KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

KAAN ikinci uçuşunu da başarıyla tamamladı.

http://youtu.be/szNsgpp9zrk?si=sbADIyGH6bYn7W0G Mesajı Paylaş

Þu fly by wire kabusunu çok şükür sorunsuz atlattıkya gerisi kolay Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Þöyle bir bakın bakalım , ilk uçuştan farklı bir tasarım ayrıntısı var mı arkadaşlar ... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 06 Mayıs 2024, 17:37:20
Þu fly by wire kabusunu çok şükür sorunsuz atlattıkya gerisi kolay

Sn putty ilk uçuştada bir anormallik yoktu ki sağa sola yalpalama mı yaptı.. hayır.

Burun yada kuyruk aşağı yukarı mı yalpaladı?

Hayır

Sadece yatay stabilizörler çok hareket yaptı aşağı ve yukarı

Yoksa ilk uçuştada ikinci uçuştada istikrarlı ve kararlı uçuş dinamiği göstedi bunda geniş gövdenin ve geniş kanatların avantajı diyelim

Ayrıca hava kuvvetleri grisi ile sanki önlemeye kalkan uçak gibi yani ihtişamlı... Mesajı Paylaş

Çok temiz bir uçuştu.

Ülkemle gurur duyuyorum.

Emeği geçen herkesi tebrik ederim. Mesajı Paylaş

Þu detayı inceler misiniz arkadaşlar ilk uçuş ile ikinci uçuş arasında ön tarafta bir form farkımı var yoksa açıdan dolayımı böyle görünüyor ben karar veremedim
Hava alığında da bir form farkımı var daha açılı gibi.

İlk uçuşa ait foto
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Uçak yerde yata yata şişmanlamış gıdığı çıkmış. :)

İlk uçuştan önce yeralan elektrooptik sisteminin üst ve alt pencereleri sökülmüş o yüzden burun formu iyice gözü tırmalar olmuş. Mesajı Paylaş

Bu aslında ikinci bir test pilotunun ilk uçusuydu. Dolayısıyla sanırım bu yüzden gerek uçuş zarfı , gerek iniş takımlarının açık olması gibi detaylar ilk uçusla aynı veya çok benzerdi.

Artık uçuş yapmış iki test pilotumuz var. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz