Yük Helikopteri Tedarik Projesi

Başlatan levo, 15 Aralık 2010, 14:56:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İlk Chinook Helikopteri Teslim Edildi

ABD'nin ürettiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılacak ağır nakliye helikopteri CH-47F Chinook'ların ilki Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ağır nakliye helikopteri CH-47F Chinook'ların ilki teslim edildi.Kara Havacılık Komutanlığı'nda görev yapılacak helikopterlerin teslimatının nisan ayında yapılması planlanmıştı. Anlaşmaya göre önümüzdeki ayın sonuna kadar 3, kasım ayında da 3 olmak üzere toplam 6 helikopter teslim edilecek.

2018'DE 5 TANE DAHA TESLİM EDİLECEK

2018'de de ikinci 5 helikopterlik paketin teslimatı planlanıyor. İkinci pakette 4 helikopter Özel Kuvvetler'e bir helikopter de Milli Savunma Bakanlığı'na verilecek.

HELİKOPTERİN ÖZELLİKLERİ

Toplam 55 tam teçhizatlı asker veya 22 sedye taşıyabilen CH-47F'ler, özellikle Güneydoğu'da ihtiyaç duyulan ağır yüklerin nakledilmesi gibi görevlerde kullanılacak. Chinook takma adına sahip helikopter saatte 315 kilometre hıza çıkabiliyor. 10 bin 886 kilogram yük taşıyabilen helikopter çift motorlu.

http://www.sondakika.com/haber/haber-iste-ilk-chinook-helikopteri-teslim-edildi-8609271/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bilmiyorum banamı öyle geliyor yada aynı düşüncede olanlar varmı ?  Bu güzelim helikopterin kamuflaj boyası çok kötü. O nasıl renkler öyle ? Bazı konularda çok zevksiziz.   ??? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: bruce - 15 Temmuz 2016, 09:07:55
Bilmiyorum banamı öyle geliyor yada aynı düşüncede olanlar varmı ?  Bu güzelim helikopterin kamuflaj boyası çok kötü. O nasıl renkler öyle ? Bazı konularda çok zevksiziz.   ???

Tıpkı diğer helikopterlerimiz gibi görev yapacağı coğrafyaya uygun renklerde boyanmış.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Temmuz 2016, 09:34:41
Alıntı yapılan: bruce - 15 Temmuz 2016, 09:07:55
Bilmiyorum banamı öyle geliyor yada aynı düşüncede olanlar varmı ?  Bu güzelim helikopterin kamuflaj boyası çok kötü. O nasıl renkler öyle ? Bazı konularda çok zevksiziz.   ???

Tıpkı diğer helikopterlerimiz gibi görev yapacağı coğrafyaya uygun renklerde boyanmış.

Chinook larda diğer kara hava unsurlarımız gibi yeni tip kamuflaj boyası ile boyanmış.Eski kamuflaj ile boyalı Cobra araziye daha uyumlu gibi.Neden böyle bir boya seçimi yaptılar anlamadım? Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Yeni Kamuflaj böyle. Chinook'da sarıyı biraz abartmışlar. :D Mesajı Paylaş

Çok güzel. Bu fotoğraflarda kamuflaj rengi öncekine göre farklı görünüyor. Sarı renk yok, aynen Cobra helikopterlerindeki gibi kamuflaj var. Muhtemelen önceki fotoğrafların özellikleri değiştirilmiş ya da çeken makineden kaynaklı bir farklılık var.

Hayırlı olsun helikopterimiz. Mesajı Paylaş

Evet hocam, daha önceki fotağraflarda sarı renk daha cırtlak diyebileceğimiz bir tondaydı. Þimdi çok daha güzel olmuş. Kuvvet bizlerin isteklerini göz önünde bulunduruyor anlaşılan :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes8101 - 23 Temmuz 2016, 10:13:17

Bu iki resim de muhtemelen İzmir Alsancak limanı(alttaki resmin kesinlikle Alsancak olduğunu söyleyebilirim)yani ilk uçtuğu günden resimler.

Þunu demek istiyorum,muhtemelen sadece o anki ışık sebebiyle renk biraz daha koyu görünüyordur.Yani renk şu an da ilk gördüğümüz renkle aynı olsa gerek,bu resimler aldatıcı olabilir... Mesajı Paylaş

Bu arada C4defence 40. sayı 12. sayfada ilk İKİ Chinook'un Türkiye'ye getirildiğini belirtmiş.Ben 1 tane getirildi diye biliyordum...

Kaynak: http://c4defence.com/Dergi/40-sayi/52 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz