KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
84 (42.4%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.6%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.2%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.6%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 198

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Ocak 2025, 10:47:07Yahu sanki uzay gemisi yapıyorsunuz bu ne gizem , bu ne gizlilik?

İyi de 2. prototipin üretimi daha bitmemiş. Neyi açıklayacaklar? Ölçüleri değişecek dediler ve yeni ölçüleri de verdiler.

Ne tür bilgileri açıklamalarını bekliyorsunuz? Onu anlayamadım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 26 Ocak 2025, 12:42:26
Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Ocak 2025, 10:47:07Yahu sanki uzay gemisi yapıyorsunuz bu ne gizem , bu ne gizlilik?

İyi de 2. prototipin üretimi daha bitmemiş. Neyi açıklayacaklar? Ölçüleri değişecek dediler ve yeni ölçüleri de verdiler.

Ne tür bilgileri açıklamalarını bekliyorsunuz? Onu anlayamadım.

Geçen gün 2.prototip bitti deyip resim paylaşmışlardı.
Ölçüler de sadece forumlarda 1 metre alçaltıldı , 50 cm azaltıldı vs... verildi...

Mesajı Paylaş

Tolga Özbek en son videolarından birinde KAAN ın 2. prototipi fotosu için düzeltme yayınladı foto 1. prototipe aitmiş
14:58 de

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Ocak 2025, 14:36:28Geçen gün 2.prototip bitti deyip resim paylaşmışlardı.
Ölçüler de sadece forumlarda 1 metre alçaltıldı , 50 cm azaltıldı vs... verildi...

O resim de üretilmekte olan prototipe ait değilmiş. Tolga Özbek açıkladı. Ben yanıldım o konuda. 2. Prototip uçunca hep birlikte göreceğiz; ne olmuş ve ne değişmiş...

Fakat soruma cevap alamadım sizden. Neyi açıklamalarını bekliyorsunuz tam olarak? Mesajı Paylaş

Zaten "2. prototip" olarak verilen fotoğraftaki uçakta Cumhurbaşkanının rollout törenindeki eski imzası vardı. Yani 2. prototip olmadığı çok açıktı.
Mesajı Paylaş

Daha önce de yazdık paylaşılan görseldeki uçak ilk prototipti. Suudi Arabistan yetkililerinin uçağı incelemek için geldiği günden çekilmiş bir fotoğraf. Maalesef bilgisiz kişiler sosyal medyada atladı 2. Prototip diye.

2. Prototip daha geçen ay üretim hattına girdi. Seri üretim olmadığı için 1 ayda hemen üretilmesini beklemesin kimse.

Kaldı ki biraz gizlilik iyidir. Her şey ortaya saçmanın bir anlamı yok. 5. Nesil bir savaş uçağı üretiyorsun belli başlı noktaları hariç sürekli paylaşılması mantıklı değil. Üretim tamamlanınca görselleri paylaşılır.

Cep telefonu üretiminde bile gizlilik esas alınıyorken 5. Nesil avcı üretiminde niye her gün paylaşım yapılsın? Mesajı Paylaş

Yahu "2.prototip üretildi  , aha da resmi bu " denildiğinde tüm kanıtlariyla bu 2.prototip değil diyen ilk kişi bendim ama iş sonunda yine benim başıma patladı🤣🤣🤣

Neyse iyi biten herşey iyidir...

Merzifonlu hocam benim merak ettiğim KAAN bu cüssesini koruyacak mı? Hiç efektif ebatları sahip gibi durmuyor ilk prototip...Bürfis,aesa radar beklentim tabiki yok.Zaten ilk uçuş testleri için bu sistemlerde olmaz...
Ebat-form değişikliği oldu mu? Merakım sadece bu

Gizlilik tabiki gereklidir. Üretim aşamasında klasik üretim aşamaları gösterilebilir kanımca.
Bu gizliliğe ne gerek varken "2.prototip üretildi" söylemine dayanarak en azından uzaktan bir resmi verilebilir anlamında söyledim.Altı üstü 2 kanat , iniş takımı , 2 motorlu bir uçak yaptık. Başka üstün bir formu varsa orasını bilemem... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 26 Ocak 2025, 23:28:20benim merak ettiğim KAAN bu cüssesini koruyacak mı? Hiç efektif ebatları sahip gibi durmuyor ilk prototip... Ebat-form değişikliği oldu mu? Merakım sadece bu

Ebatları azıcık ufalacak, çok değil ama. Diyelim ki P1'de 100 iken, P2'de 95 falan olur. Burunda değişiklik bekliyorum. Daha konik bir burunla gelir P2. Radarın düzgün çalışması için bu gereklidir. Onun haricinde, bence uçağın formunda ciddi bir değişiklik olmaz.

Kaan'da beni cidden düşündüren tek şey motorudur. Sensör füzyonu mesela, çok zor olmasına rağmen, onda bile motor kadar endişeli değilim.
---------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada, ABD bize iyi grafik işlemcisi satmayacak. Öyle bir karar almış hazretler. Satacakları dandik işlemcileri de 2025-2027 yılları arası için, 50.000 adetle sınırlandırmışlar.  ;D Motor konusunu aradan çok hızlıca çıkartıp, çip olayına odaklamamız şart! İşin şakası şukası kalmadı. Ha, bence bu karar uzun vadede bizim için çok iyi oldu. Yoksa bizimkilerin uykularından uyanacakları yoktu, tıpkı Altay'ın güç paketindeki gibi.

Mesajı Paylaş

Sn.Merzifonlu p2 nın burnu konik olursa stealthlık özeliği azalmaz mı? Yada rcs değeri artmaz mı?

Hatalı bir tercih olur bence Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 27 Ocak 2025, 01:50:01Sn.Merzifonlu p2 nın burnu konik olursa stealthlık özeliği azalmaz mı? Yada rcs değeri artmaz mı?

Hatalı bir tercih olur bence

F35'te de aynısı oldu. Burun giderek konikleşti. Radar dalgalarını düzgün yayıp toplayabilmek için burun olabildiğince konik olmalıdır. En azından radarın önündeki kısmı.

RCS açısından bu değişikliğin kayda değer bir etkisi olmaz. Görece ufak bir alan konikleşiyor zira. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz