KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Dünyanın sonu nükleer ile gelecek zaten ... Mesajı Paylaş

ukrayna nükleer balistik güç olsaydı rusya ukaraynaya saldırabilirmiydi bu örnekleri çoğaltabiliriz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: malaga - 16 Kasım 2023, 10:17:26
Bencede caydırıcı güç olmak istiyorsanız nükleer balistik güç olmalısınız bunun başka çözümü yok örnek Kuzey Kore hiç kimse aklından bile geçiremiyor Kuzey Kore'ye saldırmayı.

Hayır ben anlamıyorum Kozey Kore'ye saldırıp ne yapacaklar ki? Niye saldırsınlar k?. Başka dertleri mi yok? Mesajı Paylaş

Okuduğunu anlamıyorsun galiba konu KuzeyKore değil Mesajı Paylaş

Kaan ın gerçekten motor-radar vb önemsenmeden sadece test uçuşu için havalanması yılbaşına kadar mümkün mü? Mesajı Paylaş

Gerçek manada bir uçuş olmaz ise teker kesmek gibi bu çok kolay yapılabilir. Tam bir uçuş icin bu cussedeki bir uçak için bence çok kısa bir zaman dilimi ve büyük bir risk ama yapılır ise dünyanın en zor işlerinden biri bu kadar kısa zamanda yapılmış olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Türkay - 16 Kasım 2023, 11:26:51
  Kaan ın gerçekten motor-radar vb önemsenmeden sadece test uçuşu için havalanması yılbaşına kadar mümkün mü?
Bence mümkün. Ben Türk mühendislerimize güveniyorum. Ve TUSAÞ'ın uçağı düz olarak sadece uçuracaklar. TUSAÞ bunu ikinci prototipte bence başaracaktır. Ama sorarsanız F110 motorlu "operasyonel" Kaan 2028'e yetişir mi. Bence bu soru işareti. Çünkü ASELSAN ve TÜBİTAK BİLGEM'in yapacağı görev bilgisayarı ve bütünleşik bilgisayar yazılımlar , yapay zeka, elektronik donanımlar yani F35'e dediğimiz gibi uçan sensör ve uçan bilgisayarı tam anlamıyla operasyonel yapabilir miyiz , orası muamma. Hava SOJ projesinin gelişimi bu durum için önemli ve 2027-2028'e ertelenmiş proje. Bu proje o projenin yol göstericisi olacak bir bakıma. Ama sonuçta şunu düşünebiliriz. TF35k'yı o zamana yetişmeyeceğini göre (gayet normal) bu projede yetişmemesi normal. Amerika'nın F110 vermesi de bende hep şüphe doğurduğu ve giderek batı ile çatışmamızın artacağını da hesaplar isek ... Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: malaga - 16 Kasım 2023, 12:37:56
Gerçek manada bir uçuş olmaz ise teker kesmek gibi bu çok kolay yapılabilir. Tam bir uçuş icin bu cussedeki bir uçak için bence çok kısa bir zaman dilimi ve büyük bir risk ama yapılır ise dünyanın en zor işlerinden biri bu kadar kısa zamanda yapılmış olur.
Baykar'ın TB3'ü gibi ya da Hürkuş gibi ilerlemez. Bence yavaş yavaş ilerler
. Bir anda uçurmazlar. Aralıkta teker keser biraz biraz havalanıp dönüş yapar. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

Alıntı yapılan: Türkay - 16 Kasım 2023, 11:26:51
  Kaan ın gerçekten motor-radar vb önemsenmeden sadece test uçuşu için havalanması yılbaşına kadar mümkün mü?

Neden bu kadar büyütüldü KAAN'ın uçması anlamadım ... Hürjet gibi bir jeti aylardır uçuran Tusaş KAAN'ı da rahatlıkla uçurur...

En kolayı uçması zaten , zor olan yerli  motor , Aesa radar yani temel alt sistemleri 21.yy gereksinimlerini karşılayacak -bir F-22 ile hava savaşında hayatta kalabilecek- yeterlilikte yerlileştirmek....

Hürjet sonrası uçuş en kolay iş... Abartmayın lütfen.
Dünyanın en kaliteli motorlarından 2 tane var üzerinde tabiki uçacak....

O motorları motosiklete taksan o bile uçar 🤣🤣🤣 Mesajı Paylaş

f16 vb derken yakında traktörlerle uçmaya başlayabiliriz. Bu nedenle Kaan ın erken duhul olarak en azından acil ihtiyaca (nesil 4-4,5 neyse artık) yakınlığını anlamaya çalışıyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz