KFX Güney Kore Savaş Uçağı Programı

Başlatan AVCI, 15 Temmuz 2010, 12:46:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Daha önce "bilgi sızdırma haberleri ile ilgili  Endonezya'ya birçok enstrümanla baskı yapıyorlardı zaten, kanaatimce bu soruşturmanın amacı da aynı" demiştim. Bu konudaki kanaatim artık daha da kesinleşti. En son Endonezyalı mühendislere polis baskını falan da olmuştu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: baryshx - 15 Şubat 2024, 18:47:57
Alıntı yapılan: aydındurmus - 15 Şubat 2024, 14:08:58
Alıntı yapılan: Gökbörü - 15 Şubat 2024, 12:13:39
Alıntı yapılan: aydındurmus - 15 Şubat 2024, 11:47:18
endonezya ile abd çıkarları şimdilik çatışmadığı için alıyor çatışsın bak o zaman veriyormu vermiyormu.Bu coğrafyada ise abd ile sürekli çatışmakta nato bizi rusyadan değil nato üyesi ülkelerin bize saldırmasından koruyor yoksa biz çoktan natodan çıkmıştık....

Bundan doğal ne var anlamadım...

Çıkarlarının catistigi ülkeye niye yardım edesin ki?

Çin oradaki devletler ile çatışmaya devam ettigi sürece (deniz / karasal sınırlar ya da ekonomik-siyasi alanlarda) - ki edecektir,  bu devletlerin ABDye ihtiyacı olacaktır, ABD ile de cikarlari büyük oranda uyacaktir...

2×2=4 tartisilacak bir yani yok...

Þunu unutmayalım ki endonezya yı Kore ile girdiği kf-21 savaş uçağı projesi ile ilgili ortaklıktan amerika teknolojinin endonezyaya geçmemesi için projeden çıkarttırdı...
Resmi kaynak nerede, Endonezya'nın çıkarıldığını dair?

https://www.savunmasanayist.com/endonezya-ve-guney-Kore-kf-21-krizi-icin-masada/

https://www.csavunma.com/endonezya-guney-Kore-nin-kf-21-projesinde-kalma-taahhudunu-yeniledi/.html

burada borcu ödeme den bahsediyor fakat daha önceden bu teknolojinin endonezya ya geçmemesi için abd Kore'ye baskı yapıp çıkartmaya çıkarttırmaya çalışmışlardır eğer resmi belge istiyorsanız bi zahmet endonezya başkonsolosluğuna gidip belge talep edebilirsiniz. Mesajı Paylaş

Ülkeler Doğu bloğunun parçalanması gibi devran dönmesi derecesinde değişimler yaşamadıkça kolay kolay başka ülkenin sistemini başka ülkeye paylaşmazlar. Bugün Azerbaycan da Barak füze sistemi var Azerbaycan'a kardeş şuna bir bakayım müsaade et kardeşiz biz diyelim olmaz kusura bakma der. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Endonezya geliştirme için kendi yapacağı yatırım miktarını düşürmek istemiş. Endonezya 2026 yılına 441 milyon dolar ödemeyi teklif etmiş ancak bu miktar başlangıçta planlanan miktarın ücte biri oranında.

https://www.ulusavunma.com/endonezya-kf-21-savas-ucagi-icin-yatirim-miktarini-dusurmek-istiyor/ Mesajı Paylaş

Güney Kore'nin geliştirdiği 4.5 nesil savaş uçağı KF-21 Boramae, Avrupalı savunma firması MBDA tarafından geliştirilen uzun menzilli havadan havaya füzesi "Meteor" ile donatılacak.

Güney Kore Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA), Avrupalı savunma şirketi MBDA ile Çarşamba günü bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Anlaşma çerçevesinde 100 adet Meteor füzesi Güney Kore'ye teslim edilecek. DAPA yetkilisi, bu füzelerin KF-21 savaş uçaklarının ilk üretim aşamasına yetiştirilmek üzere teslim edileceğini belirtti ancak anlaşmanın maddi detayları hakkında bilgi vermedi.

KF-21 Üretimi Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl Meteor füzesi ile başarılı testler gerçekleştiren KF-21 savaş uçağı, Güney Kore Hava Kuvvetleri'nde (ROKAF) görev alacak şekilde geliştirilmeye devam ediyor. Temmuz ayında 20 adet gelişmiş yerli savaş uçağının üretimine başlamıştı.

İlk modelin ise 2026'nın sonlarında Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesi öngörülüyor. KAI ile Güney Kore Savunma Edinme Programı İdaresi (DAPA) arasında imzalanan ve değeri 1.41 milyar ABD doları olan anlaşma, ülkenin 4.5 nesil savaş uçağı projesinde önemli bir aşamayı temsil ediyor.

KF-21 uçakları için gerekli motorların tedariki de Hanwha Aerospace tarafından sağlanıyor. Hanwha Aerospace, ilk grup 20 uçak için 40 adet General Electric F414-GE-400 motoru üretmeyi taahhüt etti. İlk motorun, 2025 yılına kadar Changwon'daki üretim tesisinde tamamlanması planlanıyor. Güney Kore, 2032 yılına kadar yaşlanan F-4 "Phantom" ve F-5 savaş uçaklarının yerini alacak 100 ila 120 adet KF-21 "Boramae" savaş uçağını envanterine katmayı amaçlıyor.

Meteor Füzelerinin Özellikleri

Meteor füzesi, radar güdümlü ve 200 km menzile sahip. "Meteor" füzesi Görüş Ötesi Menzil (Beyond Visual Range – BVR) özelliğine sahip olup; Eurofighter Typhoon, Gripen, Rafale ve F-35 gibi çeşitli savaş uçaklarıyla kullanılabiliyor.

https://www.savunmasanayist.com/kf-21-boramaeye-meteor-fuzesi-dopingi-100-adet/ Mesajı Paylaş

Adamlar hayalimdeki TF-X uçağını yapıyor ve en çok envanterimizde görmek istediğim füzeyi satın alıyor. Sevmiyorum bu Koreliler arkadaş. Bizim yapmamız gereken her şeyi bunlar yapıyor. Bizde apartman gibi uçak yaptık. Mesajı Paylaş

KF21 ile bizim uçak aynı sınıfta bile değiller. KF21 dahili istasyonu olmayan, süper seyir yeteneği olmayan F18 den hallice 5. nesili andıran ama aslında 4. nesile daha yakın olan F18 benzeri 5. nesil makyajlı bir uçaktır aslında. Dahili istasyonu olmayınca görünmezlik özelliği lafta kalıyor mühimmatlar fener gibi parlıyor olmalı radarda.
KF21 bitmeye yakın olduğu için göze çok hoş görünüyor. Bizim KAAN da detayları tamamlandıkça göreni kendine aşık edecek. Meteor füzesi filan bizim uçakta da olur merakta etmeyin.
Apartman boyunda uçak kinayesini bende bazen şaka ile karışık yapıyorum ama gökyüzünün enginliğinde KAAN ile F16 neredeyse aynı boydadır ürkmeye gerek yok motoru taşıyorsa gökyüzünde B2 de süzülerek kuğu gibi uçuyor radarada yakalanmıyor merak etmeyin. Hesabı kitabı güzelse F16 da KAAN da havada kız gibi uçar merak etmeyin. minimalizm in bir hissiyatımızda insan fıtratında iç güdüsel bir cazibesi vardır hükmedebilme arzusu ile tetiklenir buna teslim olmayın büyük de iyidir ürkmeyin ondan

Bu iki uçak bir biri ile mukayese bile edilmemeli göz var nizam var.
Mesajı Paylaş

Hem F-16'nın hem de Kaan'ın boyutlarını canlı olarak görememiş olsam, @putty'ye inanacağım. ;D

Zaten beni bilen bilir, hayalim F414/404 motoru kullanan F-15 silent eagle tarzı bir TF-X ile başlamak idi. 40-60 arası üretimden sonra, block 2 ile de tam stealth tasarıma geçilmesi bizim için çok daha kolay bir yol olurdu. Bu arada TEİ ya F414 motor lisansı alır yada benzer boyutta bir motor üretimine başlardı. Çok çok daha az riskli bir motor gelişim sürecine girerdik. Neyse olan oldu artık yapacak bir şey yok. Mesajı Paylaş

Kabartey zaten o muazzam boyut farkı yüzünden dedim tamam yan yana ikisi arasında çok fark var ama gök yüzünde ikisi de bir kuş kadar küçükler. Kaan ı ele avuca sığmaz baş edilmez bir boyut gibi görmemek için diyorum. KAAN dan daha büyük jet uçakları da var onlarca yıl uçtular. Bizim uçağa canımız isteyince balistik füze koyup uyduları bile vuracağız yada bir havalanacak Paris i bombalayıp gelecek. Mesajı Paylaş

Biz uçağı daha küçük yapacak seviyeye henüz gelmedik bunu konunun uzmanı birkaç mühendis açıkladı.

Kuvvette madem öyle Türk F-22'si yapalım dediler. O nedenle 21 metre uzunluğunda ve 35 bin libre güç üreten çift motorlu olacak şekilde tasarlandı.

KF-21 bizim ihtiyacımız olan bir uçak olduğu kanaatinde asla değilim. 2020'li yıllarda 5. nesil gövde yapıp gövde içi istasyon koymamak bana göre absürt bir karardır.

Bize teklifle geldiler ama ortaklıktan ziyade amiyane tabirle ayak işlerini yapın gerisine karışmayın dediler. Türkiye'de kabul etmedi.

Ne yapayım 5. nesil gövdesi olup silahlarını gövde içinde değil 4. nesil uçak gibi gövdenin ve kanatların altında taşıyacak uçağı? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz