KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Her amborgo bizi güçlendiriyor bence savaş zamanı ambargo koyorlarsa bağımlı olduğun malzemenin acısı çok kötü çıkar ambarga acı verir ama sizi güçlendirir yoksa rahat alınan parçanın kimse yatırımını yapmıyor. Mesajı Paylaş

Temel Kotil MMU'yu 18 martta hangardan çıkaracağız ama 18 martı beklememize gerek yok devlet büyüklerimiz ne zaman gösterelim derse ozamana hazırız tarzı birşeyler dedi. mmu yu 18 mart öncesi gösterirler bence işler baya hızlı gidiyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 30 Aralık 2022, 14:31:04
Bir de silahlı kuvvetlerin ve savunma sanayinin ana getirisi caydırıcılıktır. Caydırıcılığı asıl olarak imajla beslersiniz. Bu bakımdan milli çıkarları ve gerektiğinde ekonomik çıkar alanlarını silah göstererek savunur, elde edersiniz. Yine savunma sanayiniz başarılı ise,  bununla kaliteli üretim, malzeme reklamı ile diğer alanlarda da marka olma yolunu açabilirsiniz.

Dezavantajı olarak ise elinizi kısmen açık oynarsınız. Caydırıcılık olarak tamam ama, rakip sizin sahaya neler sürebişeceğinizi de az çok öngörüp ona göre ambargolar, kısıtlamalar getirip, karşı tedbirler alabilir.

Doğru. Ancak belki de gizlediğimiz pek çok silahımız vardır. Tayfun füzesinden kimsenin haberi yoktu mesela. Bir anda ortaya çıkması dengeleri sarstı. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

gezgin füzesi ne zaman cikacak belli degil Mesajı Paylaş

Elimizi açık etmek bir dezavantaj ama bazı durumlarda elinizi açık etmek, etmemekten daha faydalı da olabilir...

Diyelim ki Yunanistan'ın 12 mil ilan edeceği ve Batının arkasında olacağı istihbaratı geldi ( bunu öngörebilmek için müneccim olmaya gerek yok)

Bu ilan edilirse ya savaş açmak zorunda kalacağız ya da caydırıcıligimiz kalmayacak...Bu seçime zorlanmak da istemiyoruz..

O zaman işler o safaya gelmesin diye "aklından bile geçirme" diyebilmek için, aslen istmesekte, diğer seçeneklere göre daha az maaliyetli bulduğumuz icin, elimizi açık ediyoruz..

Varsayım tabii, akıl yürütme, külliyen yanlış olabilir Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı Yap2023'de ihracat sürprizi yapacağız

- MMU için 18 Mart sözümüz var ama o tarihi beklemek zorunda değiliz.

Milli Muharip Uçak prototipine tüm sistemlerin montajı tamamlandı.

- TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil

https://mobile.twitter.com/Frknwar
Mesajı Paylaş
]

Roll-out'tan önce resmi bir fotoğraf servis edilecektir. 18 marttan önce roll-out sözü ediliyorsa muhakkak yakında bir görüntü olacaktır. Mesajı Paylaş

Yeni bir resim atsalar da 2023'e güzelce , ümitle girsek... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 30 Aralık 2022, 15:27:53
Alıntı yapılan: selcukkocak78 - 29 Aralık 2022, 20:17:10
daha önce yazmıştım .ssb başkanı  80 adet f 110 motoru için anlaştığını yazmıştım. niye bu kadar fırtınalar kopardınız forumda anlamadım. 40 uçağa yetecek sayıda blok 1 için kullanılmak üzere 80 adet f 110 motoru almak için görüşmelerimiz sürüyor demişti ismail demir. 4.5 nesil ilk üretimler için bu motoru kullanılacağız diye .dikkat etmediniz sanırım bazı röportajlara. geri kalan uçaklar için tr motor tasarımında çıkan projenin tei yükleniciliğinde üretilmesi kararı zaten vardı. resmen öldünüz bittiniz yıkıldınız yahu azıcık rahat pesimizmin dibine vurdunuz

Hocam sayfalardır bunu yazıyorum ben de bu açıklamalar ışığında yazdım. İsmail Demir ilk parti seri üretim MMU'lar için F-110 görüşmeleri var , belli sayıda F-110 motoru için anlaşma tamam dendi ama aylardır savunma sanayi çevrelerinde bu konu ile ilgili en ufak bir haber çıkmadı....

Yani kusura bakmayın da en ufak bir araç tanıtımında bile sırasıyla İsmail Demir , Temel Kotil , Akşit hoca onlarca televizyon ve kişiye röportaj veriyor.
Bu F-110 alımına aylardır tek satır,cümle söylememeleri ilginç.
Bu iş olmadı bence hocam.... Keşke olsa. 2 filo F-110 motorlu MMU çok mantıklı olacaktı bence de...
3 koldan ilerleyen bir yöntem seçmişler.
1. kol bae kale ortaklığı.
2. kol tr motor tei
3. kol ge tei

1. koldan hala istenilen haber çıkmamış olabilir.ingilizler işi uzatmaya çalışıyor olabilir.
2. kol uzun vadeli ve vazgeçmeyecekleri bir seçenek
3. kol acil ihtiyaç gidermek adına bae ye muhtaç kalmamak yada  pazarlıkta tok alıcı rolü yapmak adına kullanılan bir seçenek olabilir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz