İtalya Silahlı Kuvvetleri ve Envanteri

Başlatan Falcon, 27 Ağustos 2010, 03:10:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Delku seni anlıyorum bu çok yaygın bir kanıdır çoğunluk senin gibi düşünür bu ulusal cakayla alakalı bir şey gönül aksini ummaz ama bu her zaman doğru çıkmaz. Biz İsveçli gençlerin savaş edemeyeceğini karayağız bir Türk tabiki daha iyi savaşır zannediyoruz belki doğrudur ama belki de o kadar anlamlı bir fark çıkmayabilir bunu da göz önüne almak gerek. Siz bu Avrupalı gençleri muhallebi çocuğu sanıyorsunuz ama öyle olmuyor üniformayı giyince eğitimi yüksek insanların bir iç ahlakı olur savaşırlar benden demesi. Liseyi iyi okuyanlar savaşı da daha iyi yaparlar. Türkler iyi savaşır onu tartışmıyoruz yanlış anlaşılmasın. Tartıştığım şey karşıdakinin kötü savaşacağını farz etmenizdir. Bu çok büyük yanılgıdır böyle bir şey yok. Avrupa'dan kötü savaşçı çıkmaz. Bunların hepsi iki bin yıldır savaşa savaşa bu güne gelmiş en savaşçı kavimlerdir Lüksemburg bile kolay çıkmaz benden demesi. Sonra pişman olmayın diye diyorum çok muhallebi çocuğu sandığınızı biliyorum ama öyle değil o işler. Ayrıca onların gençleri Z kuşağı bebesi de bizimkiler başka bir çağın gençlerimi

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Egitimde catismayi ogrenirsin,insan öldurmeyi sahada ogrenirsin.Bunu basit birsey saniyorlar,teroristi herkes öldürür diyorlar halt ediyorlar.Terörist gruplara duzenli ordu egitimi ve techizat ver,Avrupa'daki tüm ordulardan daha verimli catisirlar bugün.
Egitimde çat çat ilerleyen adam ilk saha tecrubesinde neye donuyor bir gorseniz.Bu yuzden bizde saha hep karma birliktir,ilk kez sahaya inen birlikler asla yanliz olmaz.Hayatında canlı tavuga ates etmemis insanla oluk oluk kanın icinden gelen insan bir olur mu? İnsani dusunun bu isleri empati yapın anlarsınız.Bir anligina Yunan taburu olun,karsinizda bir Türk komando taburu var,adamlar nerelerden gelmis,neler görmüş,çok zavallı kalırlar yani,sıfır hamaset var bu dedigimde."her Türk asker dogar" gibi romantik birseyden bahsetmiyorum.Türk de insan,yaşadıkları farklı bir yere evirdi bu orduyu,benzeri yok er duzeyinde,bundan bahsediyorum. Mesajı Paylaş

Karacı o dediğin askeri eğitimleri İsveç ordusu Finlandiya ordusu vermiyor mu askerine bir tek Türk askerine mi eğitim veriliyor. Evden alıpta cepheye sürecekler diyen mi var tabi ki askeri eğitimden geçenler arasında olacak savaşlar. Her şey silah üstünlüğü sayı üstünlüğü taktik yeterlilik komuta dirayeti ordu disiplini ile belli olur. Bunların hemen hepsi her Avrupa ülkesinde vardır aşağı yukarı. İtiraz edesiniz gelecek bende biliyorum çocukluktan beri pompalanan egoya dokanan bir şeyler diyorum ama biz bizeyiz bilelim diye dedim karşımızda öyle kolay adamlar yok. 
Mesajı Paylaş

İşveç gelip bizi işgal etmeyeceği için pek bizim sorunumuz değil zannedersem. Almanya neden habire göç alıyor biliyor musun ? Kendi yetişmiş mühendisi doktoru bilişimcisi yok mu ? Alası var ama bu herifler bizim can attığımız almanyayı bile beğenmeyip daha rahat edecekleri ülkelere gidiyor , bu adamlar sence kalkıp bir psikopatın arkasında savaşır mı ? Vikingler de savaşmaz iskoçlar da Napolyonun artıkları da. Her insanın bir hayatı var, avrupalının ki daha da tatlı . Biz ülke olarak canımızdan bezdik olay çıksa da savaşalım diye can atıyoruz o da ülkenin bir kesimi sadece, diğerleri beyaz çarşaf giyip kefen mefen muhabbeti yaparken ilk delikten sıvışmakla meşguller, o can atan kesimin de işler ciddileşince ne yapacağı da meçhul bu arada Mesajı Paylaş

Yahu yok sen beni hic anlamamisin ki,egitim bir yere kadar diyorum,egitim zaten Nato'daysan neredeyse ayni,hatta onlardan ogrendik biz bu isi.Rus askeri savasiyor da karsisinda Ukrayna askeri var o da ayni durumda.Ben hic romantik bakmam bu islere aksine. Mesajı Paylaş

İbn-i Haldun anlatıyor " Avrupa iyi savaşamaz artık" diyen arkadaşlar sayın Putty...

Gevşersen yok olursun ; sürekli tehlikelere maruz kalıyorsan daha iyi-dirençli savaşırsın bâbında söylüyorlar...

Bence de sınırlı veya topyekun savaşa göre durum değişebilir...
Ama bu Avrupalıların uyum sağlama gücünü hafife almamak lazım... Mesajı Paylaş

Bizim çok şükür büyük önder Atatürk sayesinde kocaman ülkemiz var. Toprakların kapış kapış kapışıldığı çağda büyük önder Atatürk sayesinde kocaman bir parça koparttık kendimize burasının tapusu bizde kaldı. Tarih sahnesinde çok iyi giderken son dakika da gol yiyip Avusturya gibi denize kıyısı olmayan ülke yada Babür gibi yok olan bir imparatorluk yada Azerbaycan gibi son dakikada yıkılıp yeniden küçük ve sıkıntılı şekilde kurulan İngiltere gibi şehir devletine kadar küçülen bir imparatorluk olmadık. Kocaman ülkemiz var bize on kere daha yeter maşallah. Silahlanmaya da son kritik dönemde aklımıza geldi başladık oda iyi oldu. Biraz sıkı durursak bize bir şey olmaz komşudan alacak bir şeyimizde çok yok. Fırsat olursa dünya yağma hasan böreğine dönerse adaları Trakya'yı alırız olmazsa da bize bir şey olmaz. Bu 21 yy da ne olacaksa olacak bir sıkıntılı en az yarım yüzyıla giriyoruz sıkı durmamız lazım başkada bir şeye ihtiyaç yok. Büyük önder Atatürk sayesinde 1910 Osmanlısı gibi zavallı girmiyoruz bu sefer dünya krizine.  Biraz sıkı duracağız yapacağımız tek iş bu.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 29 Ocak 2025, 11:13:551910 Osmanlısı gibi zavallı girmiyoruz bu sefer dünya krizine.  Biraz sıkı duracağız yapacağımız tek iş bu.

En iyisi karışmamak, gelecek 4 sene Trump dönemi neler getirir veya götürür bilemeyiz ama dünya için hiç de ballı ve tatlı dönem olmayacak. Trump savaşı bitireceğim dedi ama Putin barışı savaşın başından itibaren isteyen taraf biziz ama Zelenski'nin devlet başkanlık dönemi geçen sene bitti, o adam benim muhattabım değil diyor. Bir yandan haklı, barış imzalandıktan 3-5 sene sonra Ukrayna veya batı onun imzaladığı imza geçersiz, adamın süresi çoktan dolmuştu deyip bahane uydurabilir ve kaybettikleri toprakları kabul etmeyebilir. Diğer taraftan Putin barışı istemiyor, saldrıran ve cephede kazanan taraf neden barış istesin.

Ukrayna'nın çöküşü, batının kendi içinde limoni havalar oluşması Çin'in kendi ana toprağı olan Tayvan'ı geri almak için saldıracağına dair iştahını kabartabilir.

Türkiye izleyici modunda olmaya devam etmesi, hatta nükleer savaş havası yaklaştığını hissettiği anda NATO'dan bile çekilerek birbirinizi yiyin, cehennemin dibine kadar yolunuz var deyip onları uğurlayabilir. Mesajı Paylaş

Bu iş Trump dönemi ile 4 sene katlanmakla bitmez en az 2050 ye kadar bir manyak gider bir manyak gelir. Daha ne Trumplar göreceğiz bu günleri mumla ararız sanıyorum. Rusya da aynısı olacak Putin i mumla arayacağız faşistlikte.

Aramızda bazıları yanılıp "ohhh bizim devrimiz geldi" deyip sevinmesin ulusalcılık anlamında Türkiye'nin faşistleri solculardır bizde işler biraz terstir Mesajı Paylaş

Alıntı Yapİtalya Basını:

KIZILELMA ve Bayraktar TB3, İtalyan Ordusu envanterine girebilir.

Leonardo ve Baykar, Avrupa için ortak İHA geliştirecek.

https://x.com/avionot/status/1890784021640020391
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz