KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
86 (43%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.5%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.5%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.5%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.5%)

Toplam Oy Verenler: 200

Alıntı yapılan: mavi1991 - 17 Şubat 2025, 19:36:45nereden anladınız P1 ?

Derin tahmin  ;D

P1 olan, 2-3 saniye imalatta boyasız gösterilen galiba.

Hani vinç ile taşınıp yerdeki aparata koyuyorlar.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 17 Şubat 2025, 21:17:38
Alıntı yapılan: mavi1991 - 17 Şubat 2025, 19:36:45nereden anladınız P1 ?

Derin tahmin  ;D

P1 olan, 2-3 saniye imalatta boyasız gösterilen galiba.

Hani vinç ile taşınıp yerdeki aparata koyuyorlar..
Videoda gosterilen pt0 cok önceden paylasilmistı Mesajı Paylaş

2.prototipin bu kadar gecikmesi , 2.prototipte önemli değişiklikler olacağının kanıtı bana kalırsa...

Ya da bizimkilerin eli çok ağır🤣🤣🤣 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 18 Şubat 2025, 09:34:082.prototipin bu kadar gecikmesi , 2.prototipte önemli değişiklikler olacağının kanıtı bana kalırsa...

Ya da bizimkilerin eli çok ağır🤣🤣🤣

Benim anladığım yapısal bir değişiklik oldu mu tüm üretim süreci sıfırlanıyor. Bütün baskı, kalıp, modeller falan yeniden yazılıyor. Azıcık bir değişiklik yaptım hadi olsun olmuyor. Yine de 1 sene kadar sürmesi bana da garip geliyor. Hadi olsun olsun 3 ay olsun. Anlayan birisi bizi bilgilendirirse sevinirim. Mesajı Paylaş

Aksine belki de küçücük değişiklikler bile sil baştan bir çok aerodinamik hesabı rüzgar tüneli testini yapısal hesapları tekrar yapmayı gerektiriyor bile olabilir. Kuyruğu değiştirince belki hesapların yarısı yeniden yapılıyordur. Bütün rüzgar tüneli testleri bir kere kafadan çöpe gitti mutlaka. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

"Jet motorlu savaş uçağı TUSAŞ KAAN, konvansiyonel pistlerden kalkış ve iniş yapacak şekilde tasarlandı. Uçak gemilerinden kalkış ve iniş yapabilmesi için KAAN'ın özel modifikasyonlara sahip deniz versiyonunun üretilmesi gerekiyor. Bu konuda TUSAŞ ile görüşmeler sürüyor."

https://www.donanimhaber.com/milli-ucak-gemisi-mugem-den-yeni-bilgiler-aciklandi--187895 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 18 Şubat 2025, 13:56:08Aksine belki de küçücük değişiklikler bile sil baştan bir çok aerodinamik hesabı rüzgar tüneli testini yapısal hesapları tekrar yapmayı gerektiriyor bile olabilir. Kuyruğu değiştirince belki hesapların yarısı yeniden yapılıyordur. Bütün rüzgar tüneli testleri bir kere kafadan çöpe gitti mutlaka.

Abi bu testler için uçağın bir ele avuca gelmesi gerekmiyor mu? Bizim anladığımız daha uçağın parçalarının montaj hattında olduğu hatta gövdenin daha hiç olmadığı şeklinde. Yanılıyor muyum? Mesajı Paylaş

1981'de başlayan F-22 projesi ilk prototipi olan YF-22 uçuşunu Ağustos 1990'da yapmıştı, ikinci prototip uçuşunu Ekim 1990'da yapmıştı. Sonraki prototipler F-22 ismini aldılar bazı değişiklikler yapıldıktan sonra 3. prototip F-22 ilk uçuşunu 1997'de yapmıştı. Toplam 10 adet YF-22/F-22 prototip üretildi.
Seri üretime 2001'de başladılar.

2001'de başlayan Su-57 projesi ilk prototipi olan PAK FA T-50 uçuşunu Ocak 2010'da yapmıştı, 2.prototip ise uçuşunu Mart 2011'de yaptı ve 3.prototip Kasım 2011. Toplam 11 prototip üretildi. Seri üretime 2021'de başladılar

KAAN 2.prototipi 1 sene sonra üretilmesi normal, yaklaşık 10 adet prototip üretilecektir. Motor sorunu çözülürse 2035'de falan seri üretime geçecektir. Bu kadar büyüklükte olan gövde ve ağırlık için 4.nesil jetler için geliştirilen motor zayıf. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz