KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Alıntı yapılan: KARACI - 26 Aralık 2024, 11:24:04Suudi savunma heyeti 2 gundur burada. Kaan istiyorlar haberleri var, yuksek adetlerde.
Bu haber doğruysa Ortadoğu yeniden şekillenir Mesajı Paylaş

Suudilerin daha gerçek prototipi bile ortada olmayan bir projeye böyle bir yatırım yapacağını hiç düşünmüyorum. Hele ki Türkiye gibi havacılık sektörüne yeni giren ve Tusaş gibi bu konuda hiç bir tecrübesi olmayan bir firmaya güvenerek. İHA konusunda bir şey istiyor olabilirler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Aralık 2024, 11:54:45Adamlarda para bol ; 2-3 petrol kuyusunun geliriyle de KAAN alıverirler...

Olay sadece para bastırıp uçak almak değil. 2030 a kadar savunma sanayisinde %50 yerliliğe ulaşma dertleri var. Yemen savaşında ambargoyu yediler.Gcap işi bundan olmamış olabilir. "Siz parayı verin,  gerisine karışmayın. " dediler, adamlar da soluğu türkiyede aldı. Maksimum yerli katkı isteyeceklerdir. Mesajı Paylaş

Bu ülkeler silah tedariğinde ordularını donatmada çok sıkışmışlık yaşayan ülkeler. 30 milyar dolara uçak bile alsalar hatırlarının bir sınırı var. Türkiye onlara alışmadıkları kadar esneklik sunuyor olabilir. Bizim uçağımız aviyoniğimiz mühimmatlarımız eğer samimi iyi niyetli bir paylaşım sunarsak gerçekten de çok cazip olabilir. Ben Suudi kralı olsam gerçekten Türkiye yi bir denerim. Bu ülkelerin Türkiye den silah alması İsrail in Amerika'dan silah almasındaki avantajları gibidir. Mesele en iyisi meselesi değil Azerbaycan daki kafa kafaya verince elde edilen fayda çarpanını düşünün tüm endüstrinle mühendisinle Azerbaycan ı iyi niyetle kucaklarsan fayda çok muazzam oluyor. O kadar olmasa bile bu ülkeler içinde Türkiye benzer bir ferahlık getiriyor. Birde endüstriyel katılım offset benzeri durumlar gibi isterler oda fayda. Bu pazar bizim hinterlantımız bunun gereklerini yaparak çok büyük rakamlara ulaşmak çok mümkün.

Ben bazı ülkelerin kabiliyetlerini arttırmada kıskanç olmamamız gerektiğini düşünüyorum. Biz Avrupa ülkesi gibi değiliz bu coğrafya biraz kudretli olmalı ve kendine yetebilir bir birine de destek olabilir olmalı. Türkiye füze yapıyor iyi güzel ama güvenebileceğin ülkelerinde bir şeyler yapması başka bir güvencedir. Biz konuda çok yalnızız. Amarika bile sıkışınca silah alıyor mermi alıyor müttefiklerinden görüyorsunuz. Verelim füze uçak teknolojisini onlarda yapsın bir şeyler kötü olmaz biz Hollanda değiliz kıskanacağız Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: HKY - 26 Aralık 2024, 12:25:24
Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Aralık 2024, 11:54:45Adamlarda para bol ; 2-3 petrol kuyusunun geliriyle de KAAN alıverirler...

Olay sadece para bastırıp uçak almak değil. 2030 a kadar savunma sanayisinde %50 yerliliğe ulaşma dertleri var. Yemen savaşında ambargoyu yediler.Gcap işi bundan olmamış olabilir. "Siz parayı verin,  gerisine karışmayın. " dediler, adamlar da soluğu türkiyede aldı. Maksimum yerli katkı isteyeceklerdir.

Evet muhtemelen (en azından kendilerine dair) proje ortaklığı, bazı parçaların ortak üretimi ve belki montaj hattı kurulmasını isteyeceklerdir. Mesajı Paylaş

Daha önce defalarca yazdık. İsrail bölgede kendinden başkasına F-35 verilmesine çok katı şekilde karşı çıkıyor.

Suudi Arabistan, Katar, BAE, Mısır gibi ülkeler KAAN'ı ellerini ovuşturarak bekliyordur. 2. ve 3. Prototipler ortaya çıkıp testler yoğunlaşınca resmiyete dökülen anlaşmalar dahi görürüz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 26 Aralık 2024, 12:32:27Bu ülkeler silah tedariğinde ordularını donatmada çok sıkışmışlık yaşayan ülkeler. 30 milyar dolara uçak bile alsalar hatırlarının bir sınırı var. Türkiye onlara alışmadıkları kadar esneklik sunuyor olabilir. Bizim uçağımız aviyoniğimiz mühimmatlarımız eğer samimi iyi niyetli bir paylaşım sunarsak gerçekten de çok cazip olabilir. Ben Suudi kralı olsam gerçekten Türkiye yi bir denerim. Bu ülkelerin Türkiye den silah alması İsrail in Amerika'dan silah almasındaki avantajları gibidir. Mesele en iyisi meselesi değil Azerbaycan daki kafa kafaya verince elde edilen fayda çarpanını düşünün tüm endüstrinle mühendisinle Azerbaycan ı iyi niyetle kucaklarsan fayda çok muazzam oluyor. O kadar olmasa bile bu ülkeler içinde Türkiye benzer bir ferahlık getiriyor. Birde endüstriyel katılım offset benzeri durumlar gibi isterler oda fayda. Bu pazar bizim hinterlantımız bunun gereklerini yaparak çok büyük rakamlara ulaşmak çok mümkün.

Dünyada ve bölgemizde sıkı ekonomik bağlar kurmalı, kültür ihracı yapmalıyız. Bu tür bağlar karşınızdakinin size bela olmadan, daha bir samimiyet ve anlayış içinde dengeli yaklaşımını sağlayacaktır. Savunma Sanati ürünleri bakımından ABD'nin yaptığı gibi bazı kilit ürünlerin, girdilerin üretim yeteneği sadece bizde olmalı. Elektronik olarak da bize karşı kullanılmaması için gerekli tedbirler alınmalı. Rusya, kısmen ABD  gibi bir miktar downgraded modeller de seçilebilir ihraç için.

Kültürel ihraç bakımından yemek ve dizi kültürümüz işini baya yapıyor. Ama yemek kültürü bakımından Yunan mutfağından 2-3 kat zengin olmamıza karşın, hala onların hem de birçok bizden çaldıkları ürünle en iyi mutfak olarak görülmesi, tanıtımda ne kadar etkisiz olduğumuzu, aslen sadece ürünlerin kendilerini tanıtması ile bu noktada olduğumuzu gösteriyor. Bir ara müzik bakımından da kültürel etkimiz hayli yoğundu. Ancak ben özellikle son 10 yıldır müzik sektöründe bir gerileme, yaratıcı ürünlerde durağanlık görüyorum. Gerçi dizi sektöründe de bir yavanlık söz konusu son zamanlarda. Kaan konusundan girdik buralardan çıktık. Affola... 

Ben bazı ülkelerin kabiliyetlerini arttırmada kıskanç olmamamız gerektiğini düşünüyorum. Biz Avrupa ülkesi gibi değiliz bu coğrafya biraz kudretli olmalı ve kendine yetebilir bir birine de destek olabilir olmalı. Türkiye füze yapıyor iyi güzel ama güvenebileceğin ülkelerinde bir şeyler yapması başka bir güvencedir. Biz konuda çok yalnızız. Amarika bile sıkışınca silah alıyor mermi alıyor müttefiklerinden görüyorsunuz. Verelim füze uçak teknolojisini onlarda yapsın bir şeyler kötü olmaz biz Hollanda değiliz kıskanacağız
Mesajı Paylaş

https://www.savunmasanayist.com/suudi-arabistandan-100-adet-kaan-hedefi/

Savunmasanayist bile haber olarak geçmiş. Aslı varki dumanı bize ulaşmış.
Önemli olan Suudilere ne ölçüde ortaklık tanınacağı! Mesajı Paylaş

Tüm KAAN projesinin geliştirme , altyapı , bizim hava kuvvetlerin alacağı uçakların parası çıktı.

Hep ABD-Avrupa'ya mı para gömecekler , bu petrol zengini ülkeler biraz da bize çalışsın... Mesajı Paylaş

Trump tüccarı müsaade ederse olur neden olmasın? Gene bir beyaz kareli fotoğraf isterse o para Amerika'ya kayar. F-35 olmaz belki ama bi f-15x olur.

Öte yandan Suudi, Katar, bae ve hatta Kuveyt, ırak , Türk devletleri ,Pakistan ve Türkiye aynı uçağı kullanırsa İran'ın Ortadoğu'da selasını okuturlar. ve ayrıca Rusya ve çin de ne Ortadoğu'ya ne orta Asya'ya bulaşamaz. 1400 yıllık kavga biter.(gerçi biz kavgaya sonradan dahil olduk ve şii,Sünni,hristiyan,musevi her dört tarafta da kan kardeşlerimiz var ama terazi elimizde olur hiç olmazsa) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz