı mühimmatla saldırıp adeta hepsini pert eder muhtemel etkisi için bknz :



+ Kara ve havadan gelen anti tank füzelerini akkor ile vurabilir.

+ Zırhı 4 km'den önden tank mühimmatına mukavemet eder.

+ Piyade Hava ve  Kara silah sistemlerine karşı etki edebilecek en kabiliyetli kara aracı olacaktır.  Modern Altay'ın yanına yakışır.


Sonuç olarak Zma sistemleride tanklar kadar pahalı değildir. Gerek motor ve aktarım organlarının ufaklığı, gövdeleri ve zırhlarının basitliği, toplarının ufaklığı, alt sistemlerinin azlığı vs. bunların sebeplerindendir. Tulpar'ın maliyeti mesela altayınkinin yarısından daha azdı. O yüzden böyle bir araç müthiş bir görev adamı olabilirdi. İlla maliyet yinede düşsün isterlerse akkor yerine pulat olabilir vr kask ve gözlük sistemi ve mini uav'da tasarımdan çıkabilir yinede devrimsel bir zma olur. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Heyecanlandıran görüntü.. İlk teslimat yarın



Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara unsurları, tanksavar kuleleriyle donatılan yeni silah taşıyıcı araçlarına kavuşuyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS arasında imzalanan sözleşme kapsamında yürütülen Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi'nde ilk teslimat yarın yapılacak.

Bu kapsamda 2 adet Kaplan paletli tip tanksavar aracı, proje takvimine uygun şekilde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak.

Bu yıl gerçekleştirilen 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) ilk kez sergilenen Kaplan, proje kapsamında zorlu performans ve atış testlerinden başarıyla geçti. Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve yurt içinde üretilen tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini artıracak şekilde, özel geliştirilen tanksavar kuleleriyle zırhlı araçlara entegre edildi.

Projeyle paletli ve tekerlekli tipte toplam 260 tanksavar sistemi kullanıma sunulacak.

FNSS, Türkiye'nin "yeni nesil tank avcısı" Kaplan araç ailesinin en hafif üyesini paletli tip, Pars 4x4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirdi. Araçların taşıdığı tanksavar kulesine Kornet-E ve ROKETSAN'ın OMTAS füzesi başarıyla entegre edildi.

Paletli ve tekerlekli araçların seri üretimlerinin 2021'de tamamlanması ve 260 aracın tamamının Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Paletli tanksavar aracı Kaplan, ana muharebe tanklarıyla ortak hareket yeteneğine sahip, otomatik şanzımanlı, yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olarak tasarlandı. Araç, farklı alt sistemlerin entegre edilmesiyle her türlü görevi yerine getirmeye olanak sağlayan bir platform olarak geliştirildi.

Kaplan, dünya ordularındaki benzerleri arasında en moderni olmakla birlikte, mayın ve zırh korumasına sahip, düşük ağırlığı sayesinde farklı görevlerde de kullanılabilecek bir platform olarak dikkati çekiyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-heyecanlandiran-goruntu-ilk-teslimat-yarin-41404873 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Aralık 2019, 15:51:30
Heyecanlandıran görüntü.. İlk teslimat yarın



Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara unsurları, tanksavar kuleleriyle donatılan yeni silah taşıyıcı araçlarına kavuşuyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS arasında imzalanan sözleşme kapsamında yürütülen Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi'nde ilk teslimat yarın yapılacak.

Bu kapsamda 2 adet Kaplan paletli tip tanksavar aracı, proje takvimine uygun şekilde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak.

Bu yıl gerçekleştirilen 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) ilk kez sergilenen Kaplan, proje kapsamında zorlu performans ve atış testlerinden başarıyla geçti. Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve yurt içinde üretilen tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini artıracak şekilde, özel geliştirilen tanksavar kuleleriyle zırhlı araçlara entegre edildi.

Projeyle paletli ve tekerlekli tipte toplam 260 tanksavar sistemi kullanıma sunulacak.

FNSS, Türkiye'nin "yeni nesil tank avcısı" Kaplan araç ailesinin en hafif üyesini paletli tip, Pars 4x4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirdi. Araçların taşıdığı tanksavar kulesine Kornet-E ve ROKETSAN'ın OMTAS füzesi başarıyla entegre edildi.

Paletli ve tekerlekli araçların seri üretimlerinin 2021'de tamamlanması ve 260 aracın tamamının Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Paletli tanksavar aracı Kaplan, ana muharebe tanklarıyla ortak hareket yeteneğine sahip, otomatik şanzımanlı, yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olarak tasarlandı. Araç, farklı alt sistemlerin entegre edilmesiyle her türlü görevi yerine getirmeye olanak sağlayan bir platform olarak geliştirildi.

Kaplan, dünya ordularındaki benzerleri arasında en moderni olmakla birlikte, mayın ve zırh korumasına sahip, düşük ağırlığı sayesinde farklı görevlerde de kullanılabilecek bir platform olarak dikkati çekiyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-heyecanlandiran-goruntu-ilk-teslimat-yarin-41404873
Çok güzel bir haber. Ancak ben hala bu Omtas füzesinin yararlılığından şüpheciyim. Menzili 4 km omtas'ın. 120mm ve üstü tank topunun menzili içinde olacak bu aletler bu füzeyi atabilmek için. Sonra aynı tankların namlusundan atılan 6 + km menzilli atgm lere de maruz kalabilirler.
Umtas deseniz anlarım. Menzili 8km.
Omtas ile tanktan ziyade zırhlı diğer aletleri vururuz gibi geliyor bana.
Aksini izah edecek birisine şimdiden teşekkürler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 24 Aralık 2019, 16:15:30
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Aralık 2019, 15:51:30
Heyecanlandıran görüntü.. İlk teslimat yarın



Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara unsurları, tanksavar kuleleriyle donatılan yeni silah taşıyıcı araçlarına kavuşuyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türkiye'nin zırhlı kara aracı üreticilerinden FNSS arasında imzalanan sözleşme kapsamında yürütülen Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi'nde ilk teslimat yarın yapılacak.

Bu kapsamda 2 adet Kaplan paletli tip tanksavar aracı, proje takvimine uygun şekilde güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak.

Bu yıl gerçekleştirilen 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) ilk kez sergilenen Kaplan, proje kapsamında zorlu performans ve atış testlerinden başarıyla geçti. Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve yurt içinde üretilen tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini artıracak şekilde, özel geliştirilen tanksavar kuleleriyle zırhlı araçlara entegre edildi.

Projeyle paletli ve tekerlekli tipte toplam 260 tanksavar sistemi kullanıma sunulacak.

FNSS, Türkiye'nin "yeni nesil tank avcısı" Kaplan araç ailesinin en hafif üyesini paletli tip, Pars 4x4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirdi. Araçların taşıdığı tanksavar kulesine Kornet-E ve ROKETSAN'ın OMTAS füzesi başarıyla entegre edildi.

Paletli ve tekerlekli araçların seri üretimlerinin 2021'de tamamlanması ve 260 aracın tamamının Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Paletli tanksavar aracı Kaplan, ana muharebe tanklarıyla ortak hareket yeteneğine sahip, otomatik şanzımanlı, yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olarak tasarlandı. Araç, farklı alt sistemlerin entegre edilmesiyle her türlü görevi yerine getirmeye olanak sağlayan bir platform olarak geliştirildi.

Kaplan, dünya ordularındaki benzerleri arasında en moderni olmakla birlikte, mayın ve zırh korumasına sahip, düşük ağırlığı sayesinde farklı görevlerde de kullanılabilecek bir platform olarak dikkati çekiyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-heyecanlandiran-goruntu-ilk-teslimat-yarin-41404873
Çok güzel bir haber. Ancak ben hala bu Omtas füzesinin yararlılığından şüpheciyim. Menzili 4 km omtas'ın. 120mm ve üstü tank topunun menzili içinde olacak bu aletler bu füzeyi atabilmek için. Sonra aynı tankların namlusundan atılan 6 + km menzilli atgm lere de maruz kalabilirler.
Umtas deseniz anlarım. Menzili 8km.
Omtas ile tanktan ziyade zırhlı diğer aletleri vururuz gibi geliyor bana.
Aksini izah edecek birisine şimdiden teşekkürler.

- Son derece haklısınız. Bunu bende sizin gibi daha önce defalarca söyledim. Sta konsepti söylediğiniz sebeplerden ötürü gereksiz ve israf bir projedir. Artık tarihin tozlu raflarında kalmış m-113 tow ekolünün eski nato kafasıyla veya başka gizli niyetlerle yaşatılmaya çalışılmasından başka bir şey değildir.

- Þu araçların hedef setindeki hiç bir hedefe karşı savunması yok. Rpg'ye karşı bile mukavemeti zayıf.  Yani sadece bir sütre gerisinden atış sağlarsa mantıklı olur ancak bu seferde böyle bir araca gerek olur mu ? Olmaz. Keza Yükseltilebilir Mast Optroniği lazım gelir.

- Böyle bir sistem ancak mast optroniğine ve nlos dediğimiz görüş ötesi en az 8-12 km menzilli bir füze'ye sahip olurlarsa ve en gelişmiş düşman tankının topunun 8 km'de sabot deliş gücü kaç mm  ise o mm'de zırh düzenine sahip olarak sunulduğunda mantıklıdır.

- Onun dışında bizim artık anti tank füze türleri ve muhtemel platformlarını ve kullanış amaçlarını öğrenmemiz lazım . Kısa bir örnek vereyim ;

Çok kısa Menzilli ATGM = Cida,Spike MİNİ = Tek piyade taşır.
Kısa menzilli ATGM = KARAOK, Javelin = Tanksavar Mangası taşır.
Orta menzilli ATGM = OMTAS , TOW = Zma'lar taşır.
Uzun menzilli ATGM = Helikopter ve hava araçları taşır.
Çok Uzun menzilli/ Nlos/ Görüş Ötesi ATGM = STA araçları taşır.

- Biz şu an Omtas sınıfı füzeleri zma'lara takmamakla zma'ları tanklara karşı savunmasız bırakıyor ve çatal ayak ve piyadeye mahkum edip silahın etkinliğini düşürüyoruz. Yine Sta'larda uzun menzilli füzelerden ve ekipmandan yoksun sahaya sürüp israfa ve zafiyete yol açıyoruz. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


#126
Alıntı Yap



ÖMTTZA'ya Yerli ve Millî Motor.
SSB ve FNSS tarafından imzalanan ÖMTTZA Projesi kapsamında askerî araçların motorları Proje Alt Yüklenicisi @Tumosan tarafından sağlanacak.  STA Projesi kapsamında ilk iki STA düzenlenen törenle teslim edildi. Toplamda 260 adet araç güvenlik güçlerimize teslim edilecektir. Bu platformlarda Aselsan SAGER elektrooptik ve Roketsan da füze sistemleri alanında aktif rol aldı.


https://mobile.twitter.com/ssomrk/status/1209773914253135873
https://mobile.twitter.com/TyrannosurusRex/status/1209787982644994048
Mesajı Paylaş
]

#127
Kara Kuvvetleri'ne 6 Kaplan STA teslim edildi

Savunma Sanayii Başkanlığı'nın projesi kapsamında, toplam 260 adet Kaplan ve Pars üretilecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nca Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) projesi kapsamında 6 adet 'Kaplan STA'nın, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildiği açıklandı.

"DURMADAN, YORULMADAN ÇALIÞACAĞIZ"
Savunma Sanayii Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) projesinde ilk araçların tesliminin ardından, seri üretim dönemindeki teslimatlara da başlandı. 6 adet Kaplan STA, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje kapsamında FNSS savunma tarafından toplam 260 adet Kaplan ve Pars üretilecek." denildi.



Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise, "Kahraman Mehmetçik'imizin sahada elini daha da güçlendirmek için durmadan yorulmadan çalışacağız. İstiklâl ve istikbalimiz için." dedi.

https://www.ensonhaber.com/kara-kuvvetlerine-6-kaplan-sta-teslim-edildi.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Ne işe yarıyor bu araç? Visedolarda üstünde 2 lancerli tanksavar taşıyor..ZMA'dan farkı ne ? Mühimmat mı taşıyor cepheye , asker mi? Mesajı Paylaş

#129
Þu araçların üzerine 2'li fırlatıcı koyacağına, 4'lü fırlatıcı birde 20 veya 30mm top koysana kuvvete bu araçları kim nasıl kabul ettiriyor anlamıyorum. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz