KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

#4260
Alıntı YapBirde diyoruz ki Ukrayna büyük motor yapmadı diyoruz ama, Ukrayna, Rusya dan bağımsız SU 27 işletebilen idame ve ikame edebilen bir ülke buda var. Yapmamış olabilir ama o çapta motorlarada hakim olduklarını düşünüyorum..

Sn Alp,
Bizde f16 ve f110 motorlarına hakimiz. Hatta f110 motorunun %50'sinden fazlasını yapıyoruz. Ama her ikisini de komple ve seri üretimle yapacak bilgi birikimimiz ve eko sistemimiz yok.

Mesajı Paylaş

Arkadaşlar sn.Beyazıt Karataş'ın yada
turkish fact4you diye tweeter hesabında

Kaan block 0 ait rcs değeri ile radar kapasitesi hakkında bir görsel paylaşabilir misiniz?

Kaan Block 0 için 0.01 metre kare rka değeri verilmiş en kötü şekilde

Kaan'ın burfis radarı ile 5 mkarelik rka  'sı ile f15ex'i 200 km den

rafale Eurofighter F18 F16 gibi 1 metre karelik rka'sı olan uçakları 175 km den tespit edebilceği yazıyordu...

Aynı şekil 48 km den F15 ve F18 in radarına yakalanacağını

Ef2000 rafale F16 V gibi uçaklara 35 ile 38 km'den yakalanacağını yazıyor du

Yada bunlar tablo haline getirilmişti..

Kısaca block 0 kaan'ın 4,5 nesil uçaklara karşı üstünlüğü tablo edilmişti..

Bulursak paylaşabilir miyiz? ricada bulunabilir miyim?




Mesajı Paylaş

KAAN savaş uçağının RAM boyasında kritik gelişme



KAAN savaş uçağı için geliştirilen düşük görünürlüklü (RAM) boyada, %97'lik başarı seviyesine ulaşıldı. RAM boya, uçağın radarda görünürlüğünü düşürecek.

Milli Muharip Uçak (MMU) Programı kapsamında geliştirilen KAAN Savaşı Uçağı, ilk uçuş testine hazırlanıyor. KAAN Savaş Uçağı için TUSAÞ tesislerinde geliştirilen düşük görünürlüklü boyada %97'lik başarı seviyesine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre; çalışmalar hem bu oranı artırmaya hem de bu boyanın diğer TUSAÞ ürünlerinde kullanılmasına yönelik devam ediyor. TUSAÞ, boya teknolojisinin gerçekleştirdiği soğurmayı yüzeyde kullanılacak diğer malzeme türlerinde sağlamak için de faaliyetlerine başladı.

Düşük görünürlüklü boya, elektromanyetik geçirgenliği düşürmek amacıyla radarlara karşı sönümleyici bir malzeme teknolojisine sahip. Yeni nesil hava araçlarında kullanılan ve platformların radara yakalanmamalarını ya da çok küçük boyutta görünmelerini sağlayan bir teknoloji. Bu boya teknolojisi, dünyanın önde gelen hava araçlarında kullanılıyor.

Düşük görünürlüklü malzemelere duyulan ihtiyaç
Taktiksel savaş stratejileri nedeniyle yeni nesil hava platformlarının son yıllarda, radar sistemleri tarafından görünmez olması ya da çok küçük boyutlarda görünmesi için hummalı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yer sistemlerinde bulunan antenlerin gönderdiği sinyallerin uçağa çarpıp, tekrardan antene iletilmemesi için teknolojiler geliştiriliyor. Bu teknolojiler sayesinde antene geri dönmeyen sinyaller, hava aracının konumunu ve geometrisini belirleyemiyor. Hava aracının sahibi olan ülke, bu malzeme teknolojileri ile muharebe ortamında büyük bir üstünlük kazanıyor.

Hava araçları tarafından gönderilen sinyaller de bir hedef unsuru görmek amacıyla kullanılıyor. Düşük görünürlük özelliğine sahip platform, sinyalleri yüzeyi aracılığıyla soğuruyor. Sinyaller, az enerjiyle kaynağına dönüyor ya da bu sayede hiç dönemiyor. Bu soğurma, hava aracının hedef olarak görülmemesini veya tehdit olarak algılandığında vurulamamasını sağlıyor. Geliştirilen boya teknolojisiyle TUSAÞ, hem hava hem de yerden gelen sinyalleri önce KAAN'ın ardından diğer özgün platformların yüzeylerinde sönümleyebilecek teknolojiye sahip oldu.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com Mesajı Paylaş

#4263
 

Amarikadan daha iyi olamayız belki ama Amarika'nın ihraç etmeye razı gelebildiğinden daha iyi olmamız olmamamızdan daha olasıdır. Teknolojinin başarılabilirlik sınırını harcanan emekten ve zamandan çok daha fazla uygarlığın o günkü küresel toplam seviyesi belirler. 2 sene layığı ile çalışırsanız 20 senedir çalışan ülkeye çok küçük farkla yetişilir o küçük farkı da Amarika'nın ihraç etmeye kıyamaması ile geçeriz Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Her alanda/konuda bu tür adımlarla devam etmeliyiz. Þimdi %97 olur, 5 yıl sonra %98 olur, 10 yıl sonra %99 yaparsın ama önce bu yola girmelisin. Zamanla geliştirme çalışmaları peşi sıra devam edecek, işin doğası bu. Mesajı Paylaş

#4265
%97 Oranında başarı ne demek? Radar dalgalarının %97'sini mi emiyor, yoksa hedeflenen değerin %97'sine şimdiden ulaşıldı mı?

"Ne biçim haber yapıyorsunuz siz kardeş?", diye sormak isterdim bu haberi yapanlara. Mesajı Paylaş

#4266
... Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hiç dikkat etmemiştim bu ayrıntıya bravo Mesajı Paylaş

Dünya'da kaliteli yönetimi ile meşhur şirketin yaptığına bak. Mesajı Paylaş



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz