KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

4 IHA olayi kafama takildi ama dusunuyorum hicte fena fikir degil. Eger IHA'lari bir bombardiman ucagi olarak dusunursek ve savas ucagini air superiority fighter olarak o zaman gayet mantikli geliyor. Ana ucak yanindaki bombardiman IHA'larina hem koruma sagliyor hem de yerdek dusman sistemlerine aninda yeniden yonlendirme kabiliyeti olacak. Bu durumda hava savunma sistemleri vurursa ancak IHA'lari vurabilecek. IHA'lar birde yere cok yakin ucabiliyorsa hava savunma sistemleri de pek ise yaramiyacak. Gelecegin hava savaslari gunumuzun hava savaslarindan cok farkli olacaga benziyor. Mesajı Paylaş

Bencede çok mantıklı bir taktik ama uçak hem komuta kontrol hemde Avcı uçağı olcak performans düşüklüğü olmaz umarım. Avcı uçağının BVR füzesi taşımasına gerek yok bence o durumda. İHA'lardan birine tak 4-6 tane Amraam veya muadili bir füze. Link-16/22 aracılığıyla bvr'leri göndersin. Ama AVCI uçağında bence kesinlikle WVR füzeleri ile uçmalı...

İHA'ları aslında seyir füzesi gibi programlanabilir üstündeki aviyonikler sayesinde alçaktan taarruz edip hedefler vurdurulabilir bence zor bir durum olmaz. Avcı uçağıda hava üstünlüğünü sağlar bu durumda. Mükemmel bence taktik... Mesajı Paylaş

Hindistanın yürüttüğü AMCA projesine ait tasarım ve beklenen özellikleri ...Bizde FX için buna yakın şeyler bekleyebiliriz,idefte benzer bir doküman görme ihtimalimiz olduğunu düşünüyorum.

Ayrıntılı bilgi : http://bemil.chosun.com/nbrd/bbs/view.html?b_bbs_id=10040&pn=1&num=71085 Mesajı Paylaş

Ön taraf tamamen F-22..., Kanatlar YF-23(dikey stabilizatorler dahil).., Motor'lar F-18... Mesajı Paylaş

Araya biraz p-51 , üstüne spitfire , yanlara da biraz messerschmitt , oldu sana  b-1 :) Mesajı Paylaş

F-22 ile alakası yok. Neredeyse bütün uçakların bazı kısımları birbirini andırıyor. Ama aynısı değil. Ben fuarda bizim uçakla ilgili böyle birşey beklemiyorum. Çünkü henüz ortada kavramsal bir çalışma bile yok. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

F-5'ede benzemiyor değil  ;D Þaka bir yana uçak, uçağa benzer açıkcası benim için benzemesi pek bir anlam ifade etmiyor.., atikliği içindeki elektronik sistemler daha önemli bence...

Mesajı Paylaş

Kanatlar F104 gibi biraz küçük sanki, buna da uçan tabut derler mi acaba. Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz