KFX Güney Kore Savaş Uçağı Programı

Başlatan AVCI, 15 Temmuz 2010, 12:46:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ne güzel söylediniz, hem "enin enini" istiyor kuvvetler. Olacaksa en iyisi olsun, olacaksa en güçlüsü olsun, olacaksa en uzağa uçsun, böyle böyle bitmeyen projeler hoş geldiniz. Ne zaman ki orta yolda buluşmaya karar veriyoruz, proje bir noktaya geliyor. T-129 en iyi örnek.

Bu güne kadar bir tane jet uçağı yapmışsın, Hürjet, o da hala prototip. Seri üretim nedir haberin bile yok. Fakat sen enin eni uçağı istiyorsun. 2028'de de motor bekliyoruz. Olurda ölmezsem o günlerde de konuşacağız.

Edit: Çok kötü bir yazım hatası yapmışım. Kusura bakmayın düzelttim. ;D Mesajı Paylaş

@kabardey'e bir noktada katılıyorum. Motor konusunda büyük riske girdik. Diğer taraftan bizimkilere de hak veriyorum, iyi bildiğimiz tek modern jet motoru GE F110 idi. Malum, elinde çekiç olan biri her meseleyi birer çivi olarak görür! Mesajı Paylaş

Aslında ilk f35 gelse idi bizim Kaan yada tf-x ,Amerikan f22 gibisi hava-hava ağırlıklı olacaktı hatta boyu 19 m olarak planlanmıştı.

Fakat f35 projesinden çıkınca ve tek atımlık kurşunumuz olduğundan hem hava-hava hem hava yer görevi üstlendi böyle oluncada ortaya devasa boyutlarda uçak çıktı.

Kaan p2 için boyda biraz küçülme olacağını biliyorsunuz demi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Kasım 2024, 02:02:10
Aslında ilk f35 gelse idi bizim Kaan yada tf-x ,Akerikan f22 gibisi hava-hava ağırlıklı olacaktı hatta boyu 19 m olarak planlanmıştı.

Fakat f35 projesinden çıkınca ve tek atımlık kurşunumuz olduğundan hem hava-hava hem hava yer görevi üstlendi böyle oluncada ortaya devasa boyutlarda uçak çıktı.

Kaan p2 için boyda biraz küçülme olacağını biliyorsunuz demi?

Hocam öncesini unutmuşsunuz. İlk TF-X tek motorlu olarak Saab ile tasarlandı. Hatta bazı çizimler sızdırıldı vs. Herkes şok olmuştu, F-16 XL mi yapıyoruz diye. ;D

Sonra, F-35 zaten tek motorlu bizde çift motorlu yapalım, dendi ve Saab'ın işi çöpe gitti. Bunlardan sonra meşhur 2 adet tek motor, 1 adet çift motorlu 3'lü tasarım formatı ortaya çıktı. Onlardan çift motorlu olan seçildi. Fakat o çift motorlu tasarım, boyut olarak F414 ayarında bir motora göre idi. Zaten Saab'ın bildiği motor da oydu. O tasarımda tekrar değiştirilerek F110 motoru takılabilecek hale geldi. Derken içine SOM koyacağız, hava-hava füzesi koyacağız, şu kadar menzile gidecek, finalde en büyük 5. nesil uçak adayı ortaya çıktı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 04 Kasım 2024, 01:42:58
Ne güzel söylediniz, hem "enin enini" istiyor kuvvetler. Olacaksa en iyisi olsun, olacaksa en güçlüsü olsun, olacaksa en uzağa uçsun, böyle böyle bitmeyen projeler hoş geldiniz. Ne zaman ki orta yolda buluşmaya karar veriyoruz, proje bir noktaya geliyor. T-129 en iyi örnek.

Bu güne kadar bir tane jet uçağı yapmışsın, Hürjet, o da hala prototip. Seri üretim nedir haberin bile yok. Fakat sen enin eni uçağı istiyorsun. 2028'de de motor bekliyoruz. Olurda ölmezsem o günlerde de konuşacağız.

Edit: Çok kötü bir yazım hatası yapmışım. Kusura bakmayın düzelttim. ;D
Sence kf21'i g.Kore mi yaptı? Yoksa abd mi yaptı?
Kullanilan tüm parçaları g.Kore mi tasarlayip üretti?
Saab jas 39 gripen  gibi tüp parcalar ekipmanlar ve avionikler sağdan soldan mi toplandı.
% kaç g.Kore yapimi parcalar var?
Abd motor vermeseydi sonuç ne olurdu?

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 04 Kasım 2024, 03:51:55
Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Kasım 2024, 02:02:10
Aslında ilk f35 gelse idi bizim Kaan yada tf-x ,Akerikan f22 gibisi hava-hava ağırlıklı olacaktı hatta boyu 19 m olarak planlanmıştı.

Kaan p2 için boyda biraz küçülme olacağını biliyorsunuz demi?

Hocam öncesini unutmuşsunuz. İlk TF-X tek motorlu olarak Saab ile tasarlandı. Hatta bazı çizimler sızdırıldı vs. Herkes şok olmuştu, F-16 XL mi yapıyoruz diye. ;D

Sonra, F-35 zaten tek motorlu bizde çift motorlu yapalım, dendi ve Saab'ın işi çöpe gitti. Bunlardan sonra meşhur 2 adet tek motor, 1 adet çift motorlu 3'lü tasarım formatı ortaya çıktı. Onlardan çift motorlu olan seçildi. Fakat o çift motorlu tasarım, boyut olarak F414 ayarında bir motora göre idi. Zaten Saab'ın bildiği motor da oydu. O tasarımda tekrar değiştirilerek F110 motoru takılabilecek hale geldi. Derken içine SOM koyacağız, hava-hava füzesi koyacağız, şu kadar menzile gidecek, finalde en büyük 5. nesil uçak adayı ortaya çıktı.

Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa 3 adet kavramsal tasarım belirlendi ve içinden çift motorlu versiyon mu seçilmedi mi?

Delta kanatlı bir tasarım, tek motorlu versiyon ve çift  motorlu versiyon. 2014-2015 SSB toplantısında da çift motorlu versiyonda karar kılındı.

Saab ile anlaşma da havada kalmış bir anlaşmaydı. Saab'ın 5. Nesil tecrübesi olmadığı için iptal edildi ve BAE Systems ile anlaşma imzalandı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 04 Kasım 2024, 11:03:44
Saab jas 39 gripen  gibi tüp parcalar ekipmanlar ve avionikler sağdan soldan mi toplandı.

Þimdi aynı şeyleri Türkiye için yazın, BAE tasarladı ve ABD motor vermese, diye tamamlayın. Bom boş bir yazı. Pek çok uçak üretmiş ve satmış ülkelerle, hele ki İsveç'e laf edecek bir seviyede değiliz. Karga yavrusu kartal zannedermiş. Sen önce bir Hürkuş'u envantere al da, sonra millete laf söyle, derler.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 04 Kasım 2024, 12:55:15
Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa 3 adet kavramsal tasarım belirlendi ve içinden çift motorlu versiyon mu seçilmedi mi?

Delta kanatlı bir tasarım, tek motorlu versiyon ve çift  motorlu versiyon. 2014-2015 SSB toplantısında da çift motorlu versiyonda karar kılındı.

Saab ile anlaşma da havada kalmış bir anlaşmaydı. Saab'ın 5. Nesil tecrübesi olmadığı için iptal edildi ve BAE Systems ile anlaşma imzalandı.

Fotoğrafını bulamadım, ilk zamanlar bir tasarım çıkmıştı, tek motorlu sonra hemen kayboldu. Ondan sonra 3 adet tasarım ortaya çıktı. Onlarda Saab ile yapıldı dendi ama o aralar Saab ile aramız bozulmuştu. Daha doğrusu İsveç ile Türkiye'nin arası bozulmuştu. Sonrası malum. Çift motorlu tasarımda sonra büyüdükçe büyüdü. Son Saab ile ortaya çıkan 3 tasarım zaten hepimizin bildiği;

Mesajı Paylaş

Uçak gemisi için Hürjeti inş. Fx5'e benzetirler... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 04 Kasım 2024, 14:34:16

Þimdi aynı şeyleri Türkiye için yazın, BAE tasarladı ve ABD motor vermese, diye tamamlayın. Bom boş bir yazı. Pek çok uçak üretmiş ve satmış ülkelerle, hele ki İsveç'e laf edecek bir seviyede değiliz. Karga yavrusu kartal zannedermiş. Sen önce bir Hürkuş'u envantere al da, sonra millete laf söyle, derler.

Saab ile anlaşma da havada kalmış bir anlaşmaydı. Saab'ın 5. Nesil tecrübesi olmadığı için iptal edildi ve BAE Systems ile anlaşma imzalandı.

Fotoğrafını bulamadım, ilk zamanlar bir tasarım çıkmıştı, tek motorlu sonra hemen kayboldu. Ondan sonra 3 adet tasarım ortaya çıktı. Onlarda Saab ile yapıldı dendi ama o aralar Saab ile aramız bozulmuştu. Daha doğrusu İsveç ile Türkiye'nin arası bozulmuştu. Sonrası malum. Çift motorlu tasarımda sonra büyüdükçe büyüdü. Son Saab ile ortaya çıkan 3 tasarım zaten hepimizin bildiği;

O çizimi hatırlıyorum ama resmi bir çizim değildi. Daha çok amatör bir tasarımcı tarafından yapılmıştı diye hatırlıyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 04 Kasım 2024, 14:34:16

Dostum aslında sen çok boş yazıyorsun.  Forumda şu an en boş ve sallama yazan sensin. Sen önce benim sorduğum soruya cevap ver!  Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz