KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Uçaklarımızın isimlerini İngilizceye çevirirsek Freebird-Freejet-Free... olmalı. İnşallah. Mesajı Paylaş

ben bir isim yazayım şuraya '' HÜR GÖK'' tahminim olsun Mesajı Paylaş

İsim açıklandıktan sonra yorumumu yazacağım. Mesajı Paylaş

Hürkuş, Hürjet.. Sırada Hürmet var  ;D Mesajı Paylaş

Hür Kartal diyeyim bende tahmin olarak. KF21 in içini ilk başta mantıklı olmuş.Sonra bizimki gibi olur ilk uçaklarda daha çok sistem kontrolü daha mantıklı bence. Hatta ben şöyle demiştim ilk MMU larda ASELSAN'ın kaskı olmayacak büyük ihtimalle. Neden Head Up display yok demiştim.Ben ikinci prototipte bekliyorum şahsen.Sonra kalkar özel kask gelir. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

MMU'nun alternatif bir prototipi olacak demiş SSB Başkanı İsmail Demir.Ne demek acaba bu 2. prototip değil alternatif demiş yani farklı bir tasarım ve ya başka bir şey var galiba. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Tek motorlu 2. bir prototip olabilir mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kaptan-I Derya - 04 Nisan 2023, 23:12:02
MMU'nun alternatif bir prototipi olacak demiş SSB Başkanı İsmail Demir.Ne demek acaba bu 2. prototip değil alternatif demiş yani farklı bir tasarım ve ya başka bir şey var galiba.
Önceki sayfalarda bir arkadaş 2.protatip  biraz daha farklı olacak demişti. Mesajı Paylaş

Seri üretime geçmeden 6 - 8 arası prototip yapılabilir Mesajı Paylaş

Toplam 14 prototip yapılacağı ön görülüyor hatta bunların ikisi ileride yerli motor. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz