KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Alıntı yapılan: re - 19 Mart 2023, 17:09:13
Bunların hepsini Kemalist mühendisler yapıyor çünkü zamanın ve beynin tamamını işlerine harcıyorlar

bu lafa anca hastirrrr denilir.... beyinsizce bir yorum yapmissin..

Mesajı Paylaş

4K çözünürlükte MMU fotoğrafları.

Mesajı Paylaş

Teşekkürler ... Hemen değiştirdim profil resmimi... Mesajı Paylaş

Bunun planlanan uçma takvimi nedir Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Kanopinin sağında gözüken boşluk makineli top için olabilir.  Mesajı Paylaş

saturn sen beni cimer e şikayet mi edecen Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Uçağın resmi töreni olacak. O törende kokpitten falan görüntüler paylaşılmalı.

Ekranlar Hürjet ile aynı olacakmış. STG Mühendislik tarafından geliştirilen LAD-208 sistemi 20'' x 8'' boyutlarında ve 2560 x 1024 çözünürlükte LED ekranlar kullanılacakmış.

Mesajı Paylaş

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, TFX'de HUD ekranı yok. Galiba HUD ekranı F-35'deki gibi Aselsan'ın geliştirdiği pilot kaskına yansıtılacak  :)

TF-X bu yönüyle de J-20 ve SU-57'den ayrılıyor.

Mesajı Paylaş

Evet ancak deneme, geliştirme uçuşları nasıl yapılacak biraz sıkıntı, en azından prototip için gerekebilirdi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 20 Mart 2023, 11:06:54
Evet ancak deneme, geliştirme uçuşları nasıl yapılacak biraz sıkıntı, en azından prototip için gerekebilirdi.

Çoğu deneme uçuşu insansız yapılacaktır diye düşünüyorum. Günümüz teknolojisinin geldiği noktada, çok gerekmedikçe test pilotları riske edilmez. Kask da kısa süre içinde hazır olur. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz