KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: Yasar - 23 Kasım 2022, 15:46:37
Arkadan çekilen resmî hususi Sn Serkan1976 için çekmişler. Nasıl olsa "motoru yok" diyecek diye. 😇😂😜
Þaka bir tarafa, bu uçak dev birşey. Ancak 2 adet 35000lbf motor bunun hakkını verir.
Þimdi 2025'i ve 2028'i bekleyeceğiz artık.
😄

MAÞALLAH çok güzel görünüyor.2 sene evvel kf21 montajına bakarken imrenmedim desem yalan olur.Aynı bu şekildeydi.Çok şükür bizde yapımına başladık. Mesajı Paylaş

Sonunda görebildik. Emeği geçenlerin ellerine ve beyinlerine sağlık diyelim.

Rus uçakları gibi arkaya bakan bir radomu var, ilk önce o ilgimi çekti. Ve koskocaman. Bu gövdeye, hakkını verecek motoru uydurmak ciddi bir mesele olacak. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 23 Kasım 2022, 15:46:37
Arkadan çekilen resmî hususi Sn Serkan1976 için çekmişler. Nasıl olsa "motoru yok" diyecek diye. 😇😂😜
Þaka bir tarafa, bu uçak dev birşey. Ancak 2 adet 35000lbf motor bunun hakkını verir.
Þimdi 2025'i ve 2028'i bekleyeceğiz artık.

Harika , emeği geçenlerin ellerinden-gözlerinden öperim...
1 tane prototip var galiba?...
Bir de videolarda kanopiyi daha damla formunda görmüştük prototip kanopisi daha kapalı olmuş...

Üstadlar kamuoyu ile paylaşılan resim-videolar ile prototipteki farkları yazabilir mi?
Motorlararasi mesafe de daha fazla gibi geldi bana...

Gerçekten gurur duyduk... Mesajı Paylaş

Maşallah. Bu günleri de gördük ya... ALLAH'a sonsuz kez hamd olsun.

Tahminimden çok daha büyük bir uçak olmuş. Kokpit F-22 gibi oldukça geniş ve kanopi tek parça halinde geriye açılıyor. Burun da devasa büyük görünüyor. Demek ki büyük bir radar planlanıyor. Yalnız top için bir detay göremedim. Top ile ilgili bir detay bilen varsa ve bizi aydınlatırsa sevinirim.

Üretim yeri de bilimkurgu filmlerinden bir laboratuarı andırıyor. Umarım milli motorla uçtuğu günleri de görürüz.

Ülkem ve milletimle bir kez daha gurur duydum.  :) Mesajı Paylaş

Alıntı YapMilli Muharip Uçak görev bilgisayarı, proje takviminde hedeflenen tarihten önce TUSAÞ'a teslim edildi.

MMU (TFX)

KF-21 (KFX)

https://mobile.twitter.com/miguyan2000/status/1595400624258289670?cxt=HHwWjMDQtceagKQsAAAA
Mesajı Paylaş
]

Alıntı yapılan: buraktunahan - 23 Kasım 2022, 16:16:54Yalnız top için bir detay göremedim. Top ile ilgili bir detay bilen varsa ve bizi aydınlatırsa sevinirim.

Top olmayacak. Mesajı Paylaş

Allah sonunu görmeyi nasip etsin, İnşallah olacak. 

Baya iyi gözüküyor prototip Mesajı Paylaş

Yapı kalitelisi çok iyi görünüyor. TUSAÞ'ın F-35 ve F-16 tecrübesi üstüne Boeing ve Airbus'a çok sayıda parça üretmesi şirketin işçilik kalitesini Þampiyonlar Ligi'ne çıkarmış.

İlk izlenimim batılı ülkelerin uçaklarındaki yapı kalitesinin aynısı var. Maşallah gerçekten harika bir uçak geliyor. Gururlanmamak elde değil. Emeği geçen herkese çok teşekkürler. Mesajı Paylaş

Sayın Re nin de dediği gibi: gümbür gümbür geliyoruz Mesajı Paylaş

Çoookk büyük olmuş ...SU-34'e yakın  ebatlarda...Bu ebatta bir Batı savaş uçağı var mı? Sanmıyorum...Gövde içi istasyonların olma sebebine bağlıyorum bu cüsse büyüklüğünü

Bir de motorlar arasında mesafe fazla...Bu iki motor arasında uzanan parçada radar mı olacak acaba Rus uçaklarındaki gibi...Yada paraşüt için mi?

Bir de Yunan spiker İoannis Theodoratos'in yorumlarını merakla bekliyor onun da gözlerinden öpüyorum... :D :D :D

Ömrüm boyunca şu üretim hattını görmeyi bekledim...Sonunda Allah nasip etti...Maaşallah Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz