KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Bizim uçak daha güzel Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bence yazlığa davet almadan böyle bir girişim yapmayalım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: re - 12 Ocak 2023, 03:35:18
Bizim uçak daha güzel

Evet hocam bizim MMU muadillerine göre daha güzel ama bence 5. nesil uçakların içinde hiçbiri güzel değil. Hepsi sivri köşeli ucube gibi duruyor. Nerede o sanat eseri gibi F-14'ler, F-15'ler, Phantomlar'daki karizma, nerede 5. nesil ucubeler. ;D

Bu ekolün başlangıcı ise F-117'ye kadar gidiyor. Ki bence kendisi tipsizlik kraliçesidir.  ;D

Güncel uçaklardan ise J-20 ve F-35 çirkinlikte yarışır bence. Hele Tempest pelikan gibi duruyor. İçlerinde yine en estetiği ise F-22. Bizim MMU da güzellikte F-22 ile eşdeğer bence. Ama biz MMU'yu bağrımıza bastık, göz bebeğimizdir o ayrı. ;) Mesajı Paylaş

En çirkin J-20... Tartışma bile kabul etmem...

Bizim MMU bu cüssesine rağmen gayet güzel ... Mesajı Paylaş

Bence hepsi güzel. Her birinin ayrı bir estetiği var. Özellikle birbirlerine benzemeyenler daha güzel bence. Fırsat bulursanız maketlerini yapın, o zaman daha iyi anlayacaksınız.

Alıntı yapılan: mehmet05 - 12 Ocak 2023, 12:29:19
Bence yazlığa davet almadan böyle bir girişim yapmayalım

Bırakın adam yazlığında rahat rahat kafasını dinlesin.
Benim önümüzdeki yıl belirlenecek seçmelerde adayım Bürküt!
Henüz 7 iletideyken üstelik.  ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 12 Ocak 2023, 02:19:08
Alıntı yapılan: baryshx - 12 Ocak 2023, 00:42:11
Bu arada TF-X'de yeni ortağımız hayırlı olsun, Pakistan'dır ellam.

Pakistan olmasın. Suudi bile nazarımda yeğdir. Pakistan, önümüzdeki 20 yıl içinde herkes için, Çin ve Türkiye dahildir buna, büyük bir belaya dönüşecek. Ülke hızla Talibanlaşıyor, ve Pakistan Devleti de kafası kesik tavuk gibi şuursuzca sağa sola hamleler yapıyor. Daha Taliban'a ideolojik yanıtı bile veremiyorlar.
%100 katılıyorum.
+1 Mesajı Paylaş

Ayiptir sorması MMUdaki motorlar F16 motorlari ile aynı mi?

Çok sıkışsak yani, atıyorum F16lar arasından uygun olanlardan motorlari söküp MMUlara konulabilir mi?

Yoksa F16 anlasmalarinda buna da aykırı maddeler var mıdır? Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Daha uçağın her açıdan fotoğrafını görmeden bizimkisi daha güzel demek bence olmaz, olmamalı. Bu arada ben dikey stabilizelerin yerini pek beğenemedim, F18 çirkinliğine çekiyor uçağı. Mühendislerimize minnettarız öyle uygun görülmüş ama CDR aşamasında bi revize de iyi gider diyor içimdeki arkadaşlar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz