MAARS: Gelişmiş Askeri robot Sistemi

Başlatan GOGURYEO, 12 Eylül 2010, 14:20:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MAARS: Gelişmiş Askeri robot Sistemi

ABD'de üretilen "insansız savaş robotu" ateş ediyor, bomba atıyor...

Gelişen teknoloji, savaşlara da yansıyacak...

Amerika Birleşik Devletleri'nde "insansız savaş robotu" üretildi.

Robot, ateş ediyor, bomba atıyor... kısacası bir askerin yapabileceği her şeyi yapabiliyor.

Minyatür bir tankı andıran bu cihaz, adeta bir savaş makinesi...

Kısa adı MAARS olan Gelişmiş Askeri robot Sistemi, insan kontrolü olmaksızın çalışıyor.

İnsansız savaş robotu; roket fırlatıyor, gözyaşartıcı veya yüksek patlayıcılı bomba atabiliyor.

Gerektiğinde hoparlörden ses veriyor, siren çalıyor, hedefine lazer ışığı tutuyor.

Günışığı, gecegörüş ve ısıya duyarlı kamera sistemiyle hareketlerini kaydediyor.

Düşman mevzilerini, cep telefonu sinyallerini izleyerek tespit edebiliyor.

MAARS, henüz test aşamasında...

Ancak daha şimdiden binlerce insansız savaş robotu, Irak ve Afganistan'da kullanılmaya başlandı.

http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=c14e322f-a43f-4168-ad32-4efa8004a60e Mesajı Paylaş
  • Gösterim 10,001 
  • Yabancı Kara Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 14 Yanıtlar

Vay be! Biz de böyle bir proje yapsak olur insan kaybı olmadan savaş kazanmak Mesajı Paylaş

bizimde bu turden calısmalarımız var  ASELSAN ULS mesela.MAARS kadar geniş silah yelpazesi olmasada bizde bu tip projeler uretiyoruz Mesajı Paylaş

Nerde kullanıcaz ? Bu alet şehirlerde düz araziler için dağda bir kayanın üzerinemi çıkıcak ? Sipermi alıcak ? 3-4 mermi sıktığında pert olur bu.:) Mesajı Paylaş

Var ama bu şekilde değil bu sağ sola tırmanmak dışında bir askerin yapabileceği her şeyi yapıyor İZCİ'nin daha gelişmişi ki proje biraz daha geliştirilirse hareket alanı genişletilebilir. Mesajı Paylaş

bu tür araçlar şimdilik bir insan kadar esnek yapıda değil.siper alamaz ortamda 40-50 cm boyunda kayalar olsa öyle kalır araç.ayrıca düşman ateşinden kaçması veya saldırıyı sezmesi tahmin etmesi imkansız.ama insan bunları yapabilir.araç birkaç kurşunda çoğu fonksiyonunu kaybedebilir. Mesajı Paylaş

Özellikle kent ortamında yapılan savaşlarda piyadeye çok faydalı olacağına inandığım bir araç. Ben de bir tasarım yapsam mı acaba? ::) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bir robot vardı adını pek hatırlamıyorum Asimomudur nedir bilmiyorum eline M4 ver al sana silahlı robot biraz daha geliştir sal şehire yıkmadığı yer kalmaz.Dediğim 2-3 mermide pert olur bunlar rahmetlik robocuk olur.:)

Sn.SKYWOLF sizinde tasarımınızı bekliyorum şekil olsun böyle vurdumu ağlatsın böyle gördümü korkutsun.:D Mesajı Paylaş

Bu oyuncak bizden kaç nesil ilerde  :-X Mesajı Paylaş

''Düşman ülkesi viran olacak Yurdumuz büyüyüp Turan Olacak.''

'Doğuyor bir güneş doğarak coşuyor'

Alıntı yapılan: BLACKHAWK - 12 Eylül 2010, 16:36:50
Nerde kullanıcaz ? Bu alet şehirlerde düz araziler için dağda bir kayanın üzerinemi çıkıcak ? Sipermi alıcak ? 3-4 mermi sıktığında pert olur bu.:)

Sadece görünüşüne bakarak bu küçük canavarın bir iki mermiyle pert olamayacağını söyleyebilirim. Etten ve kemikten oluşmamış, çelikten yapılmış bir makina. Çatışma sırasında böyle bir şeyle karşılaşmaktansa insanlarla karşılaşmayı tercih edersiniz. Çatışmada ateş altında önden giderek hem piyadeye hedef belirleyebilir, hem de bazı hedefleri etkisiz hale getirebilir. Böylelikle can kaybı önemli ölçüde azaltılmış olur. En önemli kusuru bir insan kadar gelişmiş reflekslerinin olamayışı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz