Uzayda yaşam bulundu mu?

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2010, 10:16:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uzayda yaşam bulundu mu?

NASA, dünya dışı yaşama ilişkin bir bilimsel bulgu konusunda bugün açıklama yapacak.

08:34 | 02 Aralık 2010


Amerikan uzay ajansı NASA, dünya dışı yaşama dair bir bilimsel keşifle ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklayarak, özellikle internette heyecan yarattı.

NASA kendi web sitesinden yaptığı açıklamada, bugün TSİ 21.00'de, Dünya dışı yaşamın kanıtlarının araştırılması konusunda önemli sonuçları olacak bir astrobiyolojik bulguyu tartışmak için bir basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti. Basın toplantısı Washington'da yapılacak.

Uzay ve Dünya dışı yaşam sevdalıları, bu açıklamanın ardından internet bloglarında çok sayıda spekülasyon üretirken, NASA, bu keşifle ilgili şu anda hiçbir ayrıntı vermek istemiyor.

NASA'nın basın toplantısına katılacak isimler arasında, kurumun astrobiyoloji programını yöneten Mary Voytek, Amerikan Jeofizik Enstitüsü (USGS) astrobiyoloji araştırmacısı Felisa Wolfe-Simon, NASA'nın Goddard uzay merkezi astrobiyoloji uzmanı Pamela Conrad, Uygulamalı Moleküler Evrim Vakfı seçkin üyesi Steven Benner ve Arizona Üniversitesi Profesörü James Elser bulunuyor.

NASA, basın toplantısını internet üzerinden de naklen yayınlayacak. Astrobiyoloji, evrende yaşamın kökeni ve evrimi dahil olmak üzere, yaşamın bulunabileceği yerler ile nasıl devam ettiğini inceleyen bilim dalı.

http://www.milliyet.com.tr/uzayda-yasam-bulundu-mu-/yasam/sondakika/01.12.2010/1320989/default.htm Mesajı Paylaş
  • Gösterim 2,571 
  • Sivil Havacılık ve Uzay
  • 4 Yanıtlar


ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

NASA'dan 'hayat'i açıklama
"Uzayda yaşam" inanışı fos çıktı!
02 Aralık 2010 Perşembe, 07:04:38

Amerikan uzay ajansı NASA, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada, bugün TSİ 21.00'de, Dünya dışı yaşamın kanıtlarının araştırılması konusunda önemli sonuçları olacak bir astrobiyolojik bulguyu tartışmak için Washington'da bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamıştı.

NASA'nın bu duyurusu özellikle internet dünyasında büyük heyecan yaratmış ve "dünya dışı yaşam"a ilişkin bilimsel bir bulgunun açıklanacağı, hatta "uzaylıların varlığının" ortaya konacağı gibi beklentiler doğurmuştu.

Ancak konuyla ilgili gelen bilgiler, tüm bu beklentileri boşa çıkaracağa benziyor, çünkü NASA'nın açıklayacağı bulgunun Kaliforniya'daki bir gölde bulunan bakteri türü olduğu öğrenildi.

Bu bakteriyi özel yapansa, insanlar için ölüm anlamına gelen arsenik içerisinde yaşayabilmesi.

Keşfedilen bakterinin hayatını sürdürmek için fosfor yerine arseniği kullanabildiği söyleniyor.

Bu keşfin uzak dünyalarla ilişkisiyse, daha önceden düşünülen fosforun hayat için temel yapı taşı olduğu savını tamamen çürütmesi.

Dünya genelinde büyük bir "uzaylı" histerisine sebep olan NASA'nın açıklaması, İngiliz The Sun gazetesinin ambargolu bakteri haberini yayınlamasıyla hayal kırıklığı içerisinde sona ermiş gibi görünüyor.

AJANSLAR
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Dün sondakika haberlerinde nasanın uzayda yaşam var dediğini yazıyordu ki ben de o yaşamları gören biriyim. bana göre doğrudur.. Koskoca kainatta sadece biz mi yaşıyoruz... Mesajı Paylaş

Normalde arsenik zehiri kompetitif olamayan inhibitördür. Enzimlerin aktif bölgeleri değilde başka bölgelerine bağlanarak enzimin konformasyonunu bozar, enzimi inhibe eder. Yani enzim yeni tepkimeleri katalizleyemeyip solunum gibi aktiviteler durur. Bakteri nasıl yaşamayı başarıyor tam olarak anlamadım ama canlılık için önemli olan 6 element(O2,H2,C,N,S,P) ten fosfor dışında yani adenozintrifosfatta(hareket etmemizi sağlayan bileşik gilikozun enerjisi bunda depolanır. Fosfatın en önemli özelliği ATP de gerilmiş yay gibi çok kararsız olması ve bağlandığı moleküllerin şeklini değiştirmesidir. Örneğin kasların kasılması, bunun ayrıntısına da girmeyelim) kullandığımız fosforunyerine bu arseniği kullandığını söyledi sipiker. Ne yapıyor neler yapıyor anlıyamadım ama fosforsuz yaşam imkansız gibi bir şey. İnsanları heyecanlandıran da bu durum zaten, evrimsel mekanizmaların ortama tam uyum sağlamış olması. Mesajı Paylaş

Þimdi mesaja baktım da biraz dallandırmışım konuyu özür dilerim. Burda bilim adamlarını heyecanlandıran en önemli şey şu. Normalde biz fosforu ATP de fosfat(P04) olarak kullanırız. Bizim yediğimiz yiyecekte enerji ATP'de fosfatlar arasında bağlarla depolanır. Fosfatın bu şekilde kullanılması fosfatın moleküllerin şeklini değiştirmesidir. Genelde kasların kasılmasını sağlar, enzimleri aktive eder ama bu enzimi aktive eden elementle enzimi bloke eden elemetin yer değişttirmesi şaşırtıcı. Tamamen sıradışı bir mekanizma. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz