KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Aslında pekala oluru var bu işin. Şöyle ki; Pakistan WS-10G motoru için modifiye edilmiş gövdeyi üretir. Gövde için gereken hattı biz kurarız. O hat bize de gövde üretebileceği için çıkarımıza da olur.

Motorunu ve aviyoniklerini Çin satar. Bu bileşenleri derlemek, bütünü test etmek ve yazılımı tamamlamak da Pakistan'a kalır. Sarp bir yoldan giderek, bin bir emekle uçak yapmayı öğrenirler.

Amma ve lakin soru şu: Pakistanlılarda o dirayet, o sabır, o beceri ve para var mı? Mesajı Paylaş

Aviyonikleri Çin'den alacağını zannetmiyorum, zira ASELSAN ve Roketsan'ın Pakistan ile ciddi üretim anlaşmaları gözüküyor. Bu durumda Çin motor verir mi sorusu daha öne çıkıyor. Bence Pakistan 2032-35 sonrasını bekleyebilir. FC-31 teslim alırsa, Hindistan'ın AMCA sı da muhtemelen uzayıp uzayacağı için.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 10 Ocak 2025, 10:20:40Aviyonikleri Çin'den alacağını zannetmiyorum, zira ASELSAN ve Roketsan'ın Pakistan ile ciddi üretim anlaşmaları gözüküyor. Bu durumda Çin motor verir mi sorusu daha öne çıkıyor.

Sadece motoru satmaz Çin. Avyonikleri de satarak bu işteki kazancını katlamak ister. Mesajı Paylaş

Türkiye , ABD müttefiki; Pakistan , Çin müttefikidir.
Çin , Pakistan'ı tekrar ABD'ye kaptırmamak için herseyini Pakistan'a verecektir , veriyor da...Zaten Çin , Korvet işini bize nasıl bıraktı hayret.

Uçak  işinde JF-17 ile güzel bir işbirliğine gittiler ,  Pakistan-Cin havada aynen devam eder...

Bir de Türkiye - ABD işbirliğini-müttefiklığıni sadece askeri olarak düşünmeyin. Savunma sanayini geçin Ekonomik-siyasal alanda sıkı sıkıya bağlıyız.

Pakistan-Çin-Turkiye işbirliği sadece bu 3 devlete bağlı değil.. Mesajı Paylaş

ABD- Pakistan ilişkilerinde,

Taliban-Afganistan faktörünün değerlendirmesini kim yapabilecek ?

Müttefikler, ne çabuk düşman oldu, ilginç bir değerlendirmesi olmalı. Mesajı Paylaş

Çin, J-35 satmak varken niye böyle ucu başı belli olmayan, başına bela olacak bir projeye girsin? Çin artık eski Çin değil. Adamlar ürün satıyor artık, eskisi gibi, ne iş olsa yaparım abi, değiller. Alıyorsan bu, almıyorsan kalabalık yapma, deyip geçiyor. Pakistan'ın Kaan almasının tek yolu, ABD'den gerekli satış izinlerinin alınması ile olabilir. Yada ileride biz motor işini kıvırabilirsek öyle satılır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 10 Ocak 2025, 14:24:25Türkiye , ABD müttefiki; Pakistan , Çin müttefikidir.
Çin , Pakistan'ı tekrar ABD'ye kaptırmamak için herseyini Pakistan'a verecektir , veriyor da...Zaten Çin , Korvet işini bize nasıl bıraktı hayret.

Uçak  işinde JF-17 ile güzel bir işbirliğine gittiler ,  Pakistan-Cin havada aynen devam eder...

Bir de Türkiye - ABD işbirliğini-müttefiklığıni sadece askeri olarak düşünmeyin. Savunma sanayini geçin Ekonomik-siyasal alanda sıkı sıkıya bağlıyız.

Pakistan-Çin-Turkiye işbirliği sadece bu 3 devlete bağlı değil..

Sayın Archangelin Dediği gibi aklinizi peynir ekmekle mi yiyorsunuz. Reel politikden ışık yılları kadar uzaktasın. Bu demek olmuyor ki halen Amerika'ya beş vakit ve yaverlik yapalım. Yavaş yavaş bazı alanlarda kendimizi onlardan sıyırdık ama senin gibilerin bu gerçeklerle hâlen bir sorunu var. İllaki askeriyesi her şeyimizin hakkında bilgilenmesi mi lazım hakim olması mı lazım kontrol altında mı tutması lazım? Hayır senin sorunun derdin ne ben bunu şimdiye kadar halen anlamış değilim.

İşin çok acı ama gerçekten çok acı bir gerçek varsa Sovyetler zamanından bugüne kadar rusların Amerika'dan daha çok ağır sanayimiz katkıları oldu. Rusları ben günahım kadar da sevmesem bu gerçekleri lütfen kimse inkar etmesin. Merhum Mustafa Kemal Atatürk bile Taksim meydanında iki rus  Şahsiyetlerin heykellerini diktirmiş.
Mesajı Paylaş

. Mesajı Paylaş

Merhabalar,
Üstadlar biz bile zorda kalırsak F16 motorunu kopyalar ve uçağa takabiliriz (ABD ile köprüleri tamamen atarsak)  derken.  Kaan da kullanılacak motorların 1'e 1 aynısının  Çin tarafından kopyalanmadığını kim söyleyebilir ?  ona da derki WSF-110-129 motoru.
ABD gidip uçakların motorlarını inceleyip Pakistan'da  Çin bizim motorlarımızı kopyalamış bunları kullanamazsınız diyebilir mi?  Pakistan'a kopya motorları Çin'den almayacaksınız nasıl diyecek?
Aslında bir alternatifte  KAAN için otomatik olarak yaratmış oluruz, kendi motorumuz gelene kadar da.
Aynı şekilde Çin'den (Pakistan üretimi diyip) kopya GE 100-129/132 motoru alsak ABD gelip uçaklarınızın motorunu inceleyeceğim diyebilir mi? bize de.
(Motor dayanıklılığı, kullanım ömürlerden bağımsız olarak söylüyorum) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Quadrom - 11 Ocak 2025, 10:32:59Merhabalar,
Üstadlar biz bile zorda kalırsak F16 motorunu kopyalar ve uçağa takabiliriz (ABD ile köprüleri tamamen atarsak)  derken.  Kaan da kullanılacak motorların 1'e 1 aynısının  Çin tarafından kopyalanmadığını kim söyleyebilir ?  ona da derki WSF-110-129 motoru.
ABD gidip uçakların motorlarını inceleyip Pakistan'da  Çin bizim motorlarımızı kopyalamış bunları kullanamazsınız diyebilir mi?  Pakistan'a kopya motorları Çin'den almayacaksınız nasıl diyecek?
Aslında bir alternatifte  KAAN için otomatik olarak yaratmış oluruz, kendi motorumuz gelene kadar da.
Aynı şekilde Çin'den (Pakistan üretimi diyip) kopya GE 100-129/132 motoru alsak ABD gelip uçaklarınızın motorunu inceleyeceğim diyebilir mi? bize de.
(Motor dayanıklılığı, kullanım ömürlerden bağımsız olarak söylüyorum)

ABD böyle bir durumda hiçbir şey yapamaz...İddiası havada kalır...

Ama sonrasında şöyle bir durum yaşanır. ABD'den AIM-120 , RIM-162 ,Uluslararası kuruluşlardan kredi istersin bir bakmışsın kapı duvar olmuş...

Ne demek istediğimi anladınız sanırım... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz