KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Az önce "olmaz ama yine de bir deneyeyim" dedim ve Flightradar24'e göz attım.

Flightradar24 sitesinde an itibarıyla Kaan'ın havalanacağı TUSAÞ tesislerine iniş yapan BCH12345 olarak adlandırılan "TAİ T625 Gökbey" helikopterini ve canlı hava trafiğini gördüm.

TAİ T625 Gökbey'in anlık hızı 72 kts yüksekliği 2825 ft olarak soldaki sütunda veriliyordu. Rotası bile vardı.

Yarın gözüm bu sitede olacak. Eğer televizyonlar canlı verirse Kaan'ın kalkışını, rotasını, hızını, maksimum hızını, çıktığı yüksekliği buradan takip edebiliriz demek ki.

Tabii ki Kaan'ın çağrı kodu N/A (not available) olur yine herhalde.  :D

Mesajı Paylaş

Uçuş ertelenmiş. Yer testleri henüz tamamlanmadığı için uçuşun ertelendiği belirtilmiş. Mesajı Paylaş

Haber kaynağı nedir arkadaşlar? Link var mı? Malum 1-2 hafta önce de böyle haberler çıkmıştı...  ??? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: buraktunahan - 26 Aralık 2023, 16:17:53
Haber kaynağı nedir arkadaşlar? Link var mı? Malum 1-2 hafta önce de böyle haberler çıkmıştı...  ???

Ahanda link: https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/milli-savas-ucagi-kaan-ilk-ucusunu-birkac-hafta-icinde-yapacak/3092947

Teker kesme testi yaparlar belki yarın. Ha bu arada, benim asıl helecanla beklediğim haberler; "TF-6000 motorunun ilk ateşlemesi yapıldı" haberi ile "Murad AESA radarı seri üretime hazır" haberidir.

Ayazda donsuz ve atletsiz kalmak üzereyiz, hava kuvvetleri açısından. Bu iki alet bizim donumuz ve atletimizdir. Kaan ise kışlık paltomuz olacak. Paltodan evvel kişiye don-atlet lazımdır!  ;) Mesajı Paylaş

Ne diyelim, hayırlısı olsun. Yeter ki başarılı ve emniyetli bir ilk uçuş olsun da... Önemli olan o... Gerisinin önemi yok... Mesajı Paylaş

Yer ve Taxi testlerinin devam etmesi nedeniyle 1. Ay kadar ertele olduğu geçiliyor. Kaynak AA olduğundan dikkate almak gerekir.
Muhtemel konjonktürü de düşündüğümüzde, şubat sonu Mart başı tarihleri görünüyor ancak öncesinde yer veya taxi testleri görüntüleri servis edilecektir. Yer + Taxi testleri tamamlanarak uçması,
proje açısından da zaten en doğru ve sağlıklı yol.

Final halini Yer testinde görmek de güzel olacaktır.

Kaynak AA
https://twitter.com/aa_finans/status/1739637376589111388?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet Mesajı Paylaş

Seçim ertelemesi bu , kimse yer testleri bahanelerine inanmasın...Kimse söylemek istememiş de ben söyleyeyim... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz