KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

büyük ihtimal rus motoru olacak da ondan. Mesajı Paylaş

Zaten bu değer Rus RD-93 motor değerleri ama SSM Başkanı ve forumdaki üstadların hepsi F-404 ile EJ-200 arasında seçimin olacağını söylüyor...

Zaten SSM , her hafta bir motor üreticisiyle iyi niyet anlaşması imzalıyor ne hikmetse... Motor üreticilerini ihalede kızıştıracak süper aklıyla...

Bu şirketler ülkelerinde hükümet politikalarını etkileyecek dev global firmalar. Sanki SSM'nin ne düşündüğünü anlamayacak kadar aptallar... Bir kendimizi akıllı zannediyoruz... Mesajı Paylaş

Alıntı YapAsagidaki hesapta MMU ile ilgili ilginc Idda.
Bu arada MMU'da dahili bir makineli  top sistemi bulunmayacak. Dünyadaki rakiplerine baktığımızda bu özellik olmasına rağmen bizim uçağımızda olmayacak.
https://mobile.twitter.com/KRCBEY28/status/1246098228094869511
Mesajı Paylaş
]

Twett'in altına " karşısına iha çıkarsa milyon dolarlık füzeyle mi iha'yı düşürecek , makinalı topla düşürür" yorumu yapılmış...
Sanki İha 10 bin dolar... F-22 de top var... F-35'de de var , SU-57' de 30 mm. top var...
Demek ki bir gereği var top koymanın.... Mesajı Paylaş

Bu doğruysa hiç yapmasınlar daha iyi! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hakikaten düzgün "stealthy" bir uçağın ne kısa menzilli füzelere (WVR) ne de topa ihtiyacı vardır. Böyle bir uçak hasım uçak ile it dalaşına girmez. Yakın döğüşe de girmez. Üzerindeki çok hassas ve uzun menzilli sensörler aracılığıyla hasım uçağı yüzlerce km öteden belirler ve "meteor" cinsi BVR füze ile işini bitirir. Hava yer görevlerinde de karşı tarafın tesbit edemeyeceği mesafelerden , SOM ya da SOM-J gibi füzelerle 300km öteden hedefini vurur. En yakın KGK Veya "Laçin" tipi hassas güdümlü bombalarla 100-120km den hedefine atış yapar. Taşıyacağı elektronik aksam ve "yapay zeka" ile etrafındaki diğer savaş unsurlarını da idare eder. Böyle bir uçağa top koymak nükleer denizaltıya baştopu yerleştirmekle aynı şey olur. Mesajı Paylaş

Daha önce de tartışmıştık. Stealth uçağın karşında sanki hep eski nesil uçaklar olacakmış algısı var. Ama ilerleyen teknoloji bunu rafa kaldırıyor. Stealth uçağın karşısında yine bir Stealth uçak olacak ve birbirlerini tespit etmeleri için oldukça yaklaşmaları gerekecek. Belki füzeler bile işe yaramayacak. Top mecburi! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hürjet'in mock-up'ı yanında kokpit tasarımı da ortaya çıkmıştı... MMU'nun kokpit tasarımıyla ilgili bir resim var mı? Yoksa Hürjet kokpit'i aynen veya ufak değişikliklerle benzeri mi olacak?

Bir de bir resim görmüştüm internette.. Bir odanın içinde  kokpitler var bizim mühendisler kızlı erkekli sanki kokpit tasarımı üzerinde çalışıyorlar , yeni kokpit tasarımı oluşturuyorlar gibi bir çalışmanın resmiydi...Bir türlü bulamadım... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz