KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Alıntı yapılan: serkan1976 - 25 Ocak 2025, 14:09:35O tarihlerde karakollarımız ardı ardına basılıyor, sabaha kadar karakollarda askerler çatışıyordu...Ateş desteği olmadığından yüzlerce asker şehit oldu.

AH-1Z kaporta birleştirirdik,T-129 gibi yerli üretim helikopterimiz olmazdı diyenler ortada acil bir tehdit var gerekirse en sert resti çeker gerekli sistemleri alacaksın , maliyeti neyse ne.

Sizin yaşınız yetmez yahu Şırnak,Hakkari ilçelerini btö ele geçirdi o tarihlerde yerli üretimin sırası mıydı...?
Ver 30 milyon dolar al 20 tane AH-1Z , sonra yerli üretim şartını zorlarsın.

Alıntı yapılan: kabardey - 25 Ocak 2025, 18:24:09İşte arkadaşlar kaliteli propaganda böyle yapılır. Doğruyu çarpıtarak. Bu şahıs hiç fiyatın neden böyle uçuk rakamlara geldiğinden hiç bahsetmiyor. SSM'nin her görüşmede helikoptere ek özellikler, ek silah sistemleri istediğinden bahsetmiyor. Görev bilgisayarını ucuza gelsin diye başkalarına yaptırmaya çalışıp, dünya kadar vakit harcadığımızı yazmıyor. Bell firması o kadar yaka silkmişti ki, Atak-2 ihalesine katılmadı bile. Doğru tespitler yapılmaz ise doğru sonuçlar çıkmaz. Başkalarını suçlayarak, kendimizi hep sütten çıkmış ak kaşık yaparak ilerleme olmaz. Hatalardan ders alınmalı.

Bu arada hiç söylemediğim şeyleri de ben söylüyormuşum gibi yapmayı bırak, biraz delikanlı ol. Şahsa saldırarak her şeyi sulandırmak senin görevin biliyoruz da sıktı artık.
eh şimdi de verelim bir 30 milyar dolar alalım 100 tane F-35 ? Olmuyor mu ? Niye ?
Benim yaşım yetiyor gayet de hatırlıyorum adamlar 2.ci parti 10 tane supercobrayı vermemişti. King cobrada da bin dereden su getirdiler , bell in ihaleden çekilme sebebi zaten isteklerimizi karşılayamamasıydı, senato izin vermez dediler gak dediler guk dediler yok uçuş bilgisayarının tamamını size açamayız dediler şunu takmazsınız bunu yapamazsınız , adamların uzun vadeli planlarında israilin payandası birleşik kürdistan kurulması var olacak senin o örgütü tamamen bitirecek silahlanmana kendisinin çıkarına karşı kullanmana izin verir mi?
Atak'ın motorunu biz kendimiz almaya kalksak acaba verecek miydi , yoksa italyanlarla aradan mı sıyrıldık? Pakistan için mesela niye vermedi.

Marmara doğru yazıyor, adama duyduğunuz antipati ile gerçekleri bükmeye çalışmaya gerek yok. Bana onu savundurttunuz ya...
Eskaza KingKobrayı seçseydik hala sürünüyorduk, ne doğru düzgün helikoptr sanayimiz gelişmişti ne de doğru düzgün  bir yaraya merhem olmuştu.
terör örgütünü de ülke içinde felç eden 2 ana gelişme oldu birincisi CİAnin köpekleri aşırı azıp kendi kendileri tasviye ettiler ordunun ciddi yükü engellenmesi ortadan kalktı 2- askerlik sistemimizde ciddi değişikliğe gidildi iyi kötü profesyonelliğe geçildi. üstüne iha teknolojisinde yepyeni bir konsept yarattık dünya askeri tarihinde bir sayfa açtık.
Buna rağmen hendek faslında bine yakın gepegenç fidan gibi asker/polis şehit düştü.

Konuya dönersek Adam tonlarca silah mühimmat yağdırıyor bu heriflere hala da bu adamlardan silah mı dileneceğiz.
Kaan'ın için kıytırık 40 yıllık motoru verecek mi vermeyecek mi diye papatya falı açıyoruz şimdi değil mi ?
Amerika eskiden de böyleydi hala da öyle o zamanlar çıkarımızın bu denli çakıştığının farkında değildik iyi kötü idare etmeye çalışıyorduk , şimdi akılsız derin amerikan devleti soğuk savaşın bittiğinin türkiyenin artık tamamen gözden çıkarılabileceğine kanaat getirmiş durumda biz helikopter ihalesini kendi hatamızla italyanlara vermek zorunda kaldığımızı tartışıyoruz.
Adam neredeyse NATOyu dağıtıp bizim içinde olmadığımız bir yeni pakt kuracak eli kulağında , hala romantik takılmaya gerek yok. Mesajı Paylaş

@DelKu beni savunmakla ayıp ettiniz ve forumun en büyük suçunu işlediniz ;D
İkimizin fikrimiz aynı noktada ve aynı anda ileti yazmışız.

Keşke AH-1Z olsaydı T-129 yerine, yedek parça, silah mühimmatı için ABD'ye yalvar yaka yapışsaydık şu anda, o şansı kaçırdık, sonraki sefere kaçırmayız...

Super Cobra'nın T-129'dan 1 tık üstün tarafı olsaydı o konuda hak verirdim ama o da yok. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 25 Ocak 2025, 21:57:25@DelKu beni savunmakla ayıp ettiniz ve forumun en büyük suçunu işlediniz ;D
İkimizin fikrimiz aynı noktada ve aynı anda ileti yazmışız.

Keşke AH-1Z olsaydı T-129 yerine, yedek parça, silah mühimmatı için ABD'ye yalvar yaka yapışsaydık şu anda, o şansı kaçırdık, sonraki sefere kaçırmayız...

Super Cobra'nın T-129'dan 1 tık üstün tarafı olsaydı o konuda hak verirdim ama o da yok.
Sonradan fark ettim  olumsuz bir anlam çıkmış yazdığımdan , aslında benim kendisini savunmama ihtiyacı yok demek istemiştim 
Diğer fikirlerinize de aynen katılıyorum ;) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 25 Ocak 2025, 18:24:09
Alıntı yapılan: marmara - 25 Ocak 2025, 04:13:591996 ilk Atak ihalesinde yerli TAI tesislerinde üretilmek üzere ihale açılmıştı. AH-64, AH-1Z, Ka-50 Erdoğan, Eurocopter Tiger ve A-129 Mangusta var idi. Kazanan AH-1Z olmuştu, tüm aviyonik ve silah sistemleriyle birlikte Türkiye'de üretilecekti ama ABD buna yanaşmadı ve sonunda ihale iptal edildi. ABD tesislerinde üretilen helikopteri direkt satın alacaksın ve birim maliyeti 30-35 milyon dolar olacaktı, o dönem için bu rakam çok pahalı ve uçuk rakam diyebiliriz. ArGe, yatırım ile birlikte hesaplarsan bile T-129'dan hiç de ucuz olmayacaktı.

İşte arkadaşlar kaliteli propaganda böyle yapılır. Doğruyu çarpıtarak. Bu şahıs hiç fiyatın neden böyle uçuk rakamlara geldiğinden hiç bahsetmiyor. SSM'nin her görüşmede helikoptere ek özellikler, ek silah sistemleri istediğinden bahsetmiyor. Görev bilgisayarını ucuza gelsin diye başkalarına yaptırmaya çalışıp, dünya kadar vakit harcadığımızı yazmıyor. Bell firması o kadar yaka silkmişti ki, Atak-2 ihalesine katılmadı bile. Doğru tespitler yapılmaz ise doğru sonuçlar çıkmaz. Başkalarını suçlayarak, kendimizi hep sütten çıkmış ak kaşık yaparak ilerleme olmaz. Hatalardan ders alınmalı.

Bu arada hiç söylemediğim şeyleri de ben söylüyormuşum gibi yapmayı bırak, biraz delikanlı ol. Şahsa saldırarak her şeyi sulandırmak senin görevin biliyoruz da sıktı artık.
Bu iddialarınızın kaynağı var mı?
Mesajı Paylaş

Yahu adam helikopter vermeyecek olsa ihalene niye girsin?

"Ben ihalede seni eleyeceğim ama sen 10 tane gönder oradan"

Mesajı Paylaş

http://youtu.be/3euGQ7-brs4?si=Xyc5JRPbBM9HKlB4

Şimdi sn.M.B.T Amerika'da ihraç kontrolü ve ihraç yasaları

ABD lthec'leri bizim kullanacağımızı biliyordu çünkü bunu talep eden italyan makamı,firması bu motoru kim ve ne için kullanacağını bildirmek zorunda

Biraz mizah olsun diye açıklamak gerekirse

Misses doubtfire veya aunt doubtfire gibi kimseler bu ihraç yasasına göre approved veya rejected basmaktalar😁 Mesajı Paylaş

ABD babasının hayırına bedavaya vermeyecek ki. Zaten onlar hiç bir zaman teknoloji transferine yanaşan ülke olmadı bazı nadir istisnalar hariç, hele Türkiye için söz konusu bile olamaz. AH-1Z'den vazgeçen taraf onlar değil Türkiye oldu. F-16 gibi tüm parçaları hazır gelecek ve @DelKu'nun dediği gibi Türkiye kaportacılık yapacaktı.

AgustaWestland gibi Türkiye'nin şartlararına razı olsaydı belki yerli üretim AH-1T modeli ortaya çıkacaktı ama olmadı. Neresinden bakarsan bak yenilir yutulur cinsten değil onların koyduğu şartlar. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/VxxsLl_oNuM?si=hH3TwqFsP_os1Ay_

İzahı olmayan şeyin mizahı olur diye boşu boşuna demedim

Konu Kaan'dan nasıl atak,a geldi konu nasıl abd bize saldırı helikopteri verdi mi vermedi mi ye geldi..

Harbiden benden dahil flim gibi adamlarız

Yani konuştuysak konuşmadık mı dedik😎 Mesajı Paylaş

Benim aklımda kalan AH-1Z helikopterlerinin birim maliyeti 30 değil 58 milyon dolara kadar çıkmıştı! AH-64 için 65 milyon dolardan bahsediliyordu.

Öncesinde satın aldığımız AH-1W helikopterleri ikinci el helikopterlerdi ve yine yanlış hatırlamıyorsam birim fiyatları 5 milyon dolar civarındaydı! Teknolojik farka paralel olarak yeni bir helikopterin daha pahalı olması beklenir doğal olarak. Ancak bu kadar farklı olması da normal değil.

Son olarak şu forumun güzelim konularını kişisel tartışmalarına malzeme ederek birbirinize sataşmak yerine "medeni insanlar" gibi tartışmanızı öneririm. Kimse bu çirkin kavgalarınıza şahit olmak için burada bulunmuyor. Birbirinize hitabınıza dikkat ediniz! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Sayın SKYWOLF konuya dönmemizi sağladığına göre;

Herkes KAAN'ın 2.prototipinde önemli değişiklikler oldu diyor ama hâlâ ortada somut bir resim-bilgi mevcut değil...

Var mı bir bilgi? 2.prototip yapıldı diye yarım bir resim gösterildi arkası da gelmedi...

Kızmazsanız her zamanki eleştirimi yapayım yine şuraya:

Yahu sanki uzay gemisi yapıyorsunuz bu ne gizem , bu ne gizlilik?

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz