KFX Güney Kore Savaş Uçağı Programı

Başlatan AVCI, 15 Temmuz 2010, 12:46:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: M.B.T - 04 Kasım 2024, 18:11:44
Dostum aslında sen çok boş yazıyorsun.  Forumda şu an en boş ve sallama yazan sensin. Sen önce benim sorduğum soruya cevap ver!

Cehaletin verdiği özgüven çok sevimsiz. ABD, F-35B modelinde motor sorunları nedeni ile F-35B kısa kalkış yapamıyordu. Sorunu bir türlü çözmeyince, bu konudaki tek bilgili firma olan RR'nin kapısı çalındı. RR ve P&W'nin ortak çalışması ile sorun giderildi. Þimdi F-35B, İngiliz uçağı mı oldu? Sen ne konuştuğunun bile farkında değilsin. Sektörden zerre kadar haberinde olmadığı da açık. Bence biraz kendini geliştir, bambaşka sorular soracaksın. Hatta bu sorduğun soruların ne kadar boş olduğunu da anlayacaksın. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar neden bu kadar gereksiz tartışmalar içinde buluyorsunuz kendinizi? Bu kadar kırıcı olmayı nasıl başarıyorsunuz hayret ediyorum. Birazcık daha anlayışlı yazmak çok mu zor? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 04 Kasım 2024, 18:19:36
Alıntı yapılan: M.B.T - 04 Kasım 2024, 18:11:44
Dostum aslında sen çok boş yazıyorsun.  Forumda şu an en boş ve sallama yazan sensin. Sen önce benim sorduğum soruya cevap ver!

Cehaletin verdiği özgüven çok sevimsiz. ABD, F-35B modelinde motor sorunları nedeni ile F-35B kısa kalkış yapamıyordu. Sorunu bir türlü çözmeyince, bu konudaki tek bilgili firma olan RR'nin kapısı çalındı. RR ve P&W'nin ortak çalışması ile sorun giderildi. Þimdi F-35B, İngiliz uçağı mı oldu? Sen ne konuştuğunun bile farkında değilsin. Sektörden zerre kadar haberinde olmadığı da açık. Bence biraz kendini geliştir, bambaşka sorular soracaksın. Hatta bu sorduğun soruların ne kadar boş olduğunu da anlayacaksın.
Boş ver gitsin. Benim sorduğum sorular ile zerre alakasiz şeyler yazıyorsun. Geçiştirip duruyorsun. Neyse sen devam et boş iletilerine.Sayın Marmara arkadaşa 2. Hak verişim.

Mesajı Paylaş

Güney Kore tarafından geliştirilen KF-21 savaş uçağı, 1000'inci test uçuşunu tamamladı.

— 19 Temmuz 2022'de başlayan geliştirme test uçuşları, 2026 yılında 2000'inci test uçunda tamamlanacak.

KAAN ilk uçuşunu 21 Şubat 2024'de yaptı uçuş sayısı 2...

6 Mayıs 2024 tarihinde ikinci kez havalanan KAAN'ın P0 adlı ilk prototipi ile bu yıl bitmeden üçüncü uçuşun da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yani şu an uçan prototip P0 .

2025 yılı içerisinde uçar durumda 3 adet KAAN prototipi olacak.

TUSAŞ yetkilileri bu uçuşlarda kullanılan uçakların değil asıl test faaliyetleri, P0'dan ziyade P1 ve P2 ile diğer prototipler üzerinden yoğunlaşacak. 2026 yılına kadar P3, P4 ve P5 prototiplerinin de üretilmesi planlanıyor.

2025-2028 arasındaki 4 yıllık zaman zarfında KAAN prototipleri ile çok yoğun test faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Umarım bu iş "ALTAY tankı 18 ayda üretilecek ama daha süre başlamadı ki"  gibi Türk tarzı bir uzatmaya gitmez...

G.Koreliler 2 senede 1000 test uçuşu yapmış... Çok hızlanmalıyız çooookkkk

Mesajı Paylaş

Güney Kore 2.2 milyar dolarlık girişimle Hanwa öncülüğünde KF-21 savaş uçağı için turbofan motorlar geliştime işine resmen başlamış. Mesajı Paylaş

Türkiye ile Kore arasında endüstriyel maharet ve tutku ile ilişkili çok paralel durum var. Türkiye projelerinde bir adım gerisinden Kore yi takip ediyor. Uçak helikopter füze tank hep bizim bir adım önümüzdeler ama bizde bir adım gerilerindeyiz. Bir ara İran ile böyle sinir bozucu bir durum vardı adamlar hep bizim bir adım önümüzde görünüyorlardı ama onlar bir yerde solladık geçtik yakın zamanda. Kore içinde böyle olacak Kore potansiyelinin sınırlarında olan bir ülke biz ise potansiyelinin dibinde bir ülkeyiz. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

G.Kore savunma sanayisi batının herhangi finans ve teknoloji sınırlama olmadığı için ilerliyor. Mesela K2 tankı Alman motor, transmisyon vermedi ve bu kadar satış başarısı gösterebilirmiydi, namlusu da Alman L55 lisansını satın aldılar. K2 de çok daha önceden Altay veya Hint tank projesine dönerdi. Tamam yerli motorunu yaptılar ama MTU kadar yetişkin olması için bilmem kaç fırın ekmek yemesi lazım.

Tüm silah sistemlerinde jet uçak, helikopter vs batının öyle veya böyle desteği var. Tamamen kendisi yapabilir mi, tabiki yapabilir ama bu kadar yeksek teknolojiye sahip ve satış başarısı gösteren ürün çıkaramazdı. Bir sürü projesi tıkanırdı, yarı yolda kalırdı veya klasik yöntemle sadece prototip olarak kalırdı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 07 Ocak 2025, 11:27:50Bir ara İran ile böyle sinir bozucu bir durum vardı adamlar hep bizim bir adım önümüzde görünüyorlardı ama onlar bir yerde solladık geçtik yakın zamanda.

İran'ın molla rejimine ve dinci yönetim yapısına teşekkür etmek lazım. Nede olsa böyle bir sistemi geçmek için çok yardımcı oldular. Bu kadar tarihi, kültürü büyük 2 milletin bir arada yaşadığı (İran Türkleri ve Farslıların)yerin acınacak halde olması ancak ve ancak dinci politikalar ile olabilirdi onu da başardılar. Enerji kaynakları ile de bizden epey şanslıydılar.

Türkiyeyi İran haline getirmek isteyenler ve bu arzu için çırpınanlara da umarım hiçbir zaman fırsat geçmez. Anayasa değiştirme uğruna Apo'yu salma hedefine emin adımlarla gidiyorlar. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Birleşik Arap emirlikleri ile dış politikalarda çok sık karşı karşıya geldik. Hatta İsrail veya Yunanistan'dan fazla. Bizden bu kadar silah almaları şaşırtıcı idi Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz