KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Ben hala arka iniş takımlarının birbirine yakın konumlandırılmasına takmış durumdayım. F-22 gibi aralarındaki mesafe geniş olsa daha yakışıklı olacak KAAN. İnşallah nihai tasarım böyle olur. Mesajı Paylaş

🗣 SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün: (KAAN'ın ilk uçuşu/CNN Türk)

💢 KAAN'ın test uçuşları zarflar açıla açıla farklı irtifalarda ve farklı uçuş profillerinde devam edecek.

💢 Yerli ve milli motor hedefimiz için de ekiplerimiz gayretle çalışıyor.

💢 Yerli motoru seri üretime yetiştirmeye çalışıyoruz. İlk teslimatlarda olmasını hedefliyoruz.

Biri bana motorun 2028e nasıl yetişeceğini söyleyebilir mi?

Uçak mühendisliği okuyan bir arkadaşım herhalde f110 devşiririz diyor, düşünceniz ne? Mesajı Paylaş

Savaş zamanı takvimleri ile barış zamanı takvimleri çok farklıdır. Barış zamanı on yılda geliştirilen şey savaş zamanı üç ayda bile geliştirilebilir bazen. Savaştan kasıt motivasyon faktörü. Soğuk savaş zamanı bir F35 geliştirme zamanında Amarika F111 F18 F15 F18 F14 F16 yı daha yanında unuttuğumuz bir dolusunu geliştirdi şimdi şu helikopter bu helikopter diye 20 yıldır tartışıyorlar yapıp yapıp çöpe atıyorlar soğuk savaşta yaptıkları helikopterleri hala ağzımız açık şaşıp kalıyoruz gördükçe Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Uzun zamandır beklenen uçuş, planlanandan sadece 2 ay kadar sonra gerçekleşti. Bu bile bir başarı. Hayırlı olsun. Bu henüz prototip ve pek çok eksiği, değiştirilmesi gereken kısımları var. Yapılacak testler ve değerlendirmeler sonucu daha da güzel bir hale dönüşecek. Bu haliyle bile epey ses getirdi. Artık motor konusunu da tam olarak çözersek bizi kimse tutamaz.

Bu arada Yunanlı ergenlerin kendi aralarına neler söyledikleri benim hiç umurumda değil. Sizlerin onları umursayıp buralarda paylaşarak kendinizi onların seviyesine düşürmemenizi tavsiye ederim.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

O değilde dış dünyada Kaan nasıl değerlendiriliyor yada nasıl yankı buldu burda paylaşsak güzel olur...

Herkez gıpta ediyordur bence... Mesajı Paylaş

Þu uçağı 6 ay sonra full afterburner ve yarım depo yakıt ile "vertical take-off" dikey kalkış yaparken hayal ediyorum ,amma süksesi olurdu... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 22 Şubat 2024, 16:58:50
Savaş zamanı takvimleri ile barış zamanı takvimleri çok farklıdır. Barış zamanı on yılda geliştirilen şey savaş zamanı üç ayda bile geliştirilebilir bazen. Savaştan kasıt motivasyon faktörü. Soğuk savaş zamanı bir F35 geliştirme zamanında Amarika F111 F18 F15 F18 F14 F16 yı daha yanında unuttuğumuz bir dolusunu geliştirdi şimdi şu helikopter bu helikopter diye 20 yıldır tartışıyorlar yapıp yapıp çöpe atıyorlar soğuk savaşta yaptıkları helikopterleri hala ağzımız açık şaşıp kalıyoruz gördükçe

Eğer cidden ilk teslimatların bi bölümü yerli motorla gelecekse, ben TF-35000inin bu yıl ateşlenmesine hazır olun derim, çünkü o testler bu testler derken zaten 3 yılı bulur Mesajı Paylaş

Bence 2026-2027 gibi yerli motor harici tüm sistemler hazır olur ve gerekli revizeler yapılır.
Yani o tarihlerde seri üretim için uçak hazır olur.

2024 başındayız

2024-2025-2026-2027 daha üç dört sene var Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 22 Şubat 2024, 17:13:44
Bence 2026-2027 gibi yerli motor harici tüm sistemler hazır olur ve gerekli revizeler yapılır.
Yani o tarihlerde seri üretim için uçak hazır olur.

2024 başındayız

2024-2025-2026-2027 daha üç dört sene var

Öyle de, motor seri üretime girecek diyorlar o tarihte, TF-35K seri üretime 2027de girecekse, f110dan mı devşiriyorlar nasıl yapıyorlar? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz