FNSS İhracat çalışmaları

Başlatan AVCI, 24 Kasım 2010, 14:06:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Endonezya ile yapılan işbirliğine yönelik olarak geliştiridiğini düşündüğüm bir kule çalışması.90mm ve iki kişilik bir kule ACV 300 aracına monte edilmiş.Kule sanırım yeni daha önce böyle bir kuleyi bir Fnss aracı üzerinde görmemiştim.



http://defense-studies.blogspot.com/2010/11/turki-tawarkan-produksi-tank.html Mesajı Paylaş
  • Gösterim 11,948 
  • FNSS
  • 7 Yanıtlar



Tam olarak hangi dilde link? Hiçbir şey anlayamadım da :) Mesajı Paylaş

Endonezya dili, adı ne ise. İngilizcesi şöyle;
Alıntı YapAKARTA (SINDO) - The government of Turkey offer cooperation production combat vehicle types of tanks to Indonesia. This is expressed by a spokesman for the Ministry of Defence (Kemhan) I Wayan Midhio Brigadier General in Jakarta, yesterday.

Midhio said Turkey's offer in the form of technology transfer. The offer was still in the process of discussion in Kemhan. "Turkey has come to offer cooperation in the production of tanks with transfer of technology," he explained. However, no mention Midhio offered these types of tanks. Defense industrial cooperation with Turkey, continued Midhio, so far going well. Both countries, he said, also has agreed to transfer technology in the form CN-235 aircraft modification from the planes used to be a maritime patrol aircraft with advanced electronic means completeness.

"Indonesia's military cooperation with Turkey is quite profitable and continue to be enhanced because this country is very advanced military technology capability," he said. Indonesia is being active lately conduct strategic talks with a number of countries, especially concerning the procurement of major weapons systems (defense equipment) as well as the development of the defense industry. Last week, Defense Minister Purnomo Yusgiantoro said Indonesia and China also are exploring joint missile production. China is planning to produce anti-C-705 missiles for air defense and sea.

The missile was developed from C-802 missiles have been used kapalkapal Navy's war. "For example, the procurement of missiles C 802 and C 705. If you want to multiply, why not built in Indonesia alone? "Said Purnomo. Military observers from the Centre for Strategic and International Studies (CSIS), Evan A Lesmana said defense cooperation must be coupled with follow-up of concrete. For example, the extent to which cooperation can be realized in the form of military training or technology transfer in defense equipment procurement? "The problem's not a defense cooperation in terms of quantity of how much cooperation ditandatangani.Tapi, his follow-up to help the capability of the armed forces," he said.

Furthermore, Evans said, in the context of procurement of defense equipment are faced with problems that are not easy. Government and Armed Forces need to think about for arms to be held or technology transfer plan is really well-planned and well integrated. Referring to data released Kemhan in 2004, said Evan, so far Indonesia still use defense equipment from 17 countries, 173 species. "The purchase and transfer of technology must be planned. There must be no weapons that are not needed, "he said. (Definitely Liberti)
Mesajı Paylaş


Türk mühendislerin büyük başarısı!
Türkiye'nin en büyük ihracat sözleşmesi FNSS Savunma Sistemleri A.Þ. ile Malezya arasında bugün imzalanacak. Sözleşmeyle FNSS; Malezya ordusu için yaklaşık 600 milyon dolar karşılığında 257 adet Türk yapımı 8x8 zırhlı muhabere aracı üretecek.
Son Dakika Ekonomi - 11:36 | 22 Þubat 2011

FNNS Savunma Sistemleri A.Þ. Genel Müdürü Nail Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FNSS'in, yüksek hareket, yüksek koruma, yüksek yük taşıma kapasitesine sahip yeni nesil tekerlekli zırhlı araçlar geliştiren bir firma olduğunu söyledi. Bu araçlara, Anadolu'da gücü temsil ettiği için "Pars" adını verdikleri ifade eden Kurt, PARS araç ailesinin 4x4, 6x6 ve 8x8 olarak üretilebildiğini anlattı.

FNSS olarak geçen yıl Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da düzenlenen Uluslararası Asya Savunma Fuarında (DSA), Malezya hükümeti ile 8x8 tekerlekli zırhlı araçlarının geliştirmesi ve üretimi için ön niyet mektubu (LOI) imzaladıklarını anlatan Kurt, bugün de iki ülkenin başbakanlarının katılımıyla ihracat sözleşmesinin imzalanacağını kaydetti.

İhracat sözleşmesiyle Malezya Ordusu için 257 adet 8x8 zırhlı muharebe araç üreteceklerini belirten Kurt, "Bu, yaklaşık 600 milyon dolara yakın bir sözleşme. Türkiye'de tek kalemde en büyük sanayi ihracat sözleşmesi olacak.

Bundan önceki rekor da geçen yıl Suudi Arabistan ile imzaladığımız 324 milyon dolarlık sözleşmeydi. Dolayısıyla kendi rekorumuzu yaklaşık ikiye katlamış olacağız. Ondan önce de yine Malezya'ya 211 milyon dolarlık zırhlı muharebe aracı sattık" dedi.

-ARAÇLARIN MONTAJI MALEZYA'DA YAPILACAK-

Araçların parçalarının Türkiye'de hazırlanacağını, montajının ise Malezya'da yapılacağını ifade eden Kurt, şöyle konuştu: "Sözleşme kapsamında araçlar Malezya'ya özel tasarlanacak. Malezya'nın seçtiği alt sistemlerin entegrasyon işlemlerini de biz yapacağız. Pars 8x8 tekerlekli araçlar Malezya'ya göre uyarlanacak. Bu araçlar değişik görevler için 12 farklı konfigürasyonda üretilecek. Lojistik desteği vereceğiz ve teknoloji transferi yapılacak. Bu ihracat hacim olarak çok önemli.

Teknik olarak önemi de daha çok. Çünkü daha önce biz ZMA teknolojisi ihracatı yaptık ama ABD'den aldığımız ZMA'ları satmıştık Malezya'ya. Þimdi ilk defa Türkiye'de geliştirilen bir sistem, daha Türkiye bile satın almadan Malezya tarafından alınıyor. Bu FNSS'e olan güvenin inanılmaz bir belirtisi. Çünkü savunma sanayinde kuraldır (sen kendi ülkene sattın mı da bana bunu pazarlıyorsun) derler. Araçların tasarımı, montaj hariç üretimi ve diğer alt sistemlerle entegrasyonu yani sistem mühendisliği tamamen FNNS'in sorumluluğu altında olacak." Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte savunma sektöründe yan sanayi için de büyük fırsatlar sağlanacağını kaydeden Kurt, üretecekleri Parsların Malezya ordusu zırhlı birlikleri ve mekanize piyade güçleri envanterine gireceğini bildirdi.

Bu arada, Türk savunma sanayi sektörü 2008 yılında 576 milyon dolar, 2009 yılında ise 669 milyon dolar ihracat gerçekleştirmişti.

Malezya'ya 1993 yılında giren FNSS Savunma Sistemleri, bu ülkede Malezya firması Deftech ana alt yüklenicisi olarak çalışmaya başladı.

NUROL Holding'in yüzde 51 ile büyük ortak olduğu FNSS Savunma Sistemleri A.Þ, 1988 yılında kuruldu. Türkiye'de savunma sanayine yönelik ilk özel sektör kuruluşu olan FNSS, paletli ve tekerlekli zırhlı muharebe araçlar üretiyor. Yurt içinde 387, yurt dışında 200 olmak üzere toplam 587 personeli bulunan şirket, birçok ülkeye zırhlı araç ihraç ediyor.

-TÜRK YAPIMI ZIRHLI ARAÇ: PARS-

Türk mühendislerince tasarlanan taktik tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı olan Pars, 500-600 beygir gücünde, dizel motorlu, saatte 120 kilometre hız yapabiliyor. Suda da ilerleyebilen 12 kişi kapasiteli Pars, yüzde 70 meyilli yerlere tırmanabiliyor. 8 metre uzunluğunda 2,7 metre genişliğinde ve 2,17 metre yüksekliğinde olan araç, 8,3 ton yük taşıma kapasitesine sahip.

Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/turk-muhendislerin-buyuk-basarisi-/ekonomi/ekonomidetay/22.02.2011/1355581/default.htm Mesajı Paylaş

Ben mi yanlış hatırlıyorum bu anlaşmamıydı , milyar dolarlar havada uçuyodu o zaman çok sevinmiştik ? Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

]

FNSS tarafından Malezya Ordusu için üretilen zırhlı araçlara, Malezya Ordusu bünyesindeki 4. Mekanize Tugayı ev sahipliği yapıyor. Tugay, AV8 Gempita ve ACV-300 ADNAN araçlarıyla teçhiz edilmiş durumda.

Malezya Ulusal Haber Ajansı BERNAMA tarafından Malezya 4. Mekanize Tugayı ile ilgili hazırlanan bir belgeselde, Malezya Ordusu'na ait Türk yapımı ACV-300 ADNAN ve AV8 Gempita araçları görücüye çıktı. Toplamda 24 dakika uzunluğundaki belgeselde çok özel görüntülere yer verildi. Tugayın amblemi ise 'PUMA'...



Dünya'nın önde gelen askeri kara platformu üreticilerinden Türk FNSS şirketi, gösterdiği ihracat başarılarıyla isminden söz ettiriyor. Malezya Ordusu ile güçlü ilişkilere sahip FNSS, daha önce Malezya Silahlı Kuvvetleri'ne toplam 259 adet paletli Zırhlı Muharebe Aracı (ACV-300 ADNAN ) ve 8 adet 120mm Havan Taşıyıcı araç üreterek teslim etmişti.

ACV-300 ADANAN Programı ile Malezya Ordusu'nun büyük beğenisini kazanan FNSS, Malezya'lı iş ortağı DRB Hicom Defense Technologies Sdn Bhd. (DEFTECH) firması arasında 2011 yılında imzalanarak yürürlüğe giren 8×8 Tekerlekli Zırhlı Araç (AV-8) Projesi ile Malezya Ordusuyla olan iş birliğini doruk noktasına ulaştırdı. İmzalandığı tarihte 'Türkiye'nin En Büyük Savunma İhracatı Projesi' unvanına sahip olan proje kapsamında Malezya, 12 değişik konfigürasyonda 257 adet 8×8 Taktik Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracı tedarik etti.



İhracat faaliyetlerine ilaveten FNSS, Türk Silahlı Kuvvetleri için de kritik çalışmalar yürütüyor. Son dönemdeki Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar (ÖMTTZA), Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA), Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü SAMUR, Mayına Karşı Korumalı Araçlar (MKKA), Zırhlı İstihkam İş Makinesi ve Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) gibi projeler FNSS tarafından yürütülüyor.

https://www.savunmasanayist.com/fnss-uretimi-zirhli-araclarin-malezyadaki-evi-4-mekanize-tugayi/



Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz