KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Umarım Suudlara fazla taviz vermeyiz. Parayı bastırıp kendi ülkelerinde üretmeyi dahi teklif edecekleri söyleniyor. Haberde bile bu minvalde bir şey var. Suudlar bana hiçbir noktada güven vermiyor üstüne paraları var diye de Türkiye'nin havacılıktaki İstiklal mücadelesi diyeceğimiz bir uçağı neden paylaşımda bulunalım. Parasını verip tüm kontrolü bizde olacaksa ne ala. Ama onun dışında Ne Şam'ın şekeri, ne Arabın yüzü. Haa bu genel olarak Kaan hakkında düşüncem. Milden Kaan Siper bunlar özel projelerimiz. Bize ait olmalı ya da Bize yakına verilmeli. (Hürjet zırhlı araç olabilir mesela.) İngiliz eniği öhöm pardon Vahhabi onlardan biri değil. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer. Bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

P3 kadar test süreçleri başarıyla tamamlanırsa TUSAŞ'tan hariç ek iki üretim merkezi gelecek talepler için zor kurtarır. Mesajı Paylaş

Üretim merkezleri açmak zor değil ama yetişmiş personel bulmak zor olabilir, yoksa Tusas sıfır hata ile nasıl üretim yapıyor tabi ki yetişmiş personeller ile.... Mesajı Paylaş

Yıl bitmeden KAAN'ın 3. uçuşu olacak diye iddialar vardı geçen ay ama galiba bir gelişme yok bununla alakalı.

Muhtemelen 2. ve 3. prototipe yöneldiler ve bu nedenle P0 prototipi tamamen yer testlerinde kullanılıyor artık.

O yüzden ben 3. uçuşu beklemiyorum artık. P1 ve P2 prototipleri bitip uçuşları yeni prototiplerde göreceğiz çok yüksek ihtimalle. Mesajı Paylaş

Sayın archangel mevcut haberlerde sizin belirttiğiniz gibi. Pt2 2025 sonu uçuyor inşallah

https://www.defenceturk.net/kaanin-diger-prototipleri-daha-fazla-ucacak

Mesajı Paylaş

Motor istenilen verimde olmazsa bu yazılanların hepsi fasa fiso kalır...

TF-3500 bizim için hayati bir mesele...

Olmazsa yine ABD-Avrupa peşinden motor verin diye koşarız... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 28 Aralık 2024, 12:59:20Olmazsa yine ABD-Avrupa peşinden motor verin diye koşarız...

AB'de ona uygun motor yok. F110 hariç, Kaan'a uygun seri üretimde olan batılı motor yok hatta.

F119 seri üretimde değil. F135 var ama o da tekli kullanılacak şekilde kurgulanmış. İlginç bir durum açıkçası. Becerebilirsek TF-35000'i seri üretmeyi, motorun Kaan hariç başka müşterisi de çıkabilir. Mesajı Paylaş

Mevcut şartlar altında GE F110'a tek alternatif, RR'nin pearl 10x çekirdeği üstünden teklif ettiği motor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 31 Aralık 2024, 17:24:51Mevcut şartlar altında GE F110'a tek alternatif, RR'nin pearl 10x çekirdeği üstünden teklif ettiği motor.

Mesele F110 yapamamak değil ki TEİ ;
"Bize 10 sene verin F-110 muadili motor yapalım" deseydi kafanı yasla arkaya bak keyfine 10 sene sonra F-110 motoru üretmeyi rahatça beklerdik...

Ama biz hedefi-çitayı 5.nesil ,F-119'un bile üstünden koyduk...

Bu başarılar mı , şüpheyle bakılıyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 31 Aralık 2024, 17:24:51Mevcut şartlar altında GE F110'a tek alternatif, RR'nin pearl 10x çekirdeği üstünden teklif ettiği motor.
TF-35000 ne kadar alternatifse, bu da o kadar alternatif. Şu anda seri üretimde mi bu motor? Hayır. Hatta teklif edildi mi gerçekten, o bile belli değil. Rivayet öyle.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 31 Aralık 2024, 17:50:08Ama biz hedefi-çitayı 5.nesil ,F-119'un bile üstünden koyduk...
Açıklamalara bakılırsa, hedefimiz tam olarak F119'un muadili bir motoru tasarlamak ve üretmek. Ne çok üstü, ne çok altı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz