İRAN SİLAHLI KUVVETLERİ

Başlatan Falcon, 19 Ekim 2010, 20:51:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#50
Alıntı yapılan: seyyah - 03 Temmuz 2011, 17:07:14
Alıntı yapılan: Bertazoo - 03 Temmuz 2011, 10:03:18
100 km lik her füzenin 1 km sapması çok mantıksız.
Nasil mantiksiz?Konustugumuz balistik fuze seyir fuzesi degilki hedefi tam gorsun hepsinde demiyorum ama balistik fuzelerde 100 km 1 km sapma olur helede Iran gibi sallamasyon bir ulkede.

kaynak ??? seyyah kardeşim   bu bilgilere nereden ulaştın ?  araştırdığın  kaynakları belirtirmisin  benim baktığım  kaynaklarda  pakistan , çin , amerika , hindistan  gibi ülkelerin balistik  füzelerinin cep değerlerinin çoğu füzelerininki 100 metreden fazla değil  nadir olarak  birkaç füze 200 metre cep değerinde gösteriliyor .
okuduğum birçok  kaynakta    Shahab-3B füzesi için ( This means that the INS/gyroscope guidance would also remain relatively accurate until impact (important, given the fact that the gyroscopes tend to become more inaccurate with longer flights). The CEP is estimated to be at 30–50 metres (98–160 ft) or less) deniliyor ,  

çinin balistik füzesi için (Revealed in 2006, DF-21C is believed to be a mod of DF-21. Its actual designation is unknown; it may be a version of the DF-25 missile. Its maximum range is believed to be about 1,700 kilometres (1,100 mi). The accuracy of DF-21C is comparable to a cruise missile. The new GPS-based guidance system has reduced the missile's CEP to 30~40m, enabling it for precision-strike missions) deniyor ,  istersen  daha birçok füzenin cep değerleri  belirtiliyor.
okuduğun  yada dinleyipte  öğrendiğin makalelerin  yada videoların linklerini verirsen bizde öğreniriz  ,  benim baktığım hiçbir kaynakta  300 metre üstü  cep değerinden bahsedilmiyorki  300 merte cep değeri olan balistik füzelerde  30 yıl  önce  üretilenlermiş.


yukarda  çinin  su üstü hedefleri  vuracak  balistik  füzelerinin olmayacağını  iddaa  eden (alpagut ) arkadaşım  şu haberi oku istersen  , bu haber birçok  yerde çıktı  ve  bu konuyla alakalı birçok  meraklı bunu tartıştı  ,   yine  bu forumda  bilgisine güvendiğim bir  arkadaşımdan  çinin 800 km irtifadaki  bir  uyduyu  ,vurduğunu  öğrendim
http://www.gazeteci.tv/amerika-ucak-gemilerini-bu-fuzeden-koruyabilecek-mi-102316h.htm Mesajı Paylaş

Sayin Enes ben ilk yazdigim iletide bu fuze konusunu okudum diye belirtmistim zaten ve ayrica ben butun fuzeler 1 km sapiyor diye birseyde soylemedim farkindaysan bi onceki iletime bak sapma payi var dedim ben butun fuzeler sapiyor diye birsey soylemedim dikkatinizi cekerim. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Alıntı yapılan: seyyah - 04 Temmuz 2011, 09:51:46
Sayin Enes ben ilk yazdigim iletide bu fuze konusunu okudum diye belirtmistim zaten ve ayrica ben butun fuzeler 1 km sapiyor diye birseyde soylemedim farkindaysan bi onceki iletime bak sapma payi var dedim ben butun fuzeler sapiyor diye birsey soylemedim dikkatinizi cekerim.
evet  2. dünya savaşı sırasında kullanılan  v1 roketleri  bukadar  büyük hata payına  sahipti   ,  koskocaman  şehri  tutturamadığı  zamanlarda  oluyordu ki  balistik füzeler  deyince  bu füzelerin atası olan v1 ler  anlatılıyor  belki  v1  füzelerinin anlatıldığı bir yazı okuyup  aklınızda kalmış olabilir  ,  sonuçta  milyar dolarlar  harcanıp  geliştirilen  balistik füzeler  günümüzde   çok az  hata payına  sahip  , bunu anlatmak istemiştim umarım  anlatabilmişimdir. Mesajı Paylaş

Bu gemi haberi bana pek inandırıcı gelmedi.Millet boşuna mı seyir füzesi anti gemi füzeleri falan üretiyor.
Ayrıca cep oranı 300 metre falan demek tam doğru olmaz.Adı üzerinde oran %1 veya %0.1 falan olur.100 km de 300 metra saparsa 1000 km de 3000 metre sapar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: alpagut - 04 Temmuz 2011, 19:08:09
Bu gemi haberi bana pek inandırıcı gelmedi.Millet boşuna mı seyir füzesi anti gemi füzeleri falan üretiyor.
Ayrıca cep oranı 300 metre falan demek tam doğru olmaz.Adı üzerinde oran %1 veya %0.1 falan olur.100 km de 300 metra saparsa 1000 km de 3000 metre sapar.
tamam  kardeş  senin dediğin olsun. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: alpagut - 04 Temmuz 2011, 19:08:09
Bu gemi haberi bana pek inandırıcı gelmedi.Millet boşuna mı seyir füzesi anti gemi füzeleri falan üretiyor.
Ayrıca cep oranı 300 metre falan demek tam doğru olmaz.Adı üzerinde oran %1 veya %0.1 falan olur.100 km de 300 metra saparsa 1000 km de 3000 metre sapar.
Sayin Enes´in anlattiklari dogru ancak sizin soyledikleriniz benim soylediklerimle ortusuyor ancak ben butun balistik fuzeler sapiyor demedim sapma payi var diye belirtmistim ancak fuze teknolojisi ustun olan ulkeler var dadik fuzeler bunlarda sapma payi cok azdir.Ayrica balistik fuzeler caydiricilik amaci icin guzel silahlar seyir fuzesi bambaska bir konu isterseniz onuda tartisabiliriz saygilar. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Peki bu füzelerin hedefinden sapma sebebi nedir? Mesajı Paylaş

#57
Alıntı yapılan: Bertazoo - 05 Temmuz 2011, 10:13:14
Peki bu füzelerin hedefinden sapma sebebi nedir?
alpagut ve seyyah arkadaşımız söylediğine göre topcu roketi mantığında  yani  füzeyi  gideceği yöne  çevirirsin  açısını ayarlarsın  yollarsın  yakıtı bitince  düşer  düştüğü nokta  hedeften ne kadar  uzaksa  hedefi okadar sapmış olur  yani  füze giderken  yüzdelik  dilimde ne kadar  saparsa  okadar  uzağa  düşer buda  füzenin  %0.01 gibi değerlerde hedefi  sapması denir , yanlışmı  söyledim?  ben bunu  topcu roketlerinde kullanılan bir  değer  olarak biliyordum  ama  seyyah ve alpagut  arkadaşımızın söylediğine  göre  balistik füzelerdede kullanılıyormuş ,  onlarca balistik  füzeye  baktım  sadece  pakistanın  600 km menzilli balistik füzesinde  bu hesabın yapıldığını gördüm  diğerlerinde  benim söylediğim sistemden hesaplanıyordu.
onca  uğraşıyorum araştırıyorum  ama arkadaşlar  ufacık bir  araştırma  gayretinde  bulunmadan  iddaada bulunuyorlar  , arkadaşlar  varsa  iddaalarınızın doğruluğunu gösteren kaynaklar  bizde  görelim  ama  kaynak vermeden iddaada bulunuyorsunuz.

benim söylediğime  göre ise  füzeye koordinatları girersin  füze dik olarak  yükselir  orta ve uzun menzilli balistik füzeler  atmosferin  üstüne  çıkar  ve  uzayda gideceği koordinata  doğru  yönelir  hedefin  üzerine  gelincede  yeniden  aşağıya  doğru  harekete  geçer  kendisine  verilen  koordinatlara doğru  inmeye başlar  ve  hafızasındaki koordinata  düşer   ama bazen  nokta atımlı bu füzeler  belli  mesafede  hedefin yakınına  düşebilir  bu  mesafeyede hedefi  sapma  açısı  denir   yani  hedef  bir  bina ise  binanın  20 metre  yakınınada  düşebiliyor  buda  cep 20 m  oluyor. balistik füzeler  bazı  yer ve  uydu istasyonlarından  bulunduğu koordinatı  güncelleyebilir  buda  füzenin  hedefi  vurmasında  yardımcı olur  , uzun menzilli balistik füzeler  genellikle  uydular  aracılığıyla  bulunduğu koordinatları bilir  ve ne kadar  yol gideceğini bilir.


bu videolar  yardımcı olabilir.


http://www.youtube.com/watch?v=UMUu8hls274&feature=related








buda çinin füzesi  youtubedeki  alttaki yorumlara bakın



Revealed in 2006, DF-21C is believed to be a mod of DF-21. Its actual designation is unknown; it may be a version of the DF-25 missile. Its maximum range is believed to be about 1,700 kilometres (1,100 mi). The accuracy of DF-21C is comparable to a cruise missile. The new GPS-based guidance system has reduced the missile's CEP to 30~40m, enabling it for precision-strike missions.[8]

In 2010, the DF-21C was being deployed in central Western China


ve onlarca  daha video  anlatımı bulmak mümkün Mesajı Paylaş

Buradaki yazıları okuduğumda sanki İran'ın gücünün biraz küçümsendiğini görüyorum.   Tarihin her döneminde o dönemin büyük devletlerine kafa tutabilmiş.Bazen yenilmiş kaybetmiş ama her seferinde ayağa kalkmaya başarmış 2500 yıllık bir medeniyet İran.
Ve tabi Türklerin kadim ve gerçek düşmanlarından biri.Hiç şüphesiz PKK terör örgütü İsrail'in isteklerini kabul edip PJAK'ı kurarak İran'da eylemlere başlamasaydı hala PKK nın bir numaralı destekçisi olacaktı.Ve aramızda şu an yaşanır gibi görünen yalancı bahar yaşanmayacaktı.  Humeyni devrimi sonrası  yaklaşık 30 yıldır ambargo uygulaması sonucu İran Silahlı kuvvetlerinin biraz zaafa uğraması normaldir . Ama esas soru şudur ki 30 yıldır aynı ambargo bize karşı uygulansaydı şu an bizim silahlı kuvvetlerimizin gücü ne durumda olacaktı? Ambargo öncesi Hava kuvvetleri karşılaştırılması aşağıdadır.



77 - '78 Dönemi

18o civarı F-4D/E Phantom II, 16o civarı
F-5E/F Tiger II ve 77 adet F-14A Tomcat
muharip jetleri bulunuyordu ve toplam modern
muharip jet miktarı hala 450 kadardı.
Netice itibariyle, muharip amaçlı kullanılan
12 adet çift pervane piston motorlu Cessna
O-2A uçakları ile söz konusu radarsız F-5A/B
jetleri haricinde dahi İran'ın '78 yılındaki savaş
uçağı miktarı 45o'ye yakındı ve son derece
modern F-4 Phantom II, F-14 Tomcat ve F-5
Tiger II jetlerinden oluşuyordu. İran ayrıca
ABD ve kısmen İtalya üzerinden sadece 6o'lı
ve özellikle de 7o'li yıllarda toplamda 8oo'ün
üzerinde askeri helikopter de satın almıştı ki,
bunlardan 202 adedi çift motorlu taarruz helikopteri
AH-1J SeaCobra, 117 adedi ise bugün
Türkiye'nin hala sahip olamadığı ve ancak alımını
planladığı CH-47 Chinook tipi ağır nakliye
helikopterleriydi.
Siparişini verdiği ama devrim nedeniyle alamadıkları
_ 3oo adet F-16A/B Fighting Falcon,
_ 74 adet daha güçlü turbofan motorlarla
donatılmış ilave F-14B Tomcat,
_ 31 adet hava savunma sistemlerini susturmak
ve bastırmakla [SEAD] görevli F-4G
Wild Weasel ve
_ 7 adet E-3 Sentry tipi havadan erken
ikaz ve kontrol [AWACS] maksatlı uçak siparişi
daha verdi.
Dolayısıyla İran'ın amacı, 8o'li yılların ilk
yarısında, F-16, F-14, F-4 ve F-5 tipi savaş modern
uçaklarından oluşan neredeyse 8oo
kadar sofistike muharip jet tedarik etmiş olmaktı.

77 - '78 Döneminin Türk
Hava Kuvvetleri Muharip Jet
Envanteri
100.ooo kişilik personel ve yukarıda dile
getirilen miktar ve tipteki uçaklara sahip olan
İran Hava Kuvvetleri, bugün olduğu gibi o dönemde
de asker sayısı bakımından NATO'nun
ikinci büyük ordusuna sahip ülkemizin hava
gücünü gerek nitelik, gerekse de nicelik açısından
katlıyor; hatta İsrail'i dahi geçerek bölgesinin
en güçlü ABD müttefiki ve hava
gücüne sahip olma konumuna geliyordu. Bu
bağlamda 25.ooo'i yükümlü asker olmak
üzere dönemin toplam 45.ooo personelden
oluşan Türk Hava Kuvvetleri'nin '77-'78 yıllarındaki
muharip jet uçağı mevcudiyetine kısaca
bir göz attığımızda aşağıdaki muharip filo
ve uçak dağılımı ortaya çıkmaktadır:


17 Av-Bombardıman veya av-önleme
Uçağı Filosu [toplam 322 jet uçağı]:
1oo adet F-5A Freedom Fighter [5 filo]
5o adet F-100D/F Super Sabre [3 filo]
36 adet F-104G Star Fighter [2 filo]
4o adet F-4E Phantom II [2 filo]
24 adet F-84F Thunderstreak [1 filo]
18 adet F-104S Star Fighter [1 filo]
3 Av-Önleme Uçağı Filosu ve toplam 54
jet uçağı:
36 adet F-102A Delta Dagger [2 filo]
18 adet F-104S Star Fighter [1 filo]
36 adet RF-5A Freedom Fighter [2 filo]
12 adet RF-84 Thunderstreak [1 filo]

Buna göre dönemin Türk Hava Kuvvetleri'nin
keşif görevli 48 adet kısmen silahlı platformları
da dahil, muharip jet uçağı
mevcudiyeti toplamda 34o olup, bunların
çoğu ikinci el olarak hibe yardımları kapsamında
tedarik edilen, yine F-4 ve F-104'ler haricinde
tamamında radar dahi olmayan
jetlerdi.


  Kaynak : SAVUNMA VE HAVACILIK NO: 140
Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

Alıntı yapılan: Þahin Ağa - 05 Temmuz 2011, 23:35:11
Buradaki yazıları okuduğumda sanki İran'ın gücünün biraz küçümsendiğini görüyorum.   Tarihin her döneminde o dönemin büyük devletlerine kafa tutabilmiş.Bazen yenilmiş kaybetmiş ama her seferinde ayağa kalkmaya başarmış 2500 yıllık bir medeniyet İran.
Ve tabi Türklerin kadim ve gerçek düşmanlarından biri.Hiç şüphesiz PKK terör örgütü İsrail'in isteklerini kabul edip PJAK'ı kurarak İran'da eylemlere başlamasaydı hala PKK nın bir numaralı destekçisi olacaktı.Ve aramızda şu an yaşanır gibi görünen yalancı bahar yaşanmayacaktı.  Humeyni devrimi sonrası  yaklaşık 30 yıldır ambargo uygulaması sonucu İran Silahlı kuvvetlerinin biraz zaafa uğraması normaldir . Ama esas soru şudur ki 30 yıldır aynı ambargo bize karşı uygulansaydı şu an bizim silahlı kuvvetlerimizin gücü ne durumda olacaktı? Ambargo öncesi Hava kuvvetleri karşılaştırılması aşağıdadır.



Bence biraz değil epey zaafa uğramış. Eğer devrim yapılmamış olsaydı muhtemelen İran bölgedeki en güçlü orduya sahip ülke olacaktı. Ancak devrimden sonra sahip olacağı pek çok savunma sisteminden mahrum kaldı. O zaman elde ettiklerinin bir bölümünü bugün kullanıyor. Onların da çoğu artık faydalı ömürlerini çoktan doldurmuş durumdalar.

30 Yıl bize de böyle bir ambargo uygulansaydı bence savunma sanayimiz şu andaki konumundan ileride olurdu. Malum biz zorda kalınca uyanan bir milletiz. Rahata kavuştuk mu hemen rehavete kapılıyoruz. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz