İlk Türk kamyonu piyasaya çıkıyor: TURKAR

Başlatan BLACKHAWK, 13 Eylül 2010, 22:45:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

 arkadaşlar bu motor konusunu amma kafaya takıyorsunuz.hele kamyon piyasaya çıksın,tanınsın ve bolca satılsın.varsın yüzde 70 yerli olsun bizim ürünümüz olsun.piyasada bilinen ve tutulan bir motor takıldımı araç 10 numara olur kanımca.zaten belli baslı büyük firmalar haricinde çoğu firmalar farklı firmaların motorunu kullanıyor.ha motor yapamazmıyız?hemde kıralını yaparız.çok masraflı olur ve zaman alır.şu andan itibaren elektrikli motorları geliştirmek için çok sıkı sarılalimki,kaçmakta olan trenin bir yerinden tutunalım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 27 Ekim 2010, 15:00:16
arkadaşlar bu motor konusunu amma kafaya takıyorsunuz.hele kamyon piyasaya çıksın,tanınsın ve bolca satılsın.varsın yüzde 70 yerli olsun bizim ürünümüz olsun.piyasada bilinen ve tutulan bir motor takıldımı araç 10 numara olur kanımca.zaten belli baslı büyük firmalar haricinde çoğu firmalar farklı firmaların motorunu kullanıyor.ha motor yapamazmıyız?hemde kıralını yaparız.çok masraflı olur ve zaman alır.şu andan itibaren elektrikli motorları geliştirmek için çok sıkı sarılalimki,kaçmakta olan trenin bir yerinden tutunalım.

Demekki ben biraz büyük düşünüyorum. Özür dilerim o zaman, motoru üretmemiz önemli değilmiş. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

 syn.kanas,yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız.doğru dürüst bir arabamız yokki motoru olsun.o zaman bu adamlar bosa uğrasıyor.anka'nın da motoru yerli değil tai'de bosa uğrasıyor.ayrıca t129 un motoruda yerli değil,onlarda bosa uğrasıyor.
ben motor önemli değil dememdim.bu saatten sonra turkara motor yapmaya baslasalar en az bir 5 yılı bulur.nedeninide herkez biliyor.o araçta 2015 piyasaya çıkar.motor yaptım demeyle motor yapılmıs olmuyor.müsteri cebini düşünüyor motorun yerli olmasını değil.
çevremizde beğendiğimiz tutulan arabaların çoğunun motoru farklı firmalardan.ispanyol seat'ın çok beğenilen modelleri var.ama motoru alman....araç tutulmadıktan ve satmadıktan sonra neye yarar yerli malı motor.
gönül isterdiki almanlar gibi otomotiv sanayimiz ileri olsun.demek istediğim bu syn. kanas.sen beni yanlıs anlamısın.benim senin gibi bir çok arkadas istiyor ama şu an için zor.
Mesajı Paylaş

Bu konu neden burada açılmış??? savunma sanayimizle ne alakası var? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Þahinbey - 28 Ekim 2010, 10:32:25
Bu konu neden burada açılmış??? savunma sanayimizle ne alakası var?

Doğrudur. Konu biraz göz önünde kalsın diye bırakmıştım. Yeterince pişti herhalde, taşıyayım. ;) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: M.B.T - 28 Ekim 2010, 04:43:27
syn.kanas,yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız.doğru dürüst bir arabamız yokki motoru olsun.o zaman bu adamlar bosa uğrasıyor.anka'nın da motoru yerli değil tai'de bosa uğrasıyor.ayrıca t129 un motoruda yerli değil,onlarda bosa uğrasıyor.
ben motor önemli değil dememdim.bu saatten sonra turkara motor yapmaya baslasalar en az bir 5 yılı bulur.nedeninide herkez biliyor.o araçta 2015 piyasaya çıkar.motor yaptım demeyle motor yapılmıs olmuyor.müsteri cebini düşünüyor motorun yerli olmasını değil.
çevremizde beğendiğimiz tutulan arabaların çoğunun motoru farklı firmalardan.ispanyol seat'ın çok beğenilen modelleri var.ama motoru alman....araç tutulmadıktan ve satmadıktan sonra neye yarar yerli malı motor.
gönül isterdiki almanlar gibi otomotiv sanayimiz ileri olsun.demek istediğim bu syn. kanas.sen beni yanlıs anlamısın.benim senin gibi bir çok arkadas istiyor ama şu an için zor.


Motor mevzusu açılınca hep aynı tepkiyi veriyorum, zira motor denen meret, her şeye lazım Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Ana Sayfa  
Eskişehir'de kurulu Hisarlar AÞ TÜBİTAK'ın desteğiyle hazırlanan proje kapsamında yüzde 85 yerlilik oranıyla ürettiği "Turkar" adlı kamyonetin sipariş bazlı seri üretimine geçti.


İş ve tarım makineleriyle traktör kabini üretimi yapan Hisarlar AÞ, makine ekipmanı ve otomotiv sektöründeki deneyimini yerli ticari araç üretme konusunda uygulamaya geçirmek amacıyla 2005 yılında proje hazırladı.

Söz konusu projenin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi üzerine Ar-Ge çalışmalarına başlayan Hisarlar AÞ, yaklaşık 4 yıl süren çalışma sonucu 10 prototip araç üretti.

Üç model olarak tasarlanan ve kamyonet büyüklüğünde olan araçların seri üretimi için pazar araştırmasını tamamlayan Hisarlar AÞ, motor ve şanzımanı dışında yüzde 85 yerlilik oranına sahip "Turkar" adlı aracın seri üretimine 2011'in ilk günlerinde başladı.

Bir aracı geçen yıl elektrik motorlu (hibrit) olarak piyasaya sunmak isteyen Almanya'daki bir firmaya ihraç eden Hisarlar AÞ, bu yıl da ABD'de faaliyet gösteren bir firmayla protokol imzaladı.

Þubat ayında sevkıyatı yapılması planlanan Turkar zırhlı hale getirilecek ve üzerine bazı silahlar monte edilecek. bu haliyle aracın hizmet ve taktik amaçlı olarak ABD Silahlı Kuvvetlerinde kullanılması ön görülüyor. Bu donanım ABD'deki partner firma tarafından gerçekleştirilecek. Hazırlanacak model ürünün ABD'den onay alması durumunda üretim Eskişehir'deki tesislerde seri olarak yapılacak.

"2011 İTİBARİYLE SİPARİÞ BAZLI SERİ ÜRETİME GEÇTİK"

Hisarlar AÞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, AA muhabirine, otomotiv sektöründe uzun süredir faaliyet gösterdikleri için kurulu sistemleri olduğunu, sıfırdan böyle bir projeye başlamadıklarını söyledi.

Hisarlar'ın kurulu bir sistemi olduğunu, bu projeye başlarken mevcut kaynaklarını ve mühendislerinin deneyim ve birikimlerini kullandıklarını ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Sıfırdan böyle bir projeye başlamanın bedeli 25-30 milyon Avro'nun altında değildir. Ana firmamızın makine, bilgi ve tecrübelerinden faydalandık. Ar-Ge fazında 5 milyon Avro'luk bir harcama yaptık. TUBİTAK'ın onayı ve desteğiyle bu çalışmaları gerçekleştirdik. Çok fazla olmasa da devlet teşviki aldık. Mütevazi de olsa bu kadar yatırım içinde devletin bize destek vermesinden memnunuz. 15 kişilik bir Ar-Ge ekibi hala Turkar'ın gelişimi için çalışıyor. Üniversitelerimizden de Ar-Ge konusunda destek aldık. Bu araçta ithal girdi yüzde 15. Yüzde 85 tamamen bizim makine parkında ve bünyemizde yapılıyor. 2011 itibariyle de sipariş bazlı seri üretime geçtik."

"3 AYRI MODELİN ÜRETİMİNİ YAPIYORUZ"

Türker, bu yıl 60 adet sipariş aldıklarını, çalışmaların bu yönde yoğunlaştığını anlatarak, "Temel konsept olarak 3 ayrı model üretiyoruz. Bu araç 3 farklı özellikteki aracın birleşimi gibi. İstenildiği zaman traktör moduna geçen, yük taşımada kullanılabilen, 4x4 özelliği olan, otomobil kullanımı rahatlığında bir araç. Aracı, müşterinin kullanım amacı doğrultusunda o konsepte uygun hale getirebiliyoruz" dedi.

Almanya'ya geçen yıl gönderdikleri hibrit Turkar'ın, yürür hale geldiğini ve bu ülkede düzenlenen uluslararası bir fuarda yakın zamanda tanıtıldığını anlatan Türker, "Servis konusunda da Türkiye'de alanında uzman bir firma ile görüşmelerimiz devam ediyor. Turkar'ın ülke genelinde yaygın servis ağı da olacak" diye konuştu.

Türker, ABD'deki kontrat imzaladıkları firmaya bir Turkar göndereceklerini, sevkıyatı şubat ayında yapmayı planladıklarına da değinerek, şunları söyledi:

"Bu araç ABD'ye gittiğinde zırhlanma ve silahlandırılma işlemine tabi tutulacak. Araç hizmet ve taktik aracı olarak ABD silahlı kuvvetlerinde kullanılacak. Bu proje çok önemli, bizi heyecanlandırıyor. Proje bazında bir araç gidiyor. ABD'deki partner firma söz konusu donanımı yapacak. Biz aracı en iyi şekilde yapmakla sorumluyuz. ABD ordusuyla yapılan mülakatlar sonucunda, onların onayıyla bu araç üretilecek. Projede tam olarak anlaşma sağlandığında önümüzdeki dönemlerde tüm üretimi biz Eskişehir'de yapacağız."

"BAÞBAKAN ERDOĞAN DA BUNDAN ÇOK BÜYÜK HEYECAN DUYDU"

Türker, ülkelerin gelişmişliğinin ünlü markalarıyla özdeş hale geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Ülkemizde bir otomobil markası yok. Biz yüzde 85'i yerli, her şeyiyle Türk mühendisi ve teknisyeniyle ortaya çıkartılan Turkar'ı üretmenin gururunu yaşıyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bundan çok büyük heyecan duydu. Başbakan'ın yerli araba konusunda gösterdiği hassasiyete katılıyorum. Ancak, bugün için Türkiye'de çok çabuk refleks gösterecek Turkar gibi ticari araçlar başarılı olacaktır. Söylenildiği gibi büyük yatırımlara gerek kalmadan bunu başarabiliriz. Turkar bunun bir örneğini teşkil ediyor. Söylemden üretime geçildi. Araçlarımız, elektrikli oldu, Avrupa'da ve Asya'da birçok önemli pazarda kendini gösteriyor. Başbakan ile birlikte gittiğimiz Katar ziyaretinin ardından bir heyet önümüzdeki günlerde Eskişehir'e gelecek, bu bizim için memnuniyet verici."





Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Çok güzel haber. ben bu kadar kararlı olabileceklerini düşünmüyordum. İnşallah işin hayırlısı olur..

Bu arada linki verde bizde bakalım :D Mesajı Paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16865888.asp?gid=373

link bu.

bu aracın teknik özelliklerini, arazi performansını bilmiyorum ama tip olarak kmw mungo'ya benziyor. silahlandırma ve zırlandırma sonrası umarım kendine bir pazar edinir. motor olarak alman firmanın seçilmesi bu stratejiye ilerde zarar verebilir. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Unimoglara rakipmni geliyor diyiceğimde tipi görünce anca askeri lojmanlara tüp getirir götürür. Mesajı Paylaş


ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz