KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
82 (41.8%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.7%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (20.4%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12.8%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.7%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
15 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 196

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: VLS - 25 Nisan 2023, 18:38:28

Merhaba,

Emeğinize sağlık güzel bir çalışma olmuş :)

Benim biraz daha söylemek istediğim aslında Tulgar gibi spesifik ve akılda kalıcı bir isim belirlendi.

Saygılarımla

SSB Başkanlığına CİMER'den "TF-23 ALPER" ismini önermiştim.

Cevaben bana  "öneriniz kayıt altına alınmıştır" demişlerdi hocam. Siz "Tulgar gibi akılda kalıcı" deyince heyecanım arttı şimdi.  ;D

Acaba diyorum...   :D Mesajı Paylaş

Aşağıdaki videoda 1:40. dakikada yetkili kişi: "1 Mayıs'ta, canlı yayınlarla yayınlanacak şekilde, orada tüm ekiplerimizle bir sürprizimiz olacak. Þimdilik açıklamayayım, sürprizimizi bekleyin." diye röportaj veriyor.

Bence 1 Mayısta ilk uçuş çok muhtemel  :)

https://video.haber7.com/video-galeri/237403-turkiyenin-en-iddiali-teknoloji-projesi-milli-muharip-ucak-surprize-hazirlaniyor

Mesajı Paylaş

İsim açıklanır...İlk uçuşa erken...İlk uçuşu seçime daha yakın bir tarihi  zorlarlar... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 27 Nisan 2023, 17:02:32
İsim açıklanır...İlk uçuşa erken...İlk uçuşu seçime daha yakın bir tarihi  zorlarlar...

Hocam ismi zaten Cumhurbaşkanımız açıklayacak, bunun sürprizlik bir yanı yok bence.

Oysa TUSAÞ yetkilisi "canlı yayınlarla yayınlanacak şekilde, orada tüm ekiplerimizle bir sürprizimiz olacak" diyor videoda. Bence MMU ile ilgili bu sürpriz her ne ise, ismin ötesinde bir şey olmalı.
Mesajı Paylaş

Prototip üretim hattında başka MMU var mı? 7 tane yapılacaktı ya... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 27 Nisan 2023, 18:24:40
Prototip üretim hattında başka MMU var mı? 7 tane yapılacaktı ya...

Alıntı yapılan: VLS - 14 Nisan 2023, 07:18:09

Merhaba,

Þu an mevcut P-1 modeli dışında P-2 modelinin üretimi devam ediyor.

Uçuş için P-2 modeli hazırlanıyor. Yıl sonunda uçuş yapması planlanan P-2 üzerinde farklı değişiklikler görebilirsiniz.

Nihai olan P-3 için şu an üretim mevcut değil. P-2 den alınacak veriler ile 2 sene sonra P-3 üretimine başlanması planlanıyor.

Saygılarımla.
Mesajı Paylaş

]

Alıntı yapılan: buraktunahan - 27 Nisan 2023, 17:27:25
İsim açıklanır...İlk uçuşa erken...İlk uçuşu seçime daha yakın bir tarihi  zorlarlar...

Hocam ismi zaten Cumhurbaşkanımız açıklayacak, bunun sürprizlik bir yanı yok bence.

Oysa TUSAÞ yetkilisi "canlı yayınlarla yayınlanacak şekilde, orada tüm ekiplerimizle bir sürprizimiz olacak" diyor videoda. Bence MMU ile ilgili bu sürpriz her ne ise, ismin ötesinde bir şey olmalı.

SSB Başkanı İsmail Demir: (gdh özel)

1 Mayıs'ta Milli Muharip Uçak'ın (MMU) adı konulacak.

Ben söylemiştim değil mi?  :D :D :D :D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Nisan 2023, 18:24:59
Alıntı yapılan: buraktunahan - 27 Nisan 2023, 17:27:25

SSB Başkanı İsmail Demir: (gdh özel)

1 Mayıs'ta Milli Muharip Uçak'ın (MMU) adı konulacak.

Ben söylemiştim değil mi?  :D :D :D :D
İyi tahmin etmişin👏
Birde kod adı olsa.
Misal:tf23 helen delen
Yunana gönderme... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz