KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
86 (43%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.5%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.5%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.5%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.5%)

Toplam Oy Verenler: 200

Alıntı yapılan: Yasar - 17 Şubat 2025, 03:40:14Anka-4'ün ne olduğunu bilen var mı?

Bilen yok. Benim tahminim, çok yüksek irtifaya çıkabilen süpersonik önleme dronu olacağıdır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 17 Şubat 2025, 04:32:15
Alıntı yapılan: Yasar - 17 Şubat 2025, 03:40:14Anka-4'ün ne olduğunu bilen var mı?

Bilen yok. Benim tahminim, çok yüksek irtifaya çıkabilen süpersonik önleme dronu olacağıdır.

Önleme mi bombardıman mı ? Önleme işini devam eden sonraki nesillerde Kızılelma ile yapmak,bu şekilde güncellemek daha verimli olmaz mı? Mesajı Paylaş

Şu anda bilen yok. Tahminimi yazdım. Çift motorlu, daha büyük, daha fazla yük taşıyabilen, daha uzun menzilli bir araç... Mesajı Paylaş

Sn Kotil'in, bir kaç yıl önce, laf arasında, Anka-3'den sonra çift motorlu süpersonik Anka-4'ünde geleceğini söylemesiyle bu rivayet başladı.

1. Anka-3 bir uçan kanat, Anka-2 ise Aksungur. Aralarında uçurum var teknoloji ve tasarım açısından. Demekki isimlendirmede teknoloji benzerliği yok Tusaş'ta.
2. Anka-4'ün süpersonik olabilmesi için, uçan kanat olmaması gerekir. Okadar ince kanatlı bir uçan kanat işe yaramaz.
3. KE varken süpersonik, ikinci bir uçak yapmanın tek mantığı, Sn Merzifonlu'nun dediği gibi dikey kanatları (vertical stabilisers) olan ve çok yüksek irtifada uçabilen bir uçak olacağıdır.

Ortada bu uçakla ilgili başka hiçbir bilgi yokken, bu uçağı varmış gibi konuşmak bence gereksiz.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 11:13:38
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 17 Şubat 2025, 04:32:15

Bilen yok. Benim tahminim, çok yüksek irtifaya çıkabilen süpersonik önleme dronu olacağıdır.

Önleme mi bombardıman mı ? Önleme işini devam eden sonraki nesillerde Kızılelma ile yapmak,bu şekilde güncellemek daha verimli olmaz mı?

Kaan'ın çıkabildiği 50.000 feet irtifaya kadar KE da çıkıyorsa, (Kaan'ı pek yormadan) KE ön alarak önleme yapsın. Ona bir şey demiyorum.

Ancak, 6. Nesil uçakların alamet-i farikası 50.000 feet'ten çok daha yükseğe çıkabilmeleri olacak. Anka-4, KE varken yine de üretilecekse, Kızılelma'dan bir farkı olmalı. Yani Anka-4 de 6. nesillerin tırmandığı o irtifalara tırmanabilmelidir, diye düşünüyorum. Mesajı Paylaş

KE icinde cift motorlu versiyon dusunulecektir,o da bu haliyle kalmayacaktır.Bu iki ucak gelisime ve farkli gorev profillerine cok uygun.Ben,temel gorev profili acisindan degerlendirerek sordum aslinda.Ana profile sadık kalarak mükemmelleştirmek bana daha mantıklı görünüyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 17 Şubat 2025, 13:30:06KE icinde cift motorlu versiyon dusunulecektir,o da bu haliyle kalmayacaktır.Bu iki ucak gelisime ve farkli gorev profillerine cok uygun.Ben,temel gorev profili acisindan degerlendirerek sordum aslinda.

KE'nın sonraki versiyonları çok yüksek irtifalara tırmanabilecekse, bence Anka-4'ü üretmenin pek mantığı yok. Olsa olsa iki firma arasındaki rekabete delalet eder. Mesajı Paylaş

Simdi bu ucaklar yapilirken birine önleme,digerine bombardiman olarak bakmadik mi? Yanlis mi biliyorum? Anka 4'ün daha yuksek irtifa ve hızla bombardiman temelli olarak uretilmesi neden gereksiz onu anlayamadım.Bunlar birlikte hareket edecek en nihayetinde,hatta baska profiller de mutlaka olacak,yakalamisken sadece av-bombardiman cercevesinde daraltmayacağız kesinlikle. Mesajı Paylaş

Bence ANKA-4 uzun menzilli, insansız B-21 olmalı...

Motorlar TF-6000 olacağına göre, bir tık küçüğü de olacaktır...
Subsonik-Transonik bir araç olsa, Kelt denizine kadar gidip cephaneyi bırakıp geri gelebilse,
4-6 gezgin alabilse gövde içine , müthiş bir yetenek olur. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz