KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

CAATSA sadece Rusya için mi geçerli? Mesajı Paylaş

. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 11 Ocak 2025, 10:51:24
Alıntı yapılan: Quadrom - 11 Ocak 2025, 10:32:59Merhabalar,
Üstadlar biz bile zorda kalırsak F16 motorunu kopyalar ve uçağa takabiliriz (ABD ile köprüleri tamamen atarsak)  derken.  Kaan da kullanılacak motorların 1'e 1 aynısının  Çin tarafından kopyalanmadığını kim söyleyebilir ?  ona da derki WSF-110-129 motoru.
ABD gidip uçakların motorlarını inceleyip Pakistan'da  Çin bizim motorlarımızı kopyalamış bunları kullanamazsınız diyebilir mi?  Pakistan'a kopya motorları Çin'den almayacaksınız nasıl diyecek?
Aslında bir alternatifte  KAAN için otomatik olarak yaratmış oluruz, kendi motorumuz gelene kadar da.
Aynı şekilde Çin'den (Pakistan üretimi diyip) kopya GE 100-129/132 motoru alsak ABD gelip uçaklarınızın motorunu inceleyeceğim diyebilir mi? bize de.
(Motor dayanıklılığı, kullanım ömürlerden bağımsız olarak söylüyorum)

ABD böyle bir durumda hiçbir şey yapamaz...İddiası havada kalır...

Ama sonrasında şöyle bir durum yaşanır. ABD'den AIM-120 , RIM-162 ,Uluslararası kuruluşlardan kredi istersin bir bakmışsın kapı duvar olmuş...

Ne demek istediğimi anladınız sanırım...

Çok haklısınız silah alamayız,ABD doları olarak kredi kullandırmaz ama zaten "Köprüleri atarsak" üzerinden düşünüyorum.
CAATSA tamam ama Çin de aynı kanunu çıkarırsa ve Nadir Metaller ve diğer ürünlerine ambargo koyarsa ABD ile askeri işbirliği yapanlara satmıyorum derse. F35 dahil neler üretilemez?  BRICS ve ABD karşı karşıya gelirse, ABD Tahvilleri kağıt sadece hiçbir karşılığı yok almıyoruz derse ne olur ? ihtimaller çok ama neyse konumuzu dağıtmayalım daha fazla.
" Köprüler atılırsa  "
Pakistan da KAAN gövdesi ve aviyonikleri ile kopya motor ile Pakistan da birebir KAAN üretilemez mi ?  KAAN yerine ismi KHAN olur.  Türkiye destekli olarak.  Motor ömrü 8000 saat yerine 3000 saat olsun,
Bence Çin'in elinde şuan hazır kopya motorlar kesin vardır, denemiş veya deniyordur.
Mesajı Paylaş

🇹🇷 SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün:

💢 KAAN'ın yerli motoru 36.000 poundluk bir motor olacak. Tasarım dondurulacak ve imalata girecek. Her hafta toplantılarımız oluyor. İlk parti teslimatta değil, bir sonraki pakette yer alacak.

Kaynak: gdhdefence.com Mesajı Paylaş

Lütfen herkesin içinde beni yalancı çıkarmayın, hani 38000 lbf olacaktı  ;D Mesajı Paylaş

Sosyal medyada bunun ilk prototip olduğu konuşuluyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 14 Ocak 2025, 18:09:57Lütfen herkesin içinde beni yalancı çıkarmayın, hani 38000 lbf olacaktı  ;D

Daha önemli bir bilgi var o beyanatın içinde. Motorun imalatı henüz başlamamış. Bir arkadaş başladığını iddia etmişti.

@serkan1976 ; Hayır, detaylara iyi bakınca bunun P0 olmadığı anlaşılıyor.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 14 Ocak 2025, 18:32:02
Alıntı yapılan: Ocak - 14 Ocak 2025, 18:09:57Lütfen herkesin içinde beni yalancı çıkarmayın, hani 38000 lbf olacaktı  ;D

Daha önemli bir bilgi var o beyanatın içinde. Motorun imalatı henüz başlamamış. Bir arkadaş başladığını iddia etmişti.

@serkan1976 ; Hayır, detaylara iyi bakınca bunun P0 olmadığı anlaşılıyor.

https://youtube.com/shorts/aopwnJxaojk?si=q9ytmgAajGJCsree

Burada açıklaması var ama tam anlaşılmıyor "Bu 2.uçağımız mı?" diyor , bi baksanıza videoya... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz