KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 05 Aralık 2023, 18:22:39
Acaba 3D yazıcı ile seramik bıçak basılabilir mi? Sanki olur gibi geliyor bana...
HP türbinlerde kullanılacak Eutectic Seramik matris kompozit bıçaklarda tek kristal olarak üretilecek. LP türbin kademesinde ve diğer bölümlerde dediğiniz olabilir. Ama tek kristal için yönlendirilmiş döküm ile katılaşma (directionally solidified) sistemi kullanılacağından pek mümkün değil gibi geliyor bana.

Ayrıca HP kademesinde, Stator bölümünde (hareketsiz) dediğiniz olur. Mesajı Paylaş

Katmanlı üretim ardından veya kademeli olarak ısıtılıp dövülür ise nasıl bir sonuç çıkar acaba??? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 05 Aralık 2023, 16:52:19
Alıntı yapılan: Denizci16 - 02 Aralık 2023, 19:06:39
Sn vls Kaan dahili olarak som-j atabilcek mi?
Bu sorunun cevabını Sn Gürcan Okumuş vermişti.

Quote :

SOM-J, F-35 iç istasyonu için geliştirilen bir seyir füzesi olmakla beraber hem F-16'da hem Milli Muharip Uçağımızın (MMU) iç istasyonunda kullanılabilecek çok yetenekli önemli bir seyir füzemiz

Unquote.

https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/tubitak-sage-turkiyenin-yeni-fuzelerini-hazirliyor/2250793

İçime su serptiniz demek ki dahili istasyonlar ile hasım ülke topraklarında derin darbe operasyonu yapabilceğiz demek oluyor bu.

Geriye bir tek 2000 lb. Bombayı dahili olarak taşıyıp taşımadığımız bilgisi kalıyor,ama şunu söyleyebilirim som j alabilcek ise 2000 lb bombada taşıyordur, dâhili olarak. Mesajı Paylaş

seramik ısıya alaşım metallerde basınca dayanıklıdır
sadece seramik türbin kanatçığı yaparsanız un ufak olur dağılır. o yüzden alaşım yada kaplama şeklinde denemeler yapılıyor. Mesajı Paylaş

dünya üzerinde ısıya daha dayanıklı maddeler var aslında. mesela hafnium-carbon-nitrojen 4200 derece erime sıcaklığı var yada aerogel tipleri var yüksek ısıya dayanan Mesajı Paylaş

Demek olay sadece ısıya dayanmakla bitmiyor oluşan basınca da dayanmalı... Mesajı Paylaş

Isı değil, Sıcaklık ..........  ;D Mesajı Paylaş

burada yazanların çoğunluğu sayısalcı ve sözel kelime kullanımı konusunda sözelcilere göre daha fazla dikkatsiziz Mesajı Paylaş

KAAN pilotsuz bir şekilde, siha gibi uçabilecek mi acaba? Başka bir forumda bu soruyu sordum, düzgün bir cevap alamadım.
Test uçuşlarını pilotsuz yaparsak daha hızlı hallederiz gibi geliyor bana. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz