KFX Güney Kore Savaş Uçağı Programı

Başlatan AVCI, 15 Temmuz 2010, 12:46:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#230
Alıntı yapılan: fırtına06 - 25 Ocak 2024, 21:15:47
Gelsinler tank motorunda işbirliği yapığımız gibi AESA radarında da işbirliği yapalım. Nasıl olsa elimizde neredeyse olgunlaşmış olan bir AESA radarı var. Ama pardon İsrail ile ortak radar projesi vardı Kore'nin.

Ya bir dakika, ben o radarın geliştirilmesi çoktaaaan bitti ve radar şu anda seri üretimde sanıyordum. Haberde bir hata olmasın? Tank motorunda işbirliği de yok bu arada. Onların güç paketini satın alacağız, eğer testleri geçerse. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 26 Ocak 2024, 09:41:50
Alıntı yapılan: fırtına06 - 25 Ocak 2024, 21:15:47
Gelsinler tank motorunda işbirliği yapığımız gibi AESA radarında da işbirliği yapalım. Nasıl olsa elimizde neredeyse olgunlaşmış olan bir AESA radarı var. Ama pardon İsrail ile ortak radar projesi vardı Kore'nin.

Ya bir dakika, ben o radarın geliştirilmesi çoktaaaan bitti ve radar şu anda seri üretimde sanıyordum. Haberde bir hata olmasın? Tank motorunda işbirliği de yok bu arada. Onların güç paketini satın alacağız, eğer testleri geçerse.

Hocam ben motor üzerindeki eksikleri bizimkiler giderecek, Korelilerde bundan yararlanacak diye biliyorum demekki yanlış biliyormuşum. Aslında bize güç paketini satmaları bile bir işbirliğini gösterir bence.

Bu arada KF-21 için israil ile birlikte geliştirdikleri AESA radarının prototipini 2020'de tanıtmıştı Kore yazdığınız gibi seri üretime geçmiş olabilir. Haberde yanlışlık ta olabilir. Zaten geliştirdikleri bir radar varken niye gitsin de ABD'den teknolojisini istesin Koreliler?


Mesajı Paylaş

#232
Alıntı yapılan: fırtına06 - 26 Ocak 2024, 12:04:55
Zaten geliştirdikleri bir radar varken niye gitsin de ABD'den teknolojisini istesin Koreliler?

Hayır, G. Koreliler istediydiler ama ABD vermediydi. Oraya kadar hata yok. Ama o konu bildiğim kadarıyla geçmişte kaldı. Yaygın yarı iletken alt yapıları ve o konudaki derin imalat tecrübeleri nedeniyle, radarda çok hızlı ilerlediler. Zaten alt komponent dertleri de, bizim aksimize, hiç olmadı. Boramae'nin radarı hazır. Hazır olmasa, uçak 2024 yılında seri üretime girecek olmazdı.

Tank güç paketine gelirsek, Altay gibi ağır bir tankta yapılacak kapsamlı testlerin sonuçlarını G. Kore ile paylaşmak, zaten başlı başına eksiklik gidermek demek. Aslında sırf bu testler için bile bize o motorları maliyetine satmalılar! Mesajı Paylaş

#233
Geliştirdikleri radar Viper block 70 radarından hallice. Üstelik EH kabiliyeti de yok. ABD'den teknoloji istemelerinin nedeni bu olabilir. Burada etkili menzili (R90) 120 km olan bir radardan söz etmekteyiz. Mesajı Paylaş

radarı yapmak için israil ile anlaşmaları zaten bu alanda ne kadar deneyimsiz olduklarını kanıtlıyor. abd elbette ki reddedecek bu teknolojiyi vermeyi. bu alanda geliştirip satacakları teknoloji demek abd nin istemediği ülkelere de satışların yapılabilmesi anlamına gelebilir demektir. niye bu riske girsinler ki. açıkça oturun çalışın kendiniz yapın demişler işte. Koreliler de 1 tl lik ürünü 10 tl ye mal ederek zaten piyasada acayip pahalı bir imaj çiziyorlar. üstelik kendilerine bile satsalar acayip pahalı satıyor Kore firmaları. rüşvet yolsuzluk diz boyu. özellikle askeri ihalelerde veya arge projelerinde devleti kazıklamak adına yemedikleri bok kalmamış adamların. Mesajı Paylaş

Güney Kore, yeni nesil savaş uçağı projesi KF-21 Boramae için test aşamalarını iki yıllık sürede başarıyla tamamladı. Tasarım ve üretimi gerçekleştiren Korea Aerospace Industries (KAI) ile önümüzdeki günlerde imzalanacak anlaşma sonrasında seri imalat başlayacak.

Hedef, üretimin bu yılın ilk yarısında başlaması. Ardından uçaklar Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmeye başlanacak.



Tolga Özbek'in haberine göre; ilk uçuşunu gerçekleştirdiği 19 Temmuz 2022'den bu yana Koreliler test programı için kısa sürede bazıları çift kişilik toplam 6 adet KF-21'i üretti. Yaklaşık bir buçuk yılda, silah atışları dahil bir çok test tamamlandı.

Kalan tek test olan soğuk hav testlerinde özel iklimlendirilmiş hangarda KF-21 adeta 'dondurulacak'. Bu testin de şubat ayı sonuna kadar bitirilmesi öngörülüyor.

Hızlı süreç

Güney Kore Hava Kuvvetleri ve KAI ortaklığında yapılan testlerin çok hızlı bir süreçte devam etmesi dikkat çekti. Hava Kuvvetleri'nin de onayının ardından uçağın seri imalat için hazır olduğu kararı alındı.

Güney Kore Hava Kuvvetleri, F-4 ve F-5 uçaklarının yerini almak üzere FA-50 jet motorlu eğitim-taarruz uçağı konseptinden sonra KF-21'e 2001 yılında başlamıştı. Uçağın ilk etapta 4,5'uncu nesil olarak yeni sistemlere sahip olması, ardından da motor teknolojisi ile 5'inci nesil tasarım haline getirilmesi planlanıyordu.

Endonezya ortaklığında mali sorunlar çözülüyor

Uçağın yüde 20'lik ortağı ise Endonezya, KF-21'in 4,5'uncu nesil modelinden alacak olan Endonezya, uzun bir süredir Güney Kore'ye borçlarını ödeyememesi sonrasında ortaklık hakkında soru işaretleri oluşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Endonezya, Güney Kore ile işbirliği içinde geliştirilmekte olan KF-21 Boramae savaş uçağı projesinin ortak geliştirilmesiyle ilgili ödenmemiş borcu ele alma taahhüdünü yineledi.

Güney Kore ve Endonezya arasındaki işbirliğinde projenin toplam değeri 6,5 milyar dolar.

Anlaşmaya göre, ödemelerin yüzde 20'sinden Endonezya sorumlu. Ancak, finansal kısıtlamalar nedeniyle Endonezya taahhütlerini yerine getiremedi. Ancak Endonezya, Rafale savaş uçaklarını almasına rağmen projede yer almaya devam etme kararlılığını bir kez daha yineledi.

Endonezya bu yıl içinde ilk taksit olan 80 milyon doları ödecek. Arkasından yeni bir ödeme planlaması yapılacak.

Plana göre Endonezya 2026'ya kadar 48 ila 50 adetlik uçak alımını planlıyor.

Polonya ilgisi

FA-50 hafif avcı uçağını satın almak da dahil olmak üzere Güney Kore ile önemli savunma anlaşmalarına sahip olan Polonya, KF-21 Boramae programına katılım için gerçekçi bir olasılık olarak da görülüyor.

https://www.savunmasanayist.com/guney-Kore'nin-kf-21-savas-ucagi-seri-uretimde/ Mesajı Paylaş

bu sene 200 tane yurt dışına satarlar buraya yazıyorum Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 27 Ocak 2024, 15:36:13
bu sene 200 tane yurt dışına satarlar buraya yazıyorum

200 mü? Yapma Allah aşkına F-35 bile yıllık 150 adet üretiliyor bu uçaktan bu sene 20 adet üretsinler öpüp başına koysunlar ki çok zor. Kaldı ki bana göre bir esprisi yok bu uçağın. 5. Nesile evrilmeden çok büyük bir satış başarısı beklemeyin. Kimse gövde içi silah istasyonunu olmayan bir uçağa bu kadar para dökmez. Radarda kabak gibi belli olacak silahları. Ne anlamı kaldı bu uçağı almanın? Eurofighter veya F-16 Block 70 daha mantıklı. Mesajı Paylaş

İhracat anlaşması yaparlar diyorum bizde 20 milyar dolarlık silah alıcaz 15 gün sonra ama teslimi yıllar sürecek Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 27 Ocak 2024, 15:59:17
İhracat anlaşması yaparlar diyorum bizde 20 milyar dolarlık silah alıcaz 15 gün sonra ama teslimi yıllar sürecek

Uçak almak başka bir şeye benzemez. Bu uçağı en fazla 3-4 ülke ister. Kalanı Amerikan uçakları varken yüzüne bakmaz. Yarısı zaten Amerikan malı uçağın. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz