KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Bu arada Trump Danimarka'yı F35'leri ground etmekle tehdit etmeye başladı bile... Mesajı Paylaş

KAAN ın yeni halini çok merak ediyorum. Hissiyatımca daha güzel bir form da olacak Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

TANESİ 30 MİLYON DOLARDAN 20 TANE ALALIM ALALIMDA o zaman o kadar paramız varmıydı zira o dönemlerde toplam ihracatımız taş patlasın 20 milyar dolardı.
30*20=600 milyon $ ... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 25 Ocak 2025, 11:14:58Abd motoru vermezse ne olur,kaç sene gecikir Kaan? En fazla 10 sene,belki sürmez bile.Canları cehenneme der geceriz.Biz,bize verilmeyeni baskasindan almak yerine oturup kendimiz yapmayi seçtik bir kere,dogrusu da buydu.S400 haric,o konu politikti bana gore.
 Vermesinler,gecikelim ölmeyiz 10 senede hicbir sey olmaz.Hurjet-Anka 3/4,Kızılelma,biz bunları çozelim evvela,HSS,BF,diger muhimmatlar,bunları depolayalım bekleriz hicbirsey olmaz.Ne olacak 10 senede,potansiyel hasimlarimiz Mars'a mı gidecek,Kaan'ı yapan F16'da modernize eder,idare de eder.Donanma almış basını gitmis kimseye muhtac degil,karada zaten yan bakanın gözünü oyarız.Eee daha ne,çok pozitif basladım güne bozmayın beni.En fazla gecikiriz,hicbirsey olmaz bize.

TF-10000 motoru, 2030'dan evvel seri imalata girerse, o zaman haklısınız. Hiç bir şey olmaz. Demir Kubbe ile kaynaşmış Akıncı + Anka-3 + Kızılelma filosunu kurar ve hava sahamızı koruruz. Akıncı ve Kızılelma, Demir Kubbe'nin havadaki füze atıcısı olurlar. Envaı çeşitteki uzun menzilli füzelerimiz ve Anka-3 ile de kafalarına tokmağı yerler.

Eğer o tarihte elimizde TF-10000 motoru olmazsa, bilin ki o durumda başımız derttedir. 12 Mil ve Kıbrıs konusunu kaşıyarak taciz atışlarına başlarlar. Mesajı Paylaş

TF-10000'i fena merak ediyorum. TF-6000 olgunlaştı mı acaba? En geç Mayıs'ta öğreniriz. Mesajı Paylaş

sürekli bir değişiklik yapılıyor bir an önce bi 1.versiyonunu çıkaralımda 2. 3. versiyonlarınıda ilk istediğimiz değişiklikleri yapar onlarıda dışarıya satarız bir an önce bu uçağı üretmeye başlamalıyız sürekli değişiklikle nereye kadar hiç bir zaman mükemmele erişemezsiniz her zaman mükemmelin mükemmeli vardır.... Mesajı Paylaş

Hayır tartışmada neye gülüyorum biliyor musunuz?

ABD vermedi biz yaptık

Peki eldeki cobralar ve süper cobralar gökten zembille mı geldi

Ayrıca Atak'ı yaptık....

Eeeee motor nerden gelme?

Amerikan lthec 800

Yani biz yaptık dediğimiz helikopterin bile kalbi Amerikan
Adamların bize garezi olsa motoru bile vermezdi...bugün yaptığı F16 şartları ,geciktirmeler,oyalamalar gibi Ama o zamanlar böyle şey sözkonusu değildi

Birde bence; etki ajanı,propaganda bakanı,Amerikan uşağı,vatan haini vesaire gibi nahoş ve kırıcı ifadelere başvurmasak,birbirimizi tahrik etmesek nasıl olacak...

Hepimizin ayrı görüşleri var hepimizin sempati duyduğu devletler, organizasyonlar var

Bence fikirler,görüşler,düşünceler tartışsın beyin fırtınası ortaya çıksın.Zıt,karşıt görüşler çatışsın

Hepinizi seviyorum hiçbir kimse hiçbirimiz birbirmizin düşmanı değil😁

Birbirimizin düşüncelerine kızmamız yada gıcık olmamız normal

Mesela ben sn.putty'ye ekonomi ile ilişkili haberlere attığı haber,yorum, gümbür gümbür geliyoruz demesine gıcık,uyuz oluyorum ben bu ülkede atıfta bulunan ekonomik güzellemeyi bir türlü hissedemediğimden olsa gerek

Ama ben sn.putty'yi seviyorum kendisi olmazsa olmaz😎 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 25 Ocak 2025, 04:13:591996 ilk Atak ihalesinde yerli TAI tesislerinde üretilmek üzere ihale açılmıştı. AH-64, AH-1Z, Ka-50 Erdoğan, Eurocopter Tiger ve A-129 Mangusta var idi. Kazanan AH-1Z olmuştu, tüm aviyonik ve silah sistemleriyle birlikte Türkiye'de üretilecekti ama ABD buna yanaşmadı ve sonunda ihale iptal edildi. ABD tesislerinde üretilen helikopteri direkt satın alacaksın ve birim maliyeti 30-35 milyon dolar olacaktı, o dönem için bu rakam çok pahalı ve uçuk rakam diyebiliriz. ArGe, yatırım ile birlikte hesaplarsan bile T-129'dan hiç de ucuz olmayacaktı.

İşte arkadaşlar kaliteli propaganda böyle yapılır. Doğruyu çarpıtarak. Bu şahıs hiç fiyatın neden böyle uçuk rakamlara geldiğinden hiç bahsetmiyor. SSM'nin her görüşmede helikoptere ek özellikler, ek silah sistemleri istediğinden bahsetmiyor. Görev bilgisayarını ucuza gelsin diye başkalarına yaptırmaya çalışıp, dünya kadar vakit harcadığımızı yazmıyor. Bell firması o kadar yaka silkmişti ki, Atak-2 ihalesine katılmadı bile. Doğru tespitler yapılmaz ise doğru sonuçlar çıkmaz. Başkalarını suçlayarak, kendimizi hep sütten çıkmış ak kaşık yaparak ilerleme olmaz. Hatalardan ders alınmalı.

Bu arada hiç söylemediğim şeyleri de ben söylüyormuşum gibi yapmayı bırak, biraz delikanlı ol. Şahsa saldırarak her şeyi sulandırmak senin görevin biliyoruz da sıktı artık. Mesajı Paylaş

2028 yilinda  gösterirler  motoru Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 25 Ocak 2025, 18:24:09İşte arkadaşlar kaliteli propaganda böyle yapılır. Doğruyu çarpıtarak. Bu şahıs hiç fiyatın neden böyle uçuk rakamlara geldiğinden hiç bahsetmiyor. SSM'nin her görüşmede helikoptere ek özellikler, ek silah sistemleri istediğinden bahsetmiyor. Görev bilgisayarını ucuza gelsin diye başkalarına yaptırmaya çalışıp, dünya kadar vakit harcadığımızı yazmıyor. Bell firması o kadar yaka silkmişti ki, Atak-2 ihalesine katılmadı bile. Doğru tespitler yapılmaz ise doğru sonuçlar çıkmaz. Başkalarını suçlayarak, kendimizi hep sütten çıkmış ak kaşık yaparak ilerleme olmaz. Hatalardan ders alınmalı.

Bu arada hiç söylemediğim şeyleri de ben söylüyormuşum gibi yapmayı bırak, biraz delikanlı ol. Şahsa saldırarak her şeyi sulandırmak senin görevin biliyoruz da sıktı artık.

@kabardey, devamlı kişisel tartışmalara çeken sensin gülümseyerek, ben değilim. Hoşuna gitmeyen, ABD hakkında ters yorum yapınca propaganda deyip çarpıtıyorsun.

Elini kalbine koy, doğruysa doğru demeyi öğren. AH-1Z'nin fiyatında silah sistemleri dahil değil, ek özellikler ne olursa olsun o günün rakamlarıyla 33 milyon dolar uçuk rakam, bugünün fiyatıyla 60 milyon. Yaklaşık o dönemlerde ABD BAE için özel model F-16 Block 60 geliştirdi, kaportası hariç tüm bileşenleri yenilendi ve özel olarak üzretildi motoru dahil, ilk AESA'lı F-16 olma özelliği taşıyor idi. Türkiye'nin AH-1Z'den isteği görev bilgisayarı ve optik kısımıları yenilenmesi gerektiğini istemişti. Fabrikada seri üretilen helikopterin aniden bu kadar uçuk fiyatlara fırlaması akla mantığa sığmayan ABD'nin attığı kazık diyebiliriz.

Yine diyeceksin ki savunmaya geçmek için 2021'de imzalanan sözleşmeye göre T-129 birim fiyatı 56 milyon dolar. Seri üretime yeniden girmiş, bir çok bileşeni sıfırdan yapıldığı için bu fiyat biçilmişti. Yerli savunma sanayisine yapılan yatırım olarak algılayabiliriz. Bir çok firma ve yan sanayi tecrübe kazandı, yüzlerce işçi maaş alarak ailesini geçindiriyor, sonunda bu paranın büyük kısmı ülke içinde ekonomiye katma değer olarak geri dönecek. Ülke yerli saldırı helikopter üreticisi oldu, ihracat bile yaptı, diğer savunma ürünlerinin üretilmesine de yardımcı olacak. Mesela T-129 optik kısmına yapılan yatırım eninde sonunda TB2/3 ve diğer İHA'larda bile kullanıldı ufak tefek dokunuşla. Sonunda yerli helikopter ve İHA'larda kullanılan silah sistemlerin de üretimini tetikleyen unsur oldu.

Eninde sonunda direkt ABD'ye verilen paranın yerine yerli üretime yatırım yapıldı ve Türkiye şu anda meyvesini yiyor. Bunu anlamak için İrlandalı olmaya gerek yok. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz