Polonya'nın Yeni Hafif Tank Projesi: ANDERS

Başlatan AVCI, 15 Eylül 2010, 13:01:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkadaşlar bu sistem ukrayna üretimi aktif tank koruma sistemi adı Zaslon.Artık başka yorumlar yapmayın gerek kalmadı çünkü.

http://www.army-guide.com/eng/product3706.html Mesajı Paylaş

israillilerin de böyle bir sistemi var hatta daha gelişmişi ismini şimdi hatırlıyamıyorum.
Tanka herhangi bir nesne fırlatılınca bu alet devreye giriyor ve karşı savunmaya geçiyor.. çok etkili bir sistem sanırım
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: RekarnO - 04 Kasım 2010, 10:09:52
israillilerin de böyle bir sistemi var hatta daha gelişmişi ismini şimdi hatırlıyamıyorum.
Tanka herhangi bir nesne fırlatılınca bu alet devreye giriyor ve karşı savunmaya geçiyor.. çok etkili bir sistem sanırım

Trophy

http://www.armybase.us/2009/08/israels-merkava-iv-tanks-to-be-equipped-with-trophy-active-protection-system/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Ben bi rus belgeselinde izlemistim. Sistemin caliasma prensipini tam olarak anlatmadigi icin ne kadar dogru oldugunu bilmem.Tanka firlatilan roketleri etkisiz hale getirmek icin tank cevresinde manyetik alan yaratiliyordu .Ancak cok fazla elektrik sarfiyyatina sebep oldugu icin fazla verimli bi sistem diyildi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: QRI - 06 Kasım 2010, 15:49:24
Ben bi Rus belgeselinde izlemistim. Sistemin caliasma prensipini tam olarak anlatmadigi icin ne kadar dogru oldugunu bilmem.Tanka firlatilan roketleri etkisiz hale getirmek icin tank cevresinde manyetik alan yaratiliyordu .Ancak cok fazla elektrik sarfiyyatina sebep oldugu icin fazla verimli bi sistem diyildi.

Polonya'nın tankındaki sistemden mi bahsediyorsunuz, yoksa Trophyden mi?
Trophy sisteminde bir radar ile 360 derece taranarak üzerine gelen füzeleri havada vurarak imha ediyor.

http://www.youtube.com/watch?v=uaVKg1yVoRA&feature=related Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Evet arkadaşın dediği Sistemi bende biliyorum ama bu tanktaki o sistemmi yoksa tropy mi onu anlayamadım... Mesajı Paylaş

Tam olarak hatirlamiyorum ancak o sistemde rokete ates ederek onu patlatmiyorlardi.Tankin cevresinde goruntuden zesdiyim kadariyla 4-5m radiusda bi cember olusuyordu.Ve roket o cemberle temasa gectiyinde patliyordu.Gorunurde bi fiziki temas yoktu.Yani ates edilmiyordu.
Ve bu alanin tank murettebatina bi yan etkisinin olmadigini soyluyorlardi. Mesajı Paylaş

Benim bildiğim sistemde ise çelik bilyemi öyle bir şey mermi olarak kullanılıyor gelen füze havada vuruluyordu.
Mesajı Paylaş

Optik olarak çok güzel görünüyor,CV 90'a benzemiş.Üzerine koydukları kuledeki silah sanırım 27mm Mauser topu.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz