KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Konumuz evet KAAN ama daha iyi anlaşılması için bunun gibi konulardan da bahsetmek lazım.

Yaklaşık 100 senedir ABD hiç büyük kriz yaşamadı ama modern askeri motor gelişim süreci yaklaşı 15 sene onlar için de. Tecrübesi, altyapısı, kadrosu vs bahsetmeye gerek yok.

1990'lardaki Rusya zaten cesedini sürükleyen ülkeydi ve sarhoş Yeltsin dönemini yaşıyordu, o dönemlerde halkının kişi başına senelik alkol tüketimi 25 litre idi dünyada ilk sıradaydı. Şu anda 10.5 litre, dünyada 22. sırada ve eski komunist sisteminde yetişen nesil azaldıkça düşüyor. Çeçenistan savaşını kaybetmişti ve şu andaki Ukrayna savaşına kıysla okyanusun damlası bile değil idi eğer kıyaslama yaparsak. Yeni motor yapacak hali yoktu, ancak 2000'lerin sonlarına doğru yeni motor projesine başladı. Yine de Sovyetlerden kalan altyapısı ve kadrosu vardı.

Neredeyse tüm Avrupa'nın Fransa hariç tek modern motoru var orta ağırlıktaki jetler için EJ200, 20 senedir 1 mm bile gelişim gösteremedi. O bölgede ABD hegemonyası ilerledikçe yeni motor geliştirirlermi muamma. F-35'in Almanya'da bile üretim hattı açma planları var, İngilizlere zaten F-35 verdi.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 14 Ocak 2025, 21:37:59dünyada yaşanan siyasi ve askeri gelişmeler bize bu süreyi verecekmi?...

Bunu küresel olarak düşünmeyelim bu gelişmeleri TÜRKİYE çerçevesinde düşünmek buna göre analiz etmek gerekir.
Kaliteli araştırmalar genellikle barış zamanlarında yapılır fakat savaş zamanlarında veya yüksek savaş riski bulunan zamanlarda araştırmanın kalitesi risk arttıkça düşer olaylara bu yönden bakmak lazım...... Mesajı Paylaş

P0 büyük ihtimal , P1 in daha montajının bitip , boyanıp, iniş takımlarının eklenmesi zor. Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Foto biraz basık bu yüzden ince görünüyor. Ben kuşkulandım imza yı ölçtüm basık buldum Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Yakında 1-2 foto daha gelmezse bu kuşku devam eder...

Kimi Cumhurbaşkanının imzası var bu ilk ucak , kimi Suudi yetkililere yapılan tanıtım gezisi fotosu Suudilerin ne işi var 2.prototipin yanında ,  kimi daha yeni attılar prototipin parçalarının resmini ne ara birleşmiş diyenler var kimi koskoca SSB yalan söylemez bu 2.prototip....

Bir iş yapıyorsunuz tam yapın...

Mesajı Paylaş

KAAN'ın maksimum kalkış ağırlığı 60,000 libre olarak belirtilmiş. Bu az değil mi? Benzer özelliklerdeki F-22 80,000 libre maksimum kalkışı ağırlığına sahip. Mesajı Paylaş

Radarla kanopi arasında düz çizgi hatta dikkat ederseniz ilk prototipte yok galiba. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz