KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: malaga - 22 Şubat 2024, 08:48:59
İonnis Theodoratos den haber varmı arkadaşlar yorumlarını çok merak ediyorum.

Söylenene göre dün sabah hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmış ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 22 Şubat 2024, 09:39:33
Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2024, 09:06:04
Diyeceklerini ben söyleyim. İngilizlerin yardımı ile yaptılar, F35 projesine alınıp kopya çektiler, Ukraynalı mühendisleri kullandılar, gerçek 5. nesil değil, İsrail içinde sorun olacaklar, revizyonist Türkiye en sonda bir satır Yunan devletine öneri ile mevzuyu kapatır.

Bir Yunanlı tanırsın çok iyidir ikinciyi tanırsın oda çok iyidir üçüncüde iyi çıkınca bize yanlış söylemişler aslında Yunanlılar çok iyi insanlar sanırsın sonra o çok iyi üç Yunanlı bir araya gelince kitlesel karakterler ortaya çıkar o zaman anlarsın Yunanlının essahtan Yunanlı olduğunu

+1 ve +1. İki paragrafa da katılıyorum. Tek tek birey olarak makul olabilen bu "arkadaşlar", toplu halde bulunduklarında neden sapıtıyorlar, anlamak güç.

Sosyal etki ... Mesajı Paylaş

Ardan Abi duygusal adamdır, amcam gibi de severim. Benim için tartışmasız büyük otoritedir. Birçok konuda yaptığı saptamaları doğru çıkmamıştır. Sonuçta bunlar tahmin, kızamam fakat işini Türkiye'de en güzel yapan, tam bir vatanseverdir.

Videonun sonunda 21 Þubat Türkiye'nin orta ölçekli süper güçe evrilmesinin ilk günüdür diye bitirdi. Ben de katılıyorum buna. :)

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 22 Şubat 2024, 09:39:33
Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2024, 09:06:04
Diyeceklerini ben söyleyim. İngilizlerin yardımı ile yaptılar, F35 projesine alınıp kopya çektiler, Ukraynalı mühendisleri kullandılar, gerçek 5. nesil değil, İsrail içinde sorun olacaklar, revizyonist Türkiye en sonda bir satır Yunan devletine öneri ile mevzuyu kapatır.

Bir Yunanlı tanırsın çok iyidir ikinciyi tanırsın oda çok iyidir üçüncüde iyi çıkınca bize yanlış söylemişler aslında Yunanlılar çok iyi insanlar sanırsın sonra o çok iyi üç Yunanlı bir araya gelince kitlesel karakterler ortaya çıkar o zaman anlarsın Yunanlının essahtan Yunanlı olduğunu

+1 ve +1. İki paragrafa da katılıyorum. Tek tek birey olarak makul olabilen bu "arkadaşlar", toplu halde bulunduklarında neden sapıtıyorlar, anlamak güç.
içlerindeki gerçek yaratık açığa çıkıyor da ondan Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2024, 10:19:38
Doyamıyom bakmaya. Aya gitsek bu kadar süksesi olmazdı.
Çok ilginç bir başarı gerçekten de. Þunun kanopisini iniş takımını yerli yapmamız bile şaşılacak başarı bunlar dünyada en niş işler havacılıkta. En merak ettiğim şeyde biz bunun uçuş bilgisayarında koşan fly by wire ı gerçekten yerlimi yaptık en çok onu merak ediyorum. Bu kadarda olmaz çünkü fly by wire ı İngilizler İtalyanlar filan vermiştir normal olan bu bence şu aşamada. Onu damı yaptık yoksa hayret bir şey

hürjetin uçuş bilgisayarını italyada yaptırdık ama yazılımı bizdendi. ama kaandaki uçuş ve görev bilgisayarları ana kartlar dahil tamamen aselsan yapımı yazılımı havelsan yapımı. aselsan kaanın uçuş bilgisayarı ve görev bilgisayarını mecliste bile sergilediler geçen sene Mesajı Paylaş

Bilgisayar bir donanımdı onu yapmak kolay nispeten. Gerçek zamanlı işletim sistemi filan işi onlar. Ama içinde koşan yazılımlar yılların tecrübesinin eseri. Fly by wire yapmak çok zordur benim hissiyatım böyle yani. Birileri biz bunu yaptık diye tefe koyup çalması gerekiyordu duymadık hiç öyle bir haber büyük iş bu çünkü. Saklamayı gerektiren bir  yanıda yok yapabilen ilk gün yaptık der yani.  Bilemeyiz bir destek alınmış olabilir sessiz sedasız çaktırmadan şimdilik yabancı fly by wire koşuyordur. Uçak inerken arka stabilatör minik minik oynuyor o işte fly by wire yazılımı yada havalanırken o kanat çırpma fly by wire ın aklı. Bunları ne ara çalıştık başardık. Bence İtalya desteği var bu işte yada İngiliz hatta Amerikan da olabilir. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2024, 13:50:07
Bilgisayar bir donanımdı onu yapmak kolay nispeten. Gerçek zamanlı işletim sistemi filan işi onlar. Ama içinde koşan yazılımlar yılların tecrübesinin eseri. Fly by wire yapmak çok zordur benim hissiyatım böyle yani. Birileri biz bunu yaptık diye tefe koyup çalması gerekiyordu duymadık hiç öyle bir haber büyük iş bu çünkü. Saklamayı gerektiren bir  yanıda yok yapabilen ilk gün yaptık der yani.  Bilemeyiz bir destek alınmış olabilir sessiz sedasız çaktırmadan şimdilik yabancı fly by wire koşuyordur. Uçak inerken arka stabilatör minik minik oynuyor o işte fly by wire yazılımı yada havalanırken o kanat çırpma fly by wire ın aklı. Bunları ne ara çalıştık başardık. Bence İtalya desteği var bu işte yada İngiliz hatta Amerikan da olabilir.
ilk fly by wire ımızı hürkuşta yapmıştık zaten nesine inanamıyorsun. Mesajı Paylaş

F-16 dan gelen birikim olmaz mı ? F-16 ile tanışıklığımız 40 seneyi devirmek üzere +  iha lardan kazanılmış çok ciddi bir birikim de bu tarafa transfer edildi, iha dediğimiz aletler olduğu gibi , tabiri caizse, uzaktan flywire sistemler, gerisi bu büyüklükteki kuşa uyarlamak ki bayağı bir zaman geçti proje başlayalı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2024, 13:50:07Bence İtalya desteği var bu işte yada İngiliz hatta Amerikan da olabilir.

Sadece ölçülemez sosyal konularda değil, işte beele ve ara sıra, ölçülebilir teknik konularda da saçmalıyorsunuz Sayın putty. FLIR sistemlerindeki aktif düzeltmeyi yapan adam mı yapamayacak fly-by-wire sistemini?  :) Mesajı Paylaş

Benim Kaan ile alakalı merak ettiğim üç şey var:
1-Gövde içi silah istasyonları yan yana mı tandem mi?
2-Gövde içi silah istasyonlarında 1000lb ye kadar mı mühimmat taşıyabilecek yoksa 2000lb ye kadar mı?
3-Hava-hava(4/6 bvr kaç tane taşırsa artık+2wvr), hava-yer(2 bvr+2 wvr+2 hgk/lgk 82 veya 83/84 hangisi isteniyorsa) yüküyle kaç km muharebe yarıçapı olacak? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz